EMILIJAS7K
read-only
- 4 јануари 2017
- 8
- 4
Би сакала да прашам кој мобилен оператор нуди најмногу интернет за најниска месечна претплата.
TelekabelБи сакала да прашам кој мобилен оператор нуди најмногу интернет за најниска месечна претплата.
Еве вака, ќе ти напишам подетално:Би сакала да прашам кој мобилен оператор нуди најмногу интернет за најниска месечна претплата.
Дефинитивно Телекабел, за 800 денари имаш 160 GB интернет и неограничени разговори кон сите мрежи.Фала ви на сите.
Се извинувам ако не се изразив јасно...мене ми треба
Што повеќе интернет+неограничени разговори...
Во А1 препејд дали има можност за интернет западен балкан?Еве вака, ќе ти напишам подетално:
А1 припејд, 299 денари пакет со неограничени разговори и СМС, 10GB и неограничено на социјалните мрежи.
А1 постпејд пакет, ако раскинуваш договор, може да ти понудат за 349 денари 10GB и неограничени разговори и СМС и 2,5GB роаминг во западен Балкан.
Телекабел имаш различни пакети, најповолен пакет имаш за 600 денари 151GB интернет и 200 минути разговори. 2. 10GB интернет и неограничени разговори кон сите мрежи за 500 денари месечно. 3. 160GB интернет и неограничени разговори кон сите мрежи за 800 ден.
MTEL не е за земање постпејд, @kirev повеќе пати има пишано искуство со нив.
Телеком 549 денари (без телефон, или 599 денари со буџет) со 3GB интернет и неограничени разговори и СМС кон сите мрежи и 3GB роаминг во западен Балкан. Има пакети со повеќе интернет преку Телеком МК апликацијата, ама со тоа се плаќа и повисока сума.
Еве ти го одговорот: Роаминг пакетиВо А1 препејд дали има можност за интернет западен балкан?
пардон.. не знам како ми промакнаЕве ти го одговорот: Роаминг пакети
15010 преку контакт центарот јави се да ти активираат, така јас мислам дека ќе ти е најдобро.Се активира ли некако пакет тој од 300 денари што е?
Ставивме 200 денари на еден од броевите и мислевме дека лајка пакетот што беше пак ќе се реактивира ама ништо.
И сега сакаме тој xtra talk што е 300 денари да активираме ама преку *100# дава само за 3 месеци најмалку, а сакаме еден.
Важноста на ваучерот од 100 денари е 30 дена.Не сум целосно во тек, читам наназад страни, ама не сфатив а оскудни се и лајка и мтел со информации за „трансферов“.
Имам една „бекап“ сим картичка од лајка што спорадично сум ја користел, поточно многу ретко скоро никогаш за ако некаде требало некој free trial или слично да активирам. Не ми требало никогаш не сум активирал пакети, ми седи како "pay as you go“, денеска баш се логирав на лајка, претпоставувам уште не ми е префрлена на мтел, имам 50-60 денари.
Ја надополнував еднаш годишно или на 6 месеци (како беа условите не се сеќавам) и да имаш активност еднаш на неколку месеци. Дали ќе може истото на мтел да се прави, или со 100 денари само еден месец се продолжува?
Ќе ми активираат стариот лајка пакет за 200 денари или сепак мора да е 300?15010 преку контакт центарот јави се да ти активираат, така јас мислам дека ќе ти е најдобро.
Od mtel nikoj ne znae sto i kako eНе сум целосно во тек, читам наназад страни, ама не сфатив а оскудни се и лајка и мтел со информации за „трансферов“.
Имам една „бекап“ сим картичка од лајка што спорадично сум ја користел, поточно многу ретко скоро никогаш за ако некаде требало некој free trial или слично да активирам. Не ми требало никогаш не сум активирал пакети, ми седи како "pay as you go“, денеска баш се логирав на лајка, претпоставувам уште не ми е префрлена на мтел, имам 50-60 денари.
Ја надополнував еднаш годишно или на 6 месеци (како беа условите не се сеќавам) и да имаш активност еднаш на неколку месеци. Дали ќе може истото на мтел да се прави, или со 100 денари само еден месец се продолжува?
Број префрлен во МТЕЛ - 300Ќе ми активираат стариот лајка пакет за 200 денари или сепак мора да е 300?
Kirev vs Mtel part 2Две картички не ми работат во роаминг... Ќе барам утре техничка поддршка

Odi od sim toolkit od opcija auto.na manual pa roamingДве картички не ми работат во роаминг... Ќе барам утре техничка поддршка
Баш ме интересира дали ќе се реши проблемот. Ако не е тајна, во која земја не ти работи роаминг? Јас имав проблеми во Шведска, чекав неколку недели да се реши проблемот, но исто така касно ме префрлија.Две картички не ми работат во роаминг... Ќе барам утре техничка поддршка
Или преку контакт центарот или преку следното мени*100#Како се активира xtraTALK M за 12 месеци? Благодарам
Na telefon 073800010Како се активира xtraTALK M за 12 месеци? Благодарам
Неколкукратно во 2-3 земји. Нејќе па нејќеOdi od sim toolkit od opcija auto.na manual pa roaming
Ништо не работеше. Ја регистрираше картичката дека е на МТЕЛ/Лајка ама не се закачуваше на ниедна мрежа (Хрватска, Словенија, Австрија). Портирани од Лајка. Сим тулкитот сега заврши работа (Хрв) на едниот сим - аутоматик, мануал/роаминг, мануал/Mакедонија, аутоматик... Ќе видиме за другата. Инаку знам дека морам да имам над 100 денари на сметка иако е активиран подолг пакет.Баш ме интересира дали ќе се реши проблемот. Ако не е тајна, во која земја не ти работи роаминг? Јас имав проблеми во Шведска, чекав неколку недели да се реши проблемот, но исто така касно ме префрлија.
Како што наведоа погоре, поиграј си со sim-toolkit и рестарт на телефон (или airplane мode на минута), исто така провери дали имаш доволно кредит за дојдовни/излезни повици, самото остварување на повик се наплаќа - немаш наведено што точно не ти работи.
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден