Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Мтел Македонија

Ts011

On your way to fame
31 март 2020
1.193
803

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.446
5.672
Битола
Дечки, како проверувате колку имате кредит на MTEL? Решив да ги менувам овие копуциве и ми требаат 250 ден. за трансфер на број. Па да видам дали имам или не. Тоа настрана, како ставате кредит? Бидејќи Битола немаат продавница. Абе сфе да им....

Ts011

On your way to fame
31 март 2020
1.193
803
Дечки, како проверувате колку имате кредит на МтеЛ? Решив да ги менувам овие копуциве и ми требаат 250 ден. за трансфер на број. Па да видам дали имам или не. Тоа настрана, како ставате креедит? Бидејќи битола немаат продавница. Абе сфе....
*100#

snowkit

Gaining Experience
21 август 2015
109
97
Дечки, како проверувате колку имате кредит на MTEL? Решив да ги менувам овие копуциве и ми требаат 250 ден. за трансфер на број. Па да видам дали имам или не. Тоа настрана, како ставате кредит? Бидејќи Битола немаат продавница. Абе сфе да им....
Можиш онлајн да дополниш или во мобиларата Гоником-бит кај Училиштето Гоце Делчев.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.148
6.619
Браво! Само така! И јас ќе отидам деновиве да поднесам за тие неколку глупости!
Не дека имав намера, ама кога видов двајцата на шалтер се ашкаат без муштерии... И ми вика јави се на 15010 (прво не работеше, сега работи) повик е само шест денари! :)
Не ми се даваат, зашто знам дека се тотално неспособни... И пишав приговор. Бесплатно.
Мислењето е автоматски споено:

Лајка не постои... Други беа проблемите со Лајка ама проблемите со МТЕЛ се another level, читај баш во овој форум во постари пораки.
(Те разбирам дека собираш мислења и мораш да коментираш на сѐ и сешто - ама е пристојно барем да пишуваш кирилица)

DrMTR

Guru
27 март 2014
7.498
7.760
mikrotikmacedonia.online
"проблемите" со Lyca беа смешка во однос со ова што имаме со миграцијата на Мтел. Ке има зезанции...

Битно !

не земајте договори постпејд од кај нив по никој слушај, иако навидум ви изгледа како ефтина варијанта.

nixxa

Intern
16 јуни 2017
53
19
"проблемите" со Lyca беа смешка во однос со ова што имаме со миграцијата на Мтел. Ке има зезанции...

Битно !

не земајте договори постпејд од кај нив по никој слушај, иако навидум ви изгледа како ефтина варијанта.
зошто не го наведеш кој е хинтот во позадина на твоето мислење?

kirev

Guru
31 мај 2010
8.148
6.619
зошто не го наведеш кој е хинтот во позадина на твоето мислење?
Кој хинт? Зошто да не земеш постпејд? Еве на при. ѕирни тука во групата, што ми се случуваше а на моја чиста среќа не земав двегодишен договор па само шеесет денови (и плус две недели ми наплатија, ама за лекови да не им стигнат) ги трпев нивните шиканирања.
Нека имаш среќа и сѐ да ти е добро - ама прво пробај со припејд ИЛИ со постпејд без договорна обврска и после тоа терај на двесте години ако сакаш.

nixxa

Intern
16 јуни 2017
53
19
Кој хинт? Зошто да не земеш постпејд? Еве на при. ѕирни тука во групата, што ми се случуваше а на моја чиста среќа не земав двегодишен договор па само шеесет денови (и плус две недели ми наплатија, ама за лекови да не им стигнат) ги трпев нивните шиканирања.
Нека имаш среќа и сѐ да ти е добро - ама прво пробај со припејд ИЛИ со постпејд без договорна обврска и после тоа терај на двесте години ако сакаш.
не не ни помислувам за такви виртуелни оператори, и им се восхитувам на луѓето кои прават МНП во такви мали оператори.
Баш поради тоа што немаат технички тимови кои може да дадат поддршка, дополнително немаат ниту технички контак центри, туку само информативен контакт центар. Но многумина се лажат со надеж дека ке заштедат 10% или 20% со што би го пренеле бројот од оператор А во оператор Б. сепак мислам дека нема подобар избор од оператори кои го држат 99% од пазарот, останатите се само 1%

многу ме интересира ако не е тајна од кој оператор отиде во мтел?

nixxa

Intern
16 јуни 2017
53
19
Сѐ е документирано тука. Само Кејблтел не го свртев.
pa dobro toa e i onaka samo ime ne i operator

samo nemoj da ukluchuvash mobile data da ne ti pamti pa da ti zeme kredit koga ke nadopolnish sepak e prepaid.

Хеллоу? Збориме за портирани броеви од Лајка на МТЕЛ. Платено за цела година однапред, они си ги намалуваат услугите што сме ги имале на Лајка. Што не е јасно? Од годишниот на Лајка ме префрлаат на ѓубрето на МТЕЛ? Нека ги вратат парите, тоа е пофер. А они сакаат ем да имаат корисници ем да им ги намалат услугите.

Некој да напише допис до МТЕЛ (а после и АЕК) и да го сподели тука за да им пратиме сите? Не може и јаре и паре
ova nemozhe da e tochno dokolku chuvash sms izvestuvanje ili nekakva fizicka potvrda treba da te kreditiraat vednash, no bez toa nemozhesh da napravis nis.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.148
6.619
Пишав приговор за недостапноста на 15180 и сл. На шалтер во Сити мол…
Ми ѕвонеле вчера ама не можев да одговорам, денес се најдовме. Ми соопштија дека од техничка служба го решиле проблемот. „Дали сакате одговор на писмено?“ - викам не ми треба ако е решен проблемот. Sвонам на 15180 и морав такси да си викнам а немав потреба (се зезам :)

Ајдееее, превртете некоја чаша, МТЕЛ досега има најмалку еден решен проблем со припејд услугите!!! Само напред! Со ова темпо за 2-3 години и вториот ;)

Ts011

On your way to fame
31 март 2020
1.193
803
Ми ѕвонеле вчера ама не можев да одговорам, денес се најдовме. Ми соопштија дека од техничка служба го решиле проблемот. „Дали сакате одговор на писмено?“ - викам не ми треба ако е решен проблемот. Sвонам на 15180 и морав такси да си викнам а немав потреба (се зезам :)

Ајдееее, превртете некоја чаша, МТЕЛ досега има најмалку еден решен проблем со припејд услугите!!! Само напред! Со ова темпо за 2-3 години и вториот ;)
.??ova bese za taxi.? Kratki broevi 15 xxx???

kirev

Guru
31 мај 2010
8.148
6.619
.??ova bese za taxi.? Kratki broevi 15 xxx???
Да. И не ми наплатија ништо. И дури Снежана од Тек сапорт ми рече слободно да ја барам ако имам друг проблем... Убавиот приговор железни врати отвора ;)

Ts011

On your way to fame
31 март 2020
1.193
803
Да. И не ми наплатија ништо. И дури Снежана од Тек сапорт ми рече слободно да ја барам ако имам друг проблем... Убавиот приговор железни врати отвора ;)
Bravo .....
iako mene ne mi e verno i da zvonam i da se javi taxi kompanijata pak nema da veruvam...
Jbg,

stteffann

Gaining Experience
13 јануари 2019
52
62
Не бидува тоа.

На моите е бројот, ама да, префрлени се. Има начин некако? Бар пакети да видам и да надополнам ако треба. Ако не, да им кажам да ги фрлат броевите.
Денес прв пат надополнував за два броја преку вебсајт и после на 15010 активирав месечни пакети, и не наплаќаат за повик.
1740063744769.png

Phillip

Intern
25 ноември 2015
46
22
Денес прв пат надополнував за два броја преку вебсајт и после на 15010 активирав месечни пакети, и не наплаќаат за повик.
Погледнете го атачментот 147139

А месеците под износите што им значат? Ако не ги искористиш во тој рок ти пропаѓаат парите?

NanoCell

Gaining Experience
10 октомври 2011
400
476
А месеците под износите што им значат? Ако не ги искористиш во тој рок ти пропаѓаат парите?
Во другите оператори тоа е времето за кое се продолжува достапноста на картичката после надополнување на кредит. Сепак во овој случај е претпоставка основана на сличноста на времетрањето.

Дали сите броеви се префрлени ? Јас сум во роаминг во моментов и не верувам дека бројот е префрлен, но можно е поради тоа што сум во странство да не е регистриран на соодветната мрежа иако се обидов со различни методи (Airplane mode, рачно барање мрежа, подесување на нов АПН итн.)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.876
Мислења
1.002.458
Членови
36.638
Најнов член
Dina M

ит маркет