Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Playstation 5

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.224
Скопје
Последно функционираше со картичка од ininal (апликација за телефон)
1. Download на апликацијата, креираш акаунт, верификација со пасош
2. Ја додаваш картицата на PS, ако не помини значи дека овај начин не работи
3. Додаваш пари на картицата, јас направив со Binance, купив USDC и ги продадов за лири, точно не ми текнува како али мислам дека каде што ги продаваш треба да има опција за ininal
Супер фала ти, ќе пробам :)

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
Имам опција за 99еур да земам ПС5 Слим преку водафон што обновувам договор, се исплаќа или не?
Никад не сум имал ПС, ниту пак сум користел и ме интересира како оди купување игри, што да очекувам и слично или одма да иде под мач т.е продажба.
Не дека имам многу јак избор, ПС или некој ВР хедсет или 150е кешбек, некако ПС ми е најдобро.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.224
Скопје
Имам опција за 99еур да земам ПС5 Слим преку водафон што обновувам договор, се исплаќа или не?
Никад не сум имал ПС, ниту пак сум користел и ме интересира како оди купување игри, што да очекувам и слично или одма да иде под мач т.е продажба.
Не дека имам многу јак избор, ПС или некој ВР хедсет или 150е кешбек, некако ПС ми е најдобро.
Јас би земал, и јас од телеком го земав со буџет и додадов уште 100тина евра, и не се каам, немав искуство претходно со конзола за играње и ми беше мерак, еве нема ден да не играм по неколку часа.

Е сега за игри штом е слим верзијата претпоставувам нема цд плеер и ќе треба да купуваш игри или месечна претплата, или игри од страниците што ги препродаваат по доста ниски цени.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.269
2.705
не ми е јасно зошто мора олку ултра грди да ги праат конзоливе. ПС3, Х360 за овие модерни конзоли се 10 нивоа над. Као да се собрале таму у сони и хбох и рекле дај да склопиме нешто најгрдо што постои на планетава.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.317
2.294
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Земи го и донеси го овде Македонија препродај го за 500евра. Ќе пишиш дека има демек! интернационална гаранција и не заборавај да потенцираш дека е ГЕРМАНСКА!!! Ко небаре 20 германци со чекани чукале на неа склапајќи ја додека во позадина свири оваа песна
И така цел гејминг маркет е преплавен од камионџии, келнери, абрип мајстори и ромале свирачи кои роварат по германско-австриско-швајцарски буништа, локални маркети и купуваат конзоли, бурмашини, цд плеери итн итн.... по багателна цена и ги препродаваат овде ко да ги мрцнале во 24каратно злато.

Последна промена:

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
купуваат конзоли,

Не заборавај и на игрите што ги носат. Некогаш и не потенцираат дека се германски верзии. Па сва среќа па од 2000-ти па наваму голем дел од PAL игрите имаат поддршка за повеќе јазици. Ама има одредени игри каде што не може да се смени јазикот. :)

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
PS5 Pro - Baldur's Gate 3 - Performance mode - 37 FPS - 2024/2025

1730991761293.png

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Катастрофа. Ја волку фпс вадам на i5ка 4та генерација и 1660 супер.
Мада една игра не е репрезентација на хардверот, може сама игра е ужасно портната на конзоли.
на 4k резолуција?

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
на 4k резолуција?
1440p али да, фер, мада.....

...сони на перформанс мод сигурно не е на 4к, тоа е поентата на "performance mode".
Модот што приоретизира резолуција/квалитет е "resolution mode".
Чим он страгла да достигне 37фпс сигурно не е на 4к осим ако перформанс не им значи “највише квалитет со барем 30фпс“ шо е пак смешно.

Kiko93fukru

hello world
4 септември 2013
65
85
Скопје
Kiko93fukru's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 12600K
Motherboard
MSI PRO Z690-A WIFI DDR4
Storage
Samsung 980 PRO PCIe 4.0 NVMe SSD 1TB
PSU
be quiet! PURE POWER 11 FM 750W 80+ Gold
RAM
CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 Mhz
Video card
ASUS TUF GeForce RTX 3070 Ti Gaming OC 8.0 GB OC
Case
Xigmatek Venom X
Mouse
Logitech G Pro X Superlight Black
Keyboard
RIPJAWS KM570 KEYBOARD MECHANICAL Cherry MX Red
Audio
SteelSeries Arctic 5
Monitor
Benq XL2411P & Dell E2213H
OS
Windows 11 Pro
Дали некој знае каде може да најдам батерија за контролер за ПС4? Најверојатно е до тоа, одеднашка престана да работи и само со кабел функционира, ако го одштекам кабелот не работи воопшто.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
1440p али да, фер, мада.....

...сони на перформанс мод сигурно не е на 4к, тоа е поентата на "performance mode".
Модот што приоретизира резолуција/квалитет е "resolution mode".
Чим он страгла да достигне 37фпс сигурно не е на 4к осим ако перформанс не им значи “највише квалитет со барем 30фпс“ шо е пак смешно.

Баш сега прегледав рецензија за графиката и перформансите на играва со различен хардвер. На перформанс мод претпоставувам дека резолуцијтаа е иста, 4К, само е со помалку детали. Со зголемување на квалитетот на сликата од low до ultra перформансите паѓаат од 20% до 55%. Со оглед на тоа дека PS5 и PS5 Pro држат иста CPU архитектурата, Zen 2, и број на јадра, 8, но GPU-то на PS5 Pro е 60% помоќно од она на PS5, дефинитивно се работи за CPU bottleneck.
Глупа одлука на Sony што не го преработеле комплетно APU-то на PS5 Pro и да ги сменат Zen2 со Zen3 јадра. Веројатно сакале да ушпараат, што е глупост според мене, затоа што со тоа си го девалвираат производот и брендот.

Нејсе, шо игра е Bladur's Gate? Интересна ли е? Дали го одзема животот на тој шо ја игра, во смисла да треба да се игра со недели со полно работно време (8+ сааати дневно)? или може да е интересна за кежуал гејмери како мене што играат по неколку часа неделно и би ја свртеле за 10-тина часа игра?

dantemkd

hello world
21 јули 2020
185
104

Баш сега прегледав рецензија за графиката и перформансите на играва со различен хардвер. На перформанс мод претпоставувам дека резолуцијтаа е иста, 4К, само е со помалку детали. Со зголемување на квалитетот на сликата од low до ultra перформансите паѓаат од 20% до 55%. Со оглед на тоа дека PS5 и PS5 Pro држат иста CPU архитектурата, Zen 2, и број на јадра, 8, но GPU-то на PS5 Pro е 60% помоќно од она на PS5, дефинитивно се работи за CPU bottleneck.
Глупа одлука на Sony што не го преработеле комплетно APU-то на PS5 Pro и да ги сменат Zen2 со Zen3 јадра. Веројатно сакале да ушпараат, што е глупост според мене, затоа што со тоа си го девалвираат производот и брендот.

Нејсе, шо игра е Bladur's Gate? Интересна ли е? Дали го одзема животот на тој шо ја игра, во смисла да треба да се игра со недели со полно работно време (8+ сааати дневно)? или може да е интересна за кежуал гејмери како мене што играат по неколку часа неделно и би ја свртеле за 10-тина часа игра?
Turn base Dungeons and dragons е прилично интересна можеш комотно да ја играш кежуал , е сега ке ти треба над 100 часа да ја завршиш се зависки како ќе те држи среќа со коцката.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
579
70 Часа е играта
Ако сакаш целосно да ја завршиш со сите цели и потраги со сите карактери и места, тогаш ти треба 170 часа ако не се лажам.

Ако сакаш игри со човеколики суштества од митологии и фантазии, борба со фрлање коцки/чекорно планирање; супер е за тоа.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.143
1.539
Скопје
70 Часа е играта
Ако сакаш целосно да ја завршиш со сите цели и потраги со сите карактери и места, тогаш ти треба 170 часа ако не се лажам.

Ако сакаш игри со човеколики суштества од митологии и фантазии, борба со фрлање коцки/чекорно планирање; супер е за тоа.
Продлабочувам оф-топик малце.
Дали е доволно брзо и лесно навигирањето со PS5 конторлер на ваква игра? Со маус ми делува доста побрзо и поеднставно. Се мислам на што да ја играм.

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Продлабочувам оф-топик малце.
Дали е доволно брзо и лесно навигирањето со PS5 конторлер на ваква игра? Со маус ми делува доста побрзо и поеднставно. Се мислам на што да ја играм.
Не е акција играва, стратегија е. Click to move. Не губиш нишо на контролер, чак и полабаво.

dantemkd

hello world
21 јули 2020
185
104
Не е акција играва, стратегија е. Click to move. Не губиш нишо на контролер, чак и полабаво.
Да али у некои ситуации поспоро реагираш на контролер одколку на тастатура, посебно кога треба заседи да правиш.

The-spiki

hello world
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
View: https://youtu.be/ojLoP9ddseg?si=fdgT5IfgRtKoJgSD

Може не е некој апгрејд ама пак посветиле внимание на битен проблем што го имаат на обичната конзола, е сега дали ќе направи разлика ќе видиме.
10 минути видео. Кој е апгрејд?
ТЛДР 6:51 може да падне од високо и да работи?
Про тип, остави ПС на пониско, не кревај и не чисти :)

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
454
:ROFLMAO: Линиите на хладњачето на процесорот кои наводно треба да спречат течниот метал да избега цел на едната страна и да ја пое*е конзолата. Затоа и сите претходно викаа препорачано е да се држи легната конзолата. Кога сме до паѓањето, на старите пс5 знае да се протне дел од течниот метал под сунгерот или да избега надвор и да предизвика спој на некоја компонента. Знам доста што ја шетаат конзолата по другари и шансите да биде удрена или да се лизне да падне не се толку мали :)

Jedah

user
6 ноември 2007
1.317
2.294
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
10 минути видео. Кој е апгрејд?
ТЛДР 6:51 може да падне од високо и да работи?
Про тип, остави ПС на пониско, не кревај и не чисти :)
Ради такви ко тебе eгзистираат и просперираат FB/IG reels, YT shorts, Tiktok и остали срања.
Луѓе со АDHD, short attention span и остали пореметувања

:ROFLMAO: Линиите на хладњачето на процесорот кои наводно треба да спречат течниот метал да избега цел на едната страна и да ја пое*е конзолата. Затоа и сите претходно викаа препорачано е да се држи легната конзолата. Кога сме до паѓањето, на старите пс5 знае да се протне дел од течниот метал под сунгерот или да избега надвор и да предизвика спој на некоја компонента. Знам доста што ја шетаат конзолата по другари и шансите да биде удрена или да се лизне да падне не се толку мали :)
Aаа џвакни му ти сега, прераскажи му ја приказната ама во кратки црти. Не повеќе од 3 линии текст. Ќе му тригеруваш ADHD и џабе трудот...

7 февруари 2013
950
1.088
Здраво дечки, сакам да се подновам со PS5 Digital, и за првпат ќе бидам сопственик на Sony конзола.
Знам дека има скратени патчиња за купување на Playstation Plus за поефтино, како и игри преку USA аccount и слично, ќе ве замолам да ме насочите кон таков guide или пост, читав дека @skullmonkey има споделено некоја фора. Од ВПНи, виртуелни картици, кодови и слично, немам ич проблем. Прочитав и фора со Турски акаунт и Виза Платинум од Халк, не знам со што да почнам, а да не згрешам. Мал број на наслови би играл, и претежно би се фокусирал на оние од плус каталогот.
Секоја фора е добредојдена, дури може и да ме насочите и да си купам постар акаунт со повеќе наслови, се е опција.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно