Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Не е проблем...Супер е. Мене ми одговара и 5 месеци да чекам....5 месеца како на кутре ќе поминат. Подобро така него ли на федекс и дхл по 2100 денара да и давам и плус дополнително даноци...

Fiatov

read-only
18 септември 2020
49
14
Ми се допага тоа што еко логистик пуштаат порака со инфо ако не им се јавиш,виа пост треба да го применат тоа.
Од мое искуство еко логистик се најдобри па виа пост па македонски пошти.

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Овие изглеа ја „шеткале“ наваму-натаму... :cautious: Демек малку и беше од азија до европа, па дури дремење кај маџариве. Којзнае уште колку ќе дреме кај нас?
1.jpeg

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
ДХЛ обична пошта што стига во македонски Пошти...Подобра и од ДХЛ Експрес. Денеска стигна во македонска пошта утре одам да го земам пакетот...Вкупно 15 дена...По брзо и од дхл експрес и немам сокриени трошоци како измислената шпедиција 2100 денара што наплаќат....и тристате малтетирања како на шалтер во социјално.
pst1hd.png

agjurcin

hello world
18 април 2018
62
37
ДХЛ обична пошта што стига во македонски Пошти...Подобра и од ДХЛ Експрес. Денеска стигна во македонска пошта утре одам да го земам пакетот...Вкупно 15 дена...По брзо и од дхл експрес и немам сокриени трошоци како измислената шпедиција 2100 денара што наплаќат....и тристате малтетирања како на шалтер во социјално.
Погледнете го атачментот 139007

Знаеме брат, знаеме. Take it easy :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Сите можни податоци сте им ги дале на кинези за да си купите маска од 50денари, ама приватноста ви е нарушена ако го покажете тракинг бројчето, па ајде ќе го обојам да не ми ја најде некој адресата да ја злоупотреби...

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Сите можни податоци сте им ги дале на кинези за да си купите маска од 50денари, ама приватноста ви е нарушена ако го покажете тракинг бројчето, па ајде ќе го обојам да не ми ја најде некој адресата да ја злоупотреби...
Ама овде никој ни маска не дават. :cry:

15 септември 2012
1.159
1.300
Претходните два дена Македонската пошта ми испорача две пратки нарачани на 02.04.2024, на 24.04.2024 биле ставени во вреќа: UB105017425HU и UB105086709HU, двете со 50 дена закаснување од датата на достава што ја дал алиекспрес.
Дали они почнаа да го расчистуваат хаосот од вреќите во поштата 2 под железничка?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Претходните два дена Македонската пошта ми испорача две пратки нарачани на 02.04.2024, на 24.04.2024 биле ставени во вреќа: UB105017425HU и UB105086709HU, двете со 50 дена закаснување од датата на достава што ја дал алиекспрес.
Дали они почнаа да го расчистуваат хаосот од вреќите во поштата 2 под железничка?
не, ми стигаат пратки од февруар и март, од април и мај со УБ ќе стигаат во септември, од јуни во ноември и така .....

agjurcin

hello world
18 април 2018
62
37
Кај мене со UT, исто, после 60 дена стоење во вреќа ја земав.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Пратка со тракинг UB...HU нарачана на 2 јуни, доставена денес преку ЕЛС.
Не сум знаел дека и ЕЛС работат со Али, последните две пратки ми стигнаа преку Виа пост, со тракинг RR...HU, едната за 3 недели, другата за точно месец. Али при одбирање начин на испорака треба да избереш
AliExpress Selection Standard за да иде преку нив, се сеќаваш кој е начинот за да стигне преку ЕЛС со UB тракинг?

InSides

lurker
21 февруари 2009
760
2.019

Обидот се брои.

Плус, stick it to the man што ме кочи да ги добијам моите пакети.

ДХЛ обична пошта што стига во македонски Пошти...

Ова не е "обична" пошта. Ова е она што кај нас се води како EMS.

Подобра и од ДХЛ Експрес.

Тешко дека постои подобра пошта од DHL Express.

Побавна, да.
Поефтина, да.
Понеизвесна, да.

Со DHL Express пратката ќе ти била в раце на 8 јули. Дека 7 беше недела па царина не работи.

dipsyy

read-only
23 април 2023
11
1
Не сум знаел дека и ЕЛС работат со Али, последните две пратки ми стигнаа преку Виа пост, со тракинг RR...HU, едната за 3 недели, другата за точно месец. Али при одбирање начин на испорака треба да избереш
AliExpress Selection Standard за да иде преку нив, се сеќаваш кој е начинот за да стигне преку ЕЛС со UB тракинг?
Да тракингот беше со UB а за начин на испорака беше cainiao super economy global. Ама изгледа дека е на среќа дали ќе оди со ЕЛС или преку пошта зашто друга пратка нарачана на 27 јуни исто со cainiao super economy global денес се смени статусот пишува дека е ставена во вреќа.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Да тракингот беше со UB а за начин на испорака беше cainiao super economy global. Ама изгледа дека е на среќа дали ќе оди со ЕЛС или преку пошта зашто друга пратка нарачана на 27 јуни исто со cainiao super economy global денес се смени статусот пишува дека е ставена во вреќа.
Ох, да се држиме до Selection Standard тогаш. Со cainiao UB тракинг чекам пратка од април уште.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Обидот се брои.

Плус, stick it to the man што ме кочи да ги добијам моите пакети.

Ова не е "обична" пошта. Ова е она што кај нас се води како EMS.

Тешко дека постои подобра пошта од DHL Express.

Побавна, да.
Поефтина, да.
Понеизвесна, да.

Со DHL Express пратката ќе ти била в раце на 8 јули. Дека 7 беше недела па царина не работи.
Да бе во раце на 8 јули...Како да не....Што збореш? Па само процедурата за шпедиција и трае едно 3-5 дена....
Плус и ќе ме рекетираа 2100 денара шпедиција и плус даноци оти пратката кошташе 5000 денара.....

Ете и да е така како што викаш...бре големата разлика од 8 дена....па не вреде со таква скапа шпедиција да ја добијам побрзо за 8 дена...Не фала ќе си чекам уште една недела не е проблем...

CloudConnected

hello world
18 февруари 2016
141
129
Скопје
Чисто масло на кинезите од Алиекспрес, веројатно ги (про)даваат нашите броеви, податоци на којзнае кој за потоа да не спамираат. Имав неколку рефундации на средства поради поминат рок на достава и ден-два после секоја рефундација добивав слични СМС пораки со содржина загубена пратка, наведете точна адреса и други глупости. Среќа, го оставам батал бројчето кога порачувам на Алиекспрес.

InSides

lurker
21 февруари 2009
760
2.019
Да бе во раце на 8 јули...Како да не....Што збореш? Па само процедурата за шпедиција и трае едно 3-5 дена....
Плус и ќе ме рекетираа 2100 денара шпедиција и плус даноци оти пратката кошташе 5000 денара.....

Ете и да е така како што викаш...бре големата разлика од 8 дена....па не вреде со таква скапа шпедиција да ја добијам побрзо за 8 дена...Не фала ќе си чекам уште една недела не е проблем...

Да, 8ми јули.

DHL имаат свој вработен во царина кој е задолжен за експресно процесирање на пратките. Инаку данок секако си требало да платиш ако пратката била над 45 евра, а велиш дека е. Во основа, царинската испостава во пошта која се хејта редовно ти прогледала низ прсти.

Пошта си е супер. Се додека се подмируваат обврските кон државата (читај плаќање данок) за да може државата да ти ги плати тие 2,100 денари наместо тебе. Субвенција не е само во земјоделие.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Да, 8ми јули.

DHL имаат свој вработен во царина кој е задолжен за експресно процесирање на пратките. Инаку данок секако си требало да платиш ако пратката била над 45 евра, а велиш дека е. Во основа, царинската испостава во пошта која се хејта редовно ти прогледала низ прсти.

Пошта си е супер. Се додека се подмируваат обврските кон државата (читај плаќање данок) за да може државата да ти ги плати тие 2,100 денари наместо тебе. Субвенција не е само во земјоделие.
Јас не ги хејтам царината и поштата. Они си супер работат. ДХЛ и Федех се катастрофа...шпедицијата е скапа...Па не живееш во Монте Карло него во Северна Македонија живееш.

А данок ќе платам тогаш кога ќе видам државата да функционира и државниците кога нема да го дупат народот...

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Супер е тој став.

Претпоставувам не стапнуваш во државно здравство?
Леле ама молам те не почнувај...Ти розеви наочари да немаш? Здраството е катастрофа..и тоа што го оставија од Југославија не можеа да ги одржуват..

Приморан сум на приватно здравство се лечам...

InSides

lurker
21 февруари 2009
760
2.019
Се плашам дека воопшто не сум шокиран што не ми ја сфаќаш поентата.

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Се плашам дека воопшто не сум шокиран што не ми ја сфаќаш поентата.
Не знам зашто се мачиш себеси кога сум сигурен дека ти е јасно дека секоја дискусија со погоре спомнатиот е бесполезна а тоа се приметува од неговата историја на постови на овој форум.

Жалење и само жалење, негово членство на ит.мк се сведува на 70 страници постови во оваа тема и 20-30 страници постови во Алиекспрес темата.

За џабе си трошиш време и живци а воедно и јас што индиректно влегов во дискусија со него...

InSides

lurker
21 февруари 2009
760
2.019
Па си велам, во случај и други да ја читаат темата, ќе бидат поинформирани и нема да тресат зелени од ракав.

Нема зијан од повторување.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно