ДХЛ обична пошта што стига во македонски Пошти...Подобра и од ДХЛ Експрес. Денеска стигна во македонска пошта утре одам да го земам пакетот...Вкупно 15 дена...По брзо и од дхл експрес и немам сокриени трошоци како измислената шпедиција 2100 денара што наплаќат....и тристате малтетирања како на шалтер во социјално.
Погледнете го атачментот 139007
Не знаеме сите брат, не знаеме. Take it easyЗнаеме брат, знаеме. Take it easy![]()
Ама овде никој ни маска не дават.Сите можни податоци сте им ги дале на кинези за да си купите маска од 50денари, ама приватноста ви е нарушена ако го покажете тракинг бројчето, па ајде ќе го обојам да не ми ја најде некој адресата да ја злоупотреби...
не, ми стигаат пратки од февруар и март, од април и мај со УБ ќе стигаат во септември, од јуни во ноември и така .....Претходните два дена Македонската пошта ми испорача две пратки нарачани на 02.04.2024, на 24.04.2024 биле ставени во вреќа: UB105017425HU и UB105086709HU, двете со 50 дена закаснување од датата на достава што ја дал алиекспрес.
Дали они почнаа да го расчистуваат хаосот од вреќите во поштата 2 под железничка?
Кај мене со UT, исто, после 60 дена стоење во вреќа ја земав.Претходните два дена Македонската пошта ми испорача две пратки нарачани на 02.04.2024, на 24.04.2024 биле ставени во вреќа: UB105017425HU и UB105086709HU, двете со 50 дена закаснување од датата на достава што ја дал алиекспрес.
Дали они почнаа да го расчистуваат хаосот од вреќите во поштата 2 под железничка?
Не сум знаел дека и ЕЛС работат со Али, последните две пратки ми стигнаа преку Виа пост, со тракинг RR...HU, едната за 3 недели, другата за точно месец. Али при одбирање начин на испорака треба да изберешПратка со тракинг UB...HU нарачана на 2 јуни, доставена денес преку ЕЛС.
Сите можни податоци сте им ги дале на кинези за да си купите маска од 50денари, ама приватноста ви е нарушена ако го покажете тракинг бројчето, па ајде ќе го обојам да не ми ја најде некој адресата да ја злоупотреби...
ДХЛ обична пошта што стига во македонски Пошти...
Подобра и од ДХЛ Експрес.
Да тракингот беше со UB а за начин на испорака беше cainiao super economy global. Ама изгледа дека е на среќа дали ќе оди со ЕЛС или преку пошта зашто друга пратка нарачана на 27 јуни исто со cainiao super economy global денес се смени статусот пишува дека е ставена во вреќа.Не сум знаел дека и ЕЛС работат со Али, последните две пратки ми стигнаа преку Виа пост, со тракинг RR...HU, едната за 3 недели, другата за точно месец. Али при одбирање начин на испорака треба да избереш
AliExpress Selection Standard за да иде преку нив, се сеќаваш кој е начинот за да стигне преку ЕЛС со UB тракинг?
Ох, да се држиме до Selection Standard тогаш. Со cainiao UB тракинг чекам пратка од април уште.Да тракингот беше со UB а за начин на испорака беше cainiao super economy global. Ама изгледа дека е на среќа дали ќе оди со ЕЛС или преку пошта зашто друга пратка нарачана на 27 јуни исто со cainiao super economy global денес се смени статусот пишува дека е ставена во вреќа.
Да бе во раце на 8 јули...Како да не....Што збореш? Па само процедурата за шпедиција и трае едно 3-5 дена....Обидот се брои.
Плус, stick it to the man што ме кочи да ги добијам моите пакети.
Ова не е "обична" пошта. Ова е она што кај нас се води како EMS.
Тешко дека постои подобра пошта од DHL Express.
Побавна, да.
Поефтина, да.
Понеизвесна, да.
Со DHL Express пратката ќе ти била в раце на 8 јули. Дека 7 беше недела па царина не работи.
Чисто масло на кинезите од Алиекспрес, веројатно ги (про)даваат нашите броеви, податоци на којзнае кој за потоа да не спамираат. Имав неколку рефундации на средства поради поминат рок на достава и ден-два после секоја рефундација добивав слични СМС пораки со содржина загубена пратка, наведете точна адреса и други глупости. Среќа, го оставам батал бројчето кога порачувам на Алиекспрес.
Да бе во раце на 8 јули...Како да не....Што збореш? Па само процедурата за шпедиција и трае едно 3-5 дена....
Плус и ќе ме рекетираа 2100 денара шпедиција и плус даноци оти пратката кошташе 5000 денара.....
Ете и да е така како што викаш...бре големата разлика од 8 дена....па не вреде со таква скапа шпедиција да ја добијам побрзо за 8 дена...Не фала ќе си чекам уште една недела не е проблем...
Јас не ги хејтам царината и поштата. Они си супер работат. ДХЛ и Федех се катастрофа...шпедицијата е скапа...Па не живееш во Монте Карло него во Северна Македонија живееш.Да, 8ми јули.
DHL имаат свој вработен во царина кој е задолжен за експресно процесирање на пратките. Инаку данок секако си требало да платиш ако пратката била над 45 евра, а велиш дека е. Во основа, царинската испостава во пошта која се хејта редовно ти прогледала низ прсти.
Пошта си е супер. Се додека се подмируваат обврските кон државата (читај плаќање данок) за да може државата да ти ги плати тие 2,100 денари наместо тебе. Субвенција не е само во земјоделие.
Леле ама молам те не почнувај...Ти розеви наочари да немаш? Здраството е катастрофа..и тоа што го оставија од Југославија не можеа да ги одржуват..Супер е тој став.
Претпоставувам не стапнуваш во државно здравство?
Не знам зашто се мачиш себеси кога сум сигурен дека ти е јасно дека секоја дискусија со погоре спомнатиот е бесполезна а тоа се приметува од неговата историја на постови на овој форум.Се плашам дека воопшто не сум шокиран што не ми ја сфаќаш поентата.
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден