cppffs
hello world
- 7 април 2019
- 106
- 112
Технички не е до нив целосно проблемот, ама ја разбирам фрустрацијата, ми се случи и мене. Уште се во ептен рана фаза и sync-ови на залиха со 3rd party продавачи не се конзистентни и не се направени целосно интеграциите од двете страни. Не е live. Ако имало нешто 1 парче на JYSK и го продале преку нивниот веб-шоп, не се апдејтира автоматски инстант и на Ананас. Јас со Гоблин имав сличен проблем. Секој шоп работи различно и различно се синхронизира со Ананас (некој преку интерен систем, некој преку API, некој преку UI, некој мануелно преку некој inventory management на Ананас) на Х интервал (може да се 3 дена, може 7, може 10). И потребен е effort од двете страни за да се испегла целово искуство.
Како платформа треба да си постават стандард и правила по кој може Х компанија да продава кај нив. Појди влези во локален синџир на маркети и диктирај му ти како треба да се однесуваат со залиха или други ситници. нема од старт платформата ти ги кажува правилата и играш по нив. Ако пуштаат акција треба да си внесат колку продукти имаат за да ги продадат по таа цена денеска е барем лесно во ИТ светот сето тоа да се дефинира продаваме по оваа цена до истекот на промоцијата... ( 100 парчина ... ) не поминува муабетот од типот абе Трајче од магацин не избојл колку парчина имаме. JYSK или било кој треба да имаат интеграција со вакви платформи или да си ја тргни залихата што ја ветил за аннанас на страна.
Арно ти направиле кога сакаш да изиграваш скалпер. Што не си пишал 50 парчиња? Тенда е, не се банани па 5 да купуваш наеднаш. За што ти се 5 тенди од по 3,5 метри?
Еве јас работам за Манор во Швајцарија, имаат правила на продукти што се на попуст, можеш да купиш замо едно парче и тоа само со клуб картичка, каде се евидентира дека веќе си го купил. Исто и тука на IT Market кога има акции ти следува едно и тоа е тоа. Попустот е промоција, не е за еден да ги земе сите па да ги гледаме после по огласи.
Ќе ги препродавав сакав да се збогатам со лесно. јбг. ме сетија.
Лесно се менаџира и тоа во е-комерц иф продуктот е на промоција макс ин кошничка <=1. Со муабетот сакав да кажам лошо изменаџирано. Bad experience.