Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ananas.mk

• Ја почнал/а темата M@RKO
  • Време на почнување

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Технички не е до нив целосно проблемот, ама ја разбирам фрустрацијата, ми се случи и мене. Уште се во ептен рана фаза и sync-ови на залиха со 3rd party продавачи не се конзистентни и не се направени целосно интеграциите од двете страни. Не е live. Ако имало нешто 1 парче на JYSK и го продале преку нивниот веб-шоп, не се апдејтира автоматски инстант и на Ананас. Јас со Гоблин имав сличен проблем. Секој шоп работи различно и различно се синхронизира со Ананас (некој преку интерен систем, некој преку API, некој преку UI, некој мануелно преку некој inventory management на Ананас) на Х интервал (може да се 3 дена, може 7, може 10). И потребен е effort од двете страни за да се испегла целово искуство.

Како платформа треба да си постават стандард и правила по кој може Х компанија да продава кај нив. Појди влези во локален синџир на маркети и диктирај му ти како треба да се однесуваат со залиха или други ситници. нема од старт платформата ти ги кажува правилата и играш по нив. Ако пуштаат акција треба да си внесат колку продукти имаат за да ги продадат по таа цена денеска е барем лесно во ИТ светот сето тоа да се дефинира продаваме по оваа цена до истекот на промоцијата... ( 100 парчина ... ) не поминува муабетот од типот абе Трајче од магацин не избојл колку парчина имаме. JYSK или било кој треба да имаат интеграција со вакви платформи или да си ја тргни залихата што ја ветил за аннанас на страна.

Арно ти направиле кога сакаш да изиграваш скалпер. Што не си пишал 50 парчиња? Тенда е, не се банани па 5 да купуваш наеднаш. За што ти се 5 тенди од по 3,5 метри?
Еве јас работам за Манор во Швајцарија, имаат правила на продукти што се на попуст, можеш да купиш замо едно парче и тоа само со клуб картичка, каде се евидентира дека веќе си го купил. Исто и тука на IT Market кога има акции ти следува едно и тоа е тоа. Попустот е промоција, не е за еден да ги земе сите па да ги гледаме после по огласи.

Ќе ги препродавав сакав да се збогатам со лесно. јбг. ме сетија.

Лесно се менаџира и тоа во е-комерц иф продуктот е на промоција макс ин кошничка <=1. Со муабетот сакав да кажам лошо изменаџирано. Bad experience.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
Како платформа треба да си постават стандард и правила по кој може Х компанија да продава кај нив. Појди влези во локален синџир на маркети и диктирај му ти како треба да се однесуваат со залиха или други ситници. нема од старт платформата ти ги кажува правилата и играш по нив. Ако пуштаат акција треба да си внесат колку продукти имаат за да ги продадат по таа цена денеска е барем лесно во ИТ светот сето тоа да се дефинира продаваме по оваа цена до истекот на промоцијата... ( 100 парчина ... ) не поминува муабетот од типот абе Трајче од магацин не избојл колку парчина имаме. JYSK или било кој треба да имаат интеграција со вакви платформи или да си ја тргни залихата што ја ветил за аннанас на страна.

Лесно се менаџира и тоа во е-комерц иф продуктот е на промоција макс ин кошничка <=1. Со муабетот сакав да кажам лошо изменаџирано. Bad experience.
Целосно се слагам. Ама мислам дека Ананас пошто се нови и тазе, они бркаат клиенти и продавачи моментално и имаат поголема толеранција. Кога ќе стекнат Х популарност и ќе се зацврстат на пазарот ова ќе се смени и продавачите кај нив ќе доаѓаат и ќе бараат соработка. Тогаш ќе може да има построги правила и requirements од страна на Ананас.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium

И од sportvision, dsport и слични страни ми откажувале нарачки ако цената била грешна или попустот бил голем со изговор дека производот бил оштетен лол. Тоа е пракса кај сите, не само кај Ананас, така си ги покриваат грешките. Не е фер, но и нема што да се направи.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Ананасовите таленти уште го немаат сонито пратено.
Нарачано на 11.05, пишува достава 15 - 17 мај, денес е 16ти, уште никој ја нема земено нарачката за достава, сеуште стои статус (спакувана).

Мајко мила, од Скопје до Скопје цела факинг недела. Ненормална работа.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
576
392
Ананасовите таленти уште го немаат сонито пратено.
Нарачано на 11.05, пишува достава 15 - 17 мај, денес е 16ти, уште никој ја нема земено нарачката за достава, сеуште стои статус (спакувана).

Мајко мила, од Скопје до Скопје цела факинг недела. Ненормална работа.
Do firmata isprakjac e ili do kargoto, ne e do ananas, ako ti stasa na 17ti najverojatno ke go zemat denes vecer proveri posle 22 23h

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Do firmata isprakjac e ili do kargoto, ne e do ananas, ako ti stasa na 17ti najverojatno ke go zemat denes vecer proveri posle 22 23h
Ќе проверам ајде. Пишува 15 - 17 мај и се надевам дека нема да отстапат од тоа.
Така ми пишаа и мене, дека курирот не дошол сеуште по пратката. Живи глупости.

SYM_J

hello world
3 декември 2012
61
60
А mihovkris порачал од фирмата испраќач, каргото или од Ананас? Од Ананас, така?

Тогаш зошто би го интересирала фирмата испраќач или каргото. Едноставно Ананас не можат да ја завршат работата на која се обврзале, а секојдневно замараат по социјалниве мрежи со понуди...

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
576
392
А mihovkris порачал од фирмата испраќач, каргото или од Ананас? Од Ананас, така?

Тогаш зошто би го интересирала фирмата испраќач или каргото. Едноставно Ананас не можат да ја завршат работата на која се обврзале, а секојдневно замараат по социјалниве мрежи со понуди...
Ke stasa vo periodot opredelen od ananas, si ja pisuva firmata i na ananas mk i deka si naracuvas od firmata a ne od ananas

bugggg

hello world
21 јуни 2017
80
67
Не мора да значи дека ке стигне во периодот што го пишува на ананас, јас имав нарачка на која што пишуваше дека ке стигне на 12, стигна на 15ти

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Јас имам баш сега порачка (направена на 13.5).

5/13/2024, 4:56:20 PM
Нарачката е креирана
5/14/2024, 10:52:17 AМ
Нарачката е потврдена
5/14/2024, 4:14:50 PM
Нарачката е спакувана
5/16/2024, 1:57:38 PM
Нарачката е преземена од доставувач

А претходно кога го земав процесорот вака беше:

4/19/2024, 3:00:26 PM
Нарачката е креирана
4/22/2024, 12:29:07 PM
Нарачката е потврдена
4/22/2024, 1:08:57 PM
Нарачката е спакувана
4/25/2024, 6:27:35 PM
4/26/2024, 12:37:31 AM
Нарачката е дадена на достава
4/26/2024, 12:46:55 PM
Нарачката е доставена до клиентот

Една недела и не е баш брзо, реално.
Мислам дека им е утната брзата пошта (катастрофа, немаат асален сајт во 2024-та), а и имаат многу пратки.

Пример, Нексио ми доставува за макс 2 дена, сосе тракинг бројче од ЕЛС.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
576
392
Јас имам баш сега порачка (направена на 13.5).

5/13/2024, 4:56:20 PM
Нарачката е креирана
5/14/2024, 10:52:17 AМ
Нарачката е потврдена
5/14/2024, 4:14:50 PM
Нарачката е спакувана
5/16/2024, 1:57:38 PM

А претходно кога го земав процесорот вака беше:

4/19/2024, 3:00:26 PM
Нарачката е креирана
4/22/2024, 12:29:07 PM
Нарачката е потврдена
4/22/2024, 1:08:57 PM
Нарачката е спакувана
4/25/2024, 6:27:35 PM
4/26/2024, 12:37:31 AM
Нарачката е дадена на достава
4/26/2024, 12:46:55 PM
Нарачката е доставена до клиентот

Една недела и не е баш брзо, реално.
Мислам дека им е утната брзата пошта (катастрофа, немаат асален сајт во 2024-та), а и имаат многу пратки.

Пример, Нексио ми доставува за макс 2 дена, сосе тракинг бројче од ЕЛС.
Ete gledas i na mene dve tri naracki od neksio brzo mi stasaa em tie se brzi i korektni em els, a ovie so prakjaat po total post e totalno sranje

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Да не ги фалам или урочам толку Нексио, ама стварно профи имам искуство.
На Фејсбук враќаат доста брзо, порачувам и истиот ден ми испраќаат трекинг бројче од ЕЛС.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Ништо, сеуште стои дека пратката е спакувана.
А таман сакав да се радувам на PS5 за време на викенд.

Знаејќи си ја среќата, никогаш не е така. Ај заеби.

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026
Ништо, сеуште стои дека пратката е спакувана.
А таман сакав да се радувам на PS5 за време на викенд.

Знаејќи си ја среќата, никогаш не е така. Ај заеби.
Не мора да значи, статусот од спакуван до испорака се менува дента кога стига пратката барем така било со моите неколку пратки. Неколку часа пред достава стига мејл од Ананас дека пратката ќе биде доставена дента и после ѕвонат доставувачите.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Не мора да значи, статусот од спакуван до испорака се менува дента кога стига пратката барем така било со моите неколку пратки. Неколку часа пред достава стига мејл од Ананас дека пратката ќе биде доставена дента и после ѕвонат доставувачите.
Нема да е утре како и да е.
Гледам ЕЛС работат и сабота, така да има надеж, ама тешко.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Денес ми стигна Dell U2724D преку ЕЛС, а продавач беше наведено дека е ананас шоп. Во кутијата не ми излезе гарантен лист со некаков печат, ниту фискална или фактура. Како што гледам кај други продавачи кај нас на дел монитори гаранцијата треба да биде 3 години. Дали некој друг земал Dell монитор од кај нив? Пратив мејл до сапорт да ги прашам, но немам никаков одговор засега.

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Ќе проверам ајде. Пишува 15 - 17 мај и се надевам дека нема да отстапат од тоа.
Така ми пишаа и мене, дека курирот не дошол сеуште по пратката. Живи глупости.
Јас нарачав пред празниците со 2000 ден попустот што беше.
Најпрвин една нарачка ми одби, но и очекував да се случи тоа со оглед на ниската цена по која се продаваше
Се јавив ја сменија цената и после неколку дена ми пристигна.
Задоволен сум од услугата како за првпат.

За ПС5 рачунај дека можеби имало голема побарувачка. И поради тоа можеби чекаш.
Луѓево со играчници навалиле да го искористат попустот.
И мислам дека од таа причина нема доволно залиха во моментов На Конзоли Сони.
Тоа е мое мислење. Може и да сум грешка. Сепак за цената вреди и да почекаш.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
576
392
Денес ми стигна Dell U2724D преку ЕЛС, а продавач беше наведено дека е ананас шоп. Во кутијата не ми излезе гарантен лист со некаков печат, ниту фискална или фактура. Како што гледам кај други продавачи кај нас на дел монитори гаранцијата треба да биде 3 години. Дали некој друг земал Dell монитор од кај нив? Пратив мејл до сапорт да ги прашам, но немам никаков одговор засега.
Bi trebalo da ima garanten list, baraj gi na +389 25122730 ke ti pojasnat, mozebi go ima i vo sistem kaj naracki vo elektronska forma.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Во зависност од производите, дали се во нивни магацини или се кај соработниците, времето и доставувачите се различни...

Еве пример за добиена нарачка вчера, од нарачка до дома за помалку од 24 часа.
Претпоследниот статус "обид за испорака е погрешен", отприлика тоа време ја добив дома нарачката.

wHTm3Ze.png

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје

Само што ја земав матичната.
Ја испратиле само со испратница залепена со селотејп.

Нема ни гаранција, ни ништо.
Сега им пишав на Фејсбук.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.513
2.968
Само што ја земав матичната.
Ја испратиле само со испратница залепена со селотејп.

Нема ни гаранција, ни ништо.
Сега им пишав на Фејсбук.
Ова е пропуст, ама не треба да им се случува, гледам/читам не им е прв пат.
Лошо зборува за нивната професионалност.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно