Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ananas.mk

• Ја почнал/а темата M@RKO
  • Време на почнување

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Не работат изгледа курир службите ништо не стигна од атанас.мк игледа вагата ќе стигне после понеделник.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Не работат.
Од Анхоч порачав монитор уште во понеделникот, рекоа ќе го испратат после 07.05

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
638
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Секој ден скоро ми стигаат мејлоој со купони со попусти... валидни им се, или качи цена па еве ти купон демек попуст како нептун што прае со хепи картичките и остали?

mrndav

read-only
10 мај 2023
36
20
Dzvoni vo kontakt centar ne e do niv do firmata isprakjac e, imas opcija za vrakjanje na proizvod na veb sajt podnesi i ti go podigaat neznam kako nemozes da se snajdes ako neznaes pisi mi vo pp ke ti objasnam ili pak pobaraj +389 25122730

Ја видов формата за враќање рекламација на производот ама не ми се замараше до толку. Башка фалеше само дел затоа и им пишав ако случајно е заборавен да го препратат, ама не се замараат не ни одговорија на мејлот што е непрофесионалност според мене. Затоа веќе нарачување од таму никако

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
576
392
Ја видов формата за враќање рекламација на производот ама не ми се замараше до толку. Башка фалеше само дел затоа и им пишав ако случајно е заборавен да го препратат, ама не се замараат не ни одговорија на мејлот што е непрофесионалност според мене. Затоа веќе нарачување од таму никако
Nejkes da se zamaras a vikas naracuvanje od tamu nikako haha se desava na sekoj greska i zatoa dozvoli da ja popravat jas ananas ne gi menjam za nisto od koga dojdoa na pazarov mnogu raboti poracuvam

Steff_92

hello world
28 јули 2017
293
210
Куманово

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Лошо им е во системот инаку си се наплаќа според за плаќање. Никогаш не сум имал проблеми со наплата при користење попуст.
Meне и на вебсајт и во мејл ми пишува 31.990. Им пишав сега чисто да се осигурам. Каша попара е ..

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
1715598934957.png

Апаши, најдов продукт со добар попуст супер цена нарачав, вака стоеше можеби 5 денови и после тоа ми ја одкажаа нарачката и не го пратија производот... работава иди имаме прозводи на попуст ама не ги даваме по таа цена, причината која ја пишуваше е го немаме на залиха ( читај не го даваме за тие пари ) и го тргнаја од попуст и го имаше на залиха по редовна цена без попуст.

Overall experience: BAD. (n)

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
Погледнете го атачментот 137360

Апаши, најдов продукт со добар попуст супер цена нарачав, вака стоеше можеби 5 денови и после тоа ми ја одкажаа нарачката и не го пратија производот... работава иди имаме прозводи на попуст ама не ги даваме по таа цена, причината која ја пишуваше е го немаме на залиха ( читај не го даваме за тие пари ) и го тргнаја од попуст и го имаше на залиха по редовна цена без попуст.

Технички не е до нив целосно проблемот, ама ја разбирам фрустрацијата, ми се случи и мене. Уште се во ептен рана фаза и sync-ови на залиха со 3rd party продавачи не се конзистентни и не се направени целосно интеграциите од двете страни. Не е live. Ако имало нешто 1 парче на JYSK и го продале преку нивниот веб-шоп, не се апдејтира автоматски инстант и на Ананас. Јас со Гоблин имав сличен проблем. Секој шоп работи различно и различно се синхронизира со Ананас (некој преку интерен систем, некој преку API, некој преку UI, некој мануелно преку некој inventory management на Ананас) на Х интервал (може да се 3 дена, може 7, може 10). И потребен е effort од двете страни за да се испегла целово искуство.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.172
16.258

Арно ти направиле кога сакаш да изиграваш скалпер. Што не си пишал 50 парчиња? Тенда е, не се банани па 5 да купуваш наеднаш. За што ти се 5 тенди од по 3,5 метри?
Еве јас работам за Манор во Швајцарија, имаат правила на продукти што се на попуст, можеш да купиш замо едно парче и тоа само со клуб картичка, каде се евидентира дека веќе си го купил. Исто и тука на IT Market кога има акции ти следува едно и тоа е тоа. Попустот е промоција, не е за еден да ги земе сите па да ги гледаме после по огласи.

2AM

hello world
22 април 2024
73
65
Skopje
Арно ти направиле кога сакаш да изиграваш скалпер. Што не си пишал 50 парчиња? Тенда е, не се банани па 5 да купуваш наеднаш. За што ти се 5 тенди од по 3,5 метри?
Еве јас работам за Манор во Швајцарија, имаат правила на продукти што се на попуст, можеш да купиш замо едно парче и тоа само со клуб картичка, каде се евидентира дека веќе си го купил. Исто и тука на IT Market кога има акции ти следува едно и тоа е тоа. Попустот е промоција, не е за еден да ги земе сите па да ги гледаме после по огласи.

Што е битно колку парчиња сака да купи, и за што му се 5 тенди?

Чекал неколку дена, не се реализирала нарачката, па го реобјавиле производот по повисоката цена. Тоа е апла fail.
Башка ко што разбрав нема ограничување колку производи може да нарача.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.172
16.258
Што е битно колку парчиња сака да купи, и за што му се 5 тенди?

Чекал неколку дена, не се реализирала нарачката, па го реобјавиле производот по повисоката цена. Тоа е апла fail.
Башка ко што разбрав нема ограничување колку производи може да нарача.
И тоа е до некаде така, ама и они не се глупи. И за нив важи дека нема ограничување колку време мора да даваат производи на попуст нели? Можеби имало 10 души како него, па забележале овие и ја промениле тактиката. Тоа не е феил, односно не значи дека е. Или се предомислиле или стварно немало залиха.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
576
392

Ne e problemot do ananas do JYSK e, ne okrivuvajte go ananas za se, se trudat da sklucat dogovor so poveke firmi i da ponudat poveke proizvodi na popust.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.313
2.288
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Понудата so 5000ден. ваучер може(ше) да се искористи при самото купување на производ од 25000+ ?
Бидејќи ме убедуваа дека промо кодот функционира откако ќе направиш промет над 25000ден.

Значи не - Купуваш PS5 со вредност од 32000 и истиот го намалуваш -5000 на 27000ден.
Туку - Купуваш производ од да речеме 28000, добиваш услов за промо код па дури потоа можеш да земеш PS5 за 27000

Или во суштина оставаш најмалку 50.000ден. за попуст од 5.000ден.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
Понудата so 5000ден. ваучер може(ше) да се искористи при самото купување на производ од 25000+ ?
Бидејќи ме убедуваа дека промо кодот функционира откако ќе направиш промет над 25000ден.

Значи не - Купуваш PS5 со вредност од 32000 и истиот го намалуваш -5000 на 27000ден.
Туку - Купуваш производ од да речеме 28000, добиваш услов за промо код па дури потоа можеш да земеш PS5 за 27000

Или во суштина оставаш најмалку 50.000ден. за попуст од 5.000ден.
Не.
Над 10 ваучери искористив. Одма при купување ти намалува, пред да платиш.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно