Ауто со мотор на внатрешно согорување на нафта, 1.9TDI... Сега ќе ми објасниш каде грешам?Што ауто возиш?
Ауто со мотор на внатрешно согорување на нафта, 1.9TDI... Сега ќе ми објасниш каде грешам?Што ауто возиш?
Не, ама веројатно за да коментираш и даваш мислења треба да имаш возено/ поседувано електрично возило , па од твое искуство да кажеш што не е добро а што е добро.Ауто со мотор на внатрешно согорување на нафта, 1.9TDI... Сега ќе ми објасниш каде грешам?![]()
Субвенционирана???Еве ти уште еден „интересен“ факт: Субенционирана со мои и твои - со наши пари.
Не сум пробал ни секс со машки па на памет не ми паѓа да се здобијам со „претходно искуство“ за тек потоа да оформам мислење на темата.Не, ама веројатно за да коментираш и даваш мислења треба да имаш возено/ поседувано електрично возило , па од твое искуство да кажеш што не е добро а што е добро.
Субвенционирана???
Ај пошто си пре-над-просечно паметен понуди попаметно решение како да се направи совршена батерија и систем за полнење.View: https://youtu.be/iFAtqWOaEgg
Требало да ја загреат батеријата пред да ја полнат ( да удрат precondition буттон)
Ама џабе кога чарџерите „Но Џус„
![]()
„Но риспонс фром Тесла -вејтинг хир ту дејс алреди„ сејс чајниз гај
Неќе бе литијумска батерија да ја користиш на минусни температури - кога Сузукито неќеше да користи мајлд хибрид батерија на минус пет ... Вика „Систем нот авејлабл„ у Маврово пред некој ден..![]()
Ај пошто си пре-над-просечно паметен понуди попаметно решение како да се направи совршена батерија и систем за полнење.
А можешш и ти да му помогнеш на Николче, гледам бољи си од него. Се ми изгледа дека ќе му треба помошќе ги туркате вака секоја зима до полначот. Може и дизел генератор ќе носите со вас у гепек, за кога ќе снема струја да не заглавите и измрзнете до смрт.
А можешш и ти да му помогнеш на Николче, гледам бољи си од него. Се ми изгледа дека ќе му треба помош![]()
Абе Се е измислено - нема што да измислувам. Едноставно батериите во возилата не се за оставање надвор на минусни температури -значи мора да ја гаражираш и „предзагревање „ систем да користиш (којшто исто така е измислен и имплементиран )Ај пошто си пре-над-просечно паметен понуди попаметно решение како да се направи совршена батерија и систем за полнење.
Зошто генератор?ќе ги туркате вака секоја зима до полначот. Може и дизел генератор ќе носите со вас у гепек, за кога ќе снема струја да не заглавите и измрзнете до смрт.
Како да ја качам на седми кат? Лифтот не ја собира.Едноставно батериите во возилата не се за оставање надвор на минусни температури -значи мора да ја гаражираш и „предзагревање „ систем да користиш (којшто исто така е измислен и имплементиран )
Абе чаре некое - ќе изнајмиш гаража , ќе и купиш церада вуненаЗошто генератор?
Туба дизел и палење под колата. Целата ќе се загрее, да не е ладно внатре.
Како да ја качам на седми кат? Лифтот не ја собира.
Изгледа не си ме блокирал како што треба, изгледа си користел Тесла апликација и нивна батерија за да ме блокираш? Може и блокаторот не работи на -10Абе Се е измислено - нема што да измислувам. Едноставно батериите во возилата не се за оставање надвор на минусни температури -значи мора да ја гаражираш и „предзагревање „ систем да користиш (којшто исто така е измислен и имплементиран )
А до тоа зошто чарџерите им паднале - апсолутно недопустиво - избрзано дизајнирани и можеби неквалитетни компоненти користат кои не се за под -10Ц .
И карактеристиките (отпорот , капацитивноста на кондензаторите) се менуваат при такви температури што придонесува до дополнителен непредвиден стрес на чарџерот .
И шо се закачаш коа ем сум те блокирал - ем врка немаш![]()
Таканаречен CancerwagenАуто со мотор на внатрешно согорување на нафта, 1.9TDI... Сега ќе ми објасниш каде грешам?![]()
После да веднаш да ја патентираме, а?Ај пошто си пре-над-просечно паметен понуди попаметно решение како да се направи совршена батерија и систем за полнење.
Не па секогаш препораките биле телефоните, лаптопите, и општо сите уреди со литиумски батерии обавезно да се оставаат во кола на ладно или топло. Ваљда пошто е добро за батериите (литиумски).Абе Се е измислено - нема што да измислувам. Едноставно батериите во возилата не се за оставање надвор на минусни температури
Прошлава недела го регистрирав, тој дечкото од сервисот два пати мереше емисии на партикли заради ниски резултати (мислеше расипан му е мерачот)... Следен пат ќе му го донесам дизел генераторот од дома, да мери на него емисии.Таканаречен Cancerwagen![]()
Џабе веземе - колку 1л гориво енергија што складира 100кила батерија ти треба - далеку сме да ги замениме возилата на внатрешно согорување со ЕВ.После да веднаш да ја патентираме, а?
Мислењето е автоматски споено:
Не па секогаш препораките биле телефоните, лаптопите, и општо сите уреди со литиумски батерии обавезно да се оставаат во кола на ладно или топло. Ваљда пошто е добро за батериите (литиумски).![]()
Поише ми се свиѓа оваа идеја, барем после ќе може ја замени играчката со вистинско ауто.Зошто генератор?
Туба дизел и палење под колата. Целата ќе се загрее, да не е ладно внатре.
Поважно е што тоа гориво го собира во резервоар и го има на секоја бензиска пумпа. Можеш да се движиш каде сакаш и без да планираш нешто посебно пошто бензиски пумпи има насекаде. Исто тој резервоар или цревата, ако не се дупнати, аутото спонтано не се самозапалува. Што е поважно, класичното ауто кошта многу пати поевтино, го сервисира секој чичко со гаража и алат, и осигурителните компании не одбиваат да го реосигураат после обичен (помал) судар. Итн, итн... Да не се повторуваме.Џабе веземе - колку 1л гориво енергија што складира 100кила батерија ти треба - далеку сме да ги замениме возилата на внатрешно согорување со ЕВ.
Башка како го трошиш - така полесна колатаПоважно е што тоа гориво го собира во резервоар и го има на секоја бензиска пумпа. Можеш да се движиш каде сакаш и без да планираш нешто посебно пошто бензиски пумпи има насекаде. Исто тој резервоар или цревата, ако не се дупнати, аутото спонтано не се самозапалува. Што е поважно, класичното ауто кошта многу пати поевтино, го сервисира секој чичко со гаража и алат, и осигурителните компании не одбиваат да го реосигураат после обичен (помал) судар. Итн, итн... Да не се повторуваме.![]()
Така е, замина времето, исто како што ќе замине за сите МВС за десетина години максимум.Нови модели дизел патнички возила веќе никој не прави колку што гледам
Прават се уште дизел/бензин патнички возила. Како може да не се прават? Невозоможно е да функционира светот без нафтени деривати.Нови модели дизел патнички возила веќе никој не прави колку што гледам
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
CPU AMD RYZEN 5 3400G, Quad Core, 4,2GHz 6MB s.AM4,Vega 11 Graphics , YD3400C5M4MFH TRAY
5.550,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден