Cypher
hello world
- 29 јули 2012
- 291
- 128
пиши овдеАко има некој со повеќе искуство со Payoneer, нека ме контактира ПП, имам неколку прашања. Благодарам
пиши овдеАко има некој со повеќе искуство со Payoneer, нека ме контактира ПП, имам неколку прашања. Благодарам
Не ти се исплаќа да плаќаш годишна провизија за уште една картичка. Буквално 500-700 денари е провизија да извадиш 10к денари од било кој банкомат во државава.Оф мори мајко... Па не ми дава payoneer да направам картичка во евра уште, имаат некакви правила... Аман.
Дали имаш годишна провизија за 2 картички доколку имаш во евра и во долари? А имаш приходи од над $2000 годишно?Не ти се исплаќа да плаќаш годишна провизија за уште една картичка. Буквално 500-700 денари е провизија да извадиш 10к денари од било кој банкомат во државава.
Појма немам, има одделче едно за шо уствари плаќаш за една картица, види дали пишува. За едната знам дека има некојси 3-40$ годишноДали имаш годишна провизија за 2 картички доколку имаш во евра и во долари? А имаш приходи од над $2000 годишно?
Дали имаш годишна провизија за 2 картички доколку имаш во евра и во долари? А имаш приходи од над $2000 годишно?
По Куповен курс (...на банката чиј банкомат го користиш).Дали знае некој по кој курс го рачуна доларот Payonеer кога вадиш на македонски банкомат? Дали по тој на народна банка или 1-2 денари подолу? Мислам дека иам приметено дека не е баш исти со НБ туку нешто помалце.
го рачунаш и fee то од Пајонир? бидејќи подлежи на cross border fee што е up to 3.5%Дали знае некој по кој курс го рачуна доларот Payonеer кога вадиш на македонски банкомат? Дали по тој на народна банка или 1-2 денари подолу? Мислам дека иам приметено дека не е баш исти со НБ туку нешто помалце.
да да .. само сакав да видам по кој курс ти ја дава валутата.го рачунаш и fee то од Пајонир? бидејќи подлежи на cross border fee што е up to 3.5%
Од национална банка и Piraeus Bank можи по 2000 евра. На алфа банк и еуро банк ги намалија лимитите, незнам колку се.Од кој банкомат од Солун може да се извадат најмногу пари одеднаш, кој банкомати имаат најголем дневен лимит?
мислам не, сеуште не се влезени во еуро зона, така да би подлежеле на cross border fee (што не е случај во Грција ако вадиш еура од еура баланс на Пајонир. Ако би вадел долари во Грција исто би било ..Дали се истите fees за вадење од банкомат од Бугарија како од Грција?
Комерцијална и СтопанскаКое е најново инфо? Кој од банкомативе моментално има најмала провизија ако се вадат парите локално?
Чинам пред некоја година Стопанска беше една од подобрите опции. Како стои ситуацијата сега?
Јас имам вадено 90к (3x20k) од комерцијална банкомат, повеќе не пробавИма некој најново инфо од кој банкомат колку може максимум пари да се извадат?
3x20 = 90 quick mafs skrrЈас имам вадено 90к (3x20k) од комерцијална банкомат, повеќе не пробав
math.exe is not responding3x20 = 90 quick mafs skrr
![]()
Додека банкоматите на сите нас обични граѓани ни зимаат провизии за вадење пари од Пајонеер, на тебе ти додава. Да не си некој далечен рода на Чак Норис?math.exe is not responding
Пријателе тоа го знаат. Поентата е дека на секое вадење зема 3.15 долари или евра Пејонир (не знам како беше). Плус може и банкоматот да ти земе провизија. Затоа сакаат што поголема сума да земат одеднаш.можеш да вадиш се додека не дојдеш до дневен лимит на картичка (5к €|$) или на банка (а може да снема кеш во банкомат)
Испратено од HD1913 преку IT.mk форум апликација
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден