Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Оф мори мајко... Па не ми дава payoneer да направам картичка во евра уште, имаат некакви правила... Аман.
Не ти се исплаќа да плаќаш годишна провизија за уште една картичка. Буквално 500-700 денари е провизија да извадиш 10к денари од било кој банкомат во државава.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Не ти се исплаќа да плаќаш годишна провизија за уште една картичка. Буквално 500-700 денари е провизија да извадиш 10к денари од било кој банкомат во државава.
Дали имаш годишна провизија за 2 картички доколку имаш во евра и во долари? А имаш приходи од над $2000 годишно?

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Дали имаш годишна провизија за 2 картички доколку имаш во евра и во долари? А имаш приходи од над $2000 годишно?
Појма немам, има одделче едно за шо уствари плаќаш за една картица, види дали пишува. За едната знам дека има некојси 3-40$ годишно

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Имам неколку прашања, доколку можете да ми одговорите на сите би ми било од големо значење.
Јас сум со двојно државјанство, Македонско и ЕУ.
Потребен ми акаунт каде што ќе ми стигаат дирекно пари на Payoneer, поточно ќе го искористам Payoneer Checkout за да ми плаќаат дирекно со нивната кредитна картичка.

1. Со какви документи ви е креиран акаунтот?
2. Од каде ги вадите парите?
3. Дали плаќате данок?
4. Која варијанта е нај добра за акаунт, со Македонски документи или ЕУ?
5. Ако е со ЕУ документи, дали ќе треба да плаќам данок во ЕУ, ако парите пристигаат од ЕУ и ако парите пристигаат од Америка?

Знам многу луѓе што имаат акаунти со Македонски документи и парите ги вадат од Грција и не плаќаат данок.

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Ајде вака - дали живееш и работиш на тлото на Македонија? Дали си даночен резидент во земјата од ЕУ?
Ако се двата одговори да - најди начин да се откажеш од резидентноста па после види го следниот случај.
Ако е да и не - плати си ги тие 11,11% во Македонија и спиј си мирно.
Ако е не (значи живееш и работиш во ЕУ) и да - можеш да намалиш данок со отворање на фирма и да правдаш трошоци.
Ако се двете не - објасни каква е ситуацијата.
(Не сум сметководител, но имам некакво искуство)

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Гледам дека акаунтот што го имам со Мк документи ми е активен, но немам картичка. Е сега, пред неколку години требаше да имам 60$ за да можам да нарачам картичка, но требаше трансакцијата да биде од фирма а не од физичко лице. Сега гледам дека бара 100$, ако некој ми испрати 100$ ќе можам да ја нарачам?

almostanangwl

read-only
13 август 2012
45
10

Ова барем го знам :))) Не, се плаќа само за првата картичка. Секој следна (во различна валута) е бесплатна. Повторно би плаќал единствено ако ја загубиш картичката и нарачаш да ти испратат нова.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Дали знае некој по кој курс го рачуна доларот Payonеer кога вадиш на македонски банкомат? Дали по тој на народна банка или 1-2 денари подолу? Мислам дека иам приметено дека не е баш исти со НБ туку нешто помалце.

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Дали знае некој по кој курс го рачуна доларот Payonеer кога вадиш на македонски банкомат? Дали по тој на народна банка или 1-2 денари подолу? Мислам дека иам приметено дека не е баш исти со НБ туку нешто помалце.
По Куповен курс (...на банката чиј банкомат го користиш).

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
го рачунаш и fee то од Пајонир? бидејќи подлежи на cross border fee што е up to 3.5%

Viktorijan

read-only
21 април 2018
11
0
Од кој банкомат од Солун може да се извадат најмногу пари одеднаш, кој банкомати имаат најголем дневен лимит?

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
Од кој банкомат од Солун може да се извадат најмногу пари одеднаш, кој банкомати имаат најголем дневен лимит?
Од национална банка и Piraeus Bank можи по 2000 евра. На алфа банк и еуро банк ги намалија лимитите, незнам колку се.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Дали се истите fees за вадење од банкомат од Бугарија како од Грција?
мислам не, сеуште не се влезени во еуро зона, така да би подлежеле на cross border fee (што не е случај во Грција ако вадиш еура од еура баланс на Пајонир. Ако би вадел долари во Грција исто би било ..

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772
Кое е најново инфо? Кој од банкомативе моментално има најмала провизија ако се вадат парите локално?

Чинам пред некоја година Стопанска беше една од подобрите опции. Како стои ситуацијата сега?

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
Кое е најново инфо? Кој од банкомативе моментално има најмала провизија ако се вадат парите локално?

Чинам пред некоја година Стопанска беше една од подобрите опции. Како стои ситуацијата сега?
Комерцијална и Стопанска

metahuman

hello world
23 септември 2019
110
81
Има некој најново инфо од кој банкомат колку може максимум пари да се извадат?

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Јас имам вадено 90к (3x20k) од комерцијална банкомат, повеќе не пробав
3x20 = 90 quick mafs skrr
maths-meme-bisexual.png

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.534
3.133
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
можеш да вадиш се додека не дојдеш до дневен лимит на картичка (5к €|$) или на банка (а може да снема кеш во банкомат)

Испратено од HD1913 преку IT.mk форум апликација
Пријателе тоа го знаат. Поентата е дека на секое вадење зема 3.15 долари или евра Пејонир (не знам како беше). Плус може и банкоматот да ти земе провизија. Затоа сакаат што поголема сума да земат одеднаш.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно