Ќе ги добиеш еве да речам до другата недела... според неколку пратки што ги следев беше статус вака 10>6>14 10>3>17 10>5>18RR---------HU катастрофа на 24 јули пишува дека е пратена (Shipment has been sent to the destination countryNemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés)...
7ми сме сега и уште ја нема? Добро пешки да не ги носат пратките овие од унгарија? Друг проблем е дека сите се пратени со RR(UB)-----------HU...
Пример на jomashop/ebay изберам DHL international, FeedEx, Royal Mail, USPS First Class Mail и 15 долара коштат од прилика, ниту даноци има ниту дополнителни давачки, за 15 дена стигне пакетот до македонски пошти...
Уште колку има?RR---------HU катастрофа на 24 јули пишува дека е пратена (Shipment has been sent to the destination countryNemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés)...
7ми сме сега и уште ја нема? Добро пешки да не ги носат пратките овие од унгарија? Друг проблем е дека сите се пратени со RR(UB)-----------HU...
Pa ima mnogu raboti sto gi ima na aliexpres a gi nema na ebay a i za mnogu raboti od aliexpress na ebay poskapo gi prodavat. Ili se dropshipperi ili se preprodavaci.Во тој случај фокусирај се на ebay, голем процент од продавачите на алиекспрес се присутни и на ebay.
не е еден .. зависи кој реон си, кој поштар знаеш? (или реон)Денес ми стигнаа сите пратки што подолго време беа во поштата во Карпош (1020). Карпош има поштар до крај на овој месец. Од септември, со Господ напред затоа што поштарот дал отказ а сеуште немаат замена![]()
Претпоставував ама само пренесувам што ми кажа поштаротне е еден .. зависи кој реон си, кој поштар знаеш? (или реон)
албанец, слаб со тенко кратко брадиче? незнам ни ја како се поделениПретпоставував ама само пренесувам што ми кажа поштарот
Инаку, на Јуриј Гагарин живеам ама не знам во кој реон им спаѓа
nope. Македонец, ~185цм висина, малку пополничок со брада и наочариалбанец, слаб со тенко кратко брадиче?
Иди земи си ја сам пратката од поштата. поштаро побрзо ќе ослабне 10 килограма него ли кај тебе дома да дојде.nope. Македонец, ~185цм висина, малку пополничок со брада и наочари![]()
не ги даваат ако не се распределени по регион од поштарот .. а ако ги распредели и ќе ги донесе за ден/два ..Иди земи си ја сам пратката од поштата. поштаро побрзо ќе ослабне 10 килограма него ли кај тебе дома да дојде.
За да добиваш вистински тракинг број види тој што го добиваш од SunYou ставај го во Cainiao, 17track или postalninja и обично ти дава обичен интернационален тракинг број.Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking
Parcel Tracking Worldwide. Track Parcel in USA. Global postal tracking from eBay, AliExpress, ASOS, Shein, Amazon. Tracking packages from China, UK, Germanyparcelsapp.com
Прв пат шипинг со SunYou - Sytrack (или прв пат ја приметувам).
Мислев дека е лажен тракинг пошто текстот од тракингот за нашиот дел на патот не е ист со пораките што ги дава нашата пошта. Плус тракинг системот на нашата пошта не го препознава бројчето.
Но пратката стигна за некој ден откако беше напишано дека е стигната во МКД, и крајно статусот се смени во испорачана следниот ден после испораката што значи тракингот веројатно е реален. Или ептен им се погодило.
Чудно е што воопшто има тракинг кога целата пратка вреди окулу 3 долари. Скроз случајно проверив тракинг, не дека очекував дека ќе има.
Беше Исак слабиот мислам, па Муро од лани, сега не знам дали е уште он или и он си отидеnope. Македонец, ~185цм висина, малку пополничок со брада и наочари![]()
јас имам направено опција од пошта да си ги зимам, факс имам отворено. И така ми е најдобро ни да ги чекам поштари ни ништо...не ги даваат ако не се распределени по регион од поштарот .. а ако ги распредели и ќе ги донесе за ден/два ..
Претпоставувам дека станува збор за поштенски фах, не факс.јас имам направено опција од пошта да си ги зимам, факс имам отворено. И така ми е најдобро ни да ги чекам поштари ни ништо...
Чекам само да стигне во поштата на тракинг статусот и одам да ја земам.
да фах грешка сум пишалПретпоставувам дека станува збор за поштенски фах, не факс.
Кога веќе спомна за услугава, дај некој детал, како се аплицира за истата, колку се плаќа, дали било која пратка ќе биди прифатена и сл.
Сподели како е твоето искуство со истата, дали си задоволен?
Испратено од телефоно
пак мора поштарот да распредели, од железничка стига цело комбе за карпош, поштарите ги делат по реоните на општината плус ова ти што викаш закупен фах .. пак мора тоа да го направат. Чим го направат тоа и на шалтер ги даваат (ако не ги собере поштарот кај него за испорака).јас имам направено опција од пошта да си ги зимам, факс имам отворено. И така ми е најдобро ни да ги чекам поштари ни ништо...
Чекам само да стигне во поштата на тракинг статусот и одам да ја земам.
Не знам како е во Скопје, јас сум од Штип. одма штом престигна пратката во Македонија, следниот ден е во Штип стигната.пак мора поштарот да распредели, од железничка стига цело комбе за карпош, поштарите ги делат по реоните на општината плус ова ти што викаш закупен фах .. пак мора тоа да го направат. Чим го направат тоа и на шалтер ги даваат (ако не ги собере поштарот кај него за испорака).