Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    723

alexi

hello world
14 февруари 2009
159
85
RR---------HU катастрофа на 24 јули пишува дека е пратена (Shipment has been sent to the destination countryNemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés)...
7ми сме сега и уште ја нема? Добро пешки да не ги носат пратките овие од унгарија? Друг проблем е дека сите се пратени со RR(UB)-----------HU...
Ќе ги добиеш еве да речам до другата недела... според неколку пратки што ги следев беше статус вака 10>6>14 10>3>17 10>5>18
појаснување во денови прво е CN до HU (брзо ги примаат), второто HU (сортирање и чекање), и третото HU до МК.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Пример на jomashop/ebay изберам DHL international, FeedEx, Royal Mail, USPS First Class Mail и 15 долара коштат од прилика, ниту даноци има ниту дополнителни давачки, за 15 дена стигне пакетот до македонски пошти...

А на aliexpress што да избереме? :D Друга опција нема...Има DHL ама преку 50 долара кошта и ќе наплатат еден куп давачки...

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Во тој случај фокусирај се на ebay, голем процент од продавачите на алиекспрес се присутни и на ebay.

15 септември 2012
1.164
1.300
RR---------HU катастрофа на 24 јули пишува дека е пратена (Shipment has been sent to the destination countryNemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés)...
7ми сме сега и уште ја нема? Добро пешки да не ги носат пратките овие од унгарија? Друг проблем е дека сите се пратени со RR(UB)-----------HU...
Уште колку има?
Уште малку, Велештрумфе!

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Во тој случај фокусирај се на ebay, голем процент од продавачите на алиекспрес се присутни и на ebay.
Pa ima mnogu raboti sto gi ima na aliexpres a gi nema na ebay a i za mnogu raboti od aliexpress na ebay poskapo gi prodavat. Ili se dropshipperi ili se preprodavaci.
Od ebay se kupuvat samo brendirani raboti...Na aliexpress onaka nekoj interesni gadzeti, alatki, sitnici i slicno.

noc32

hello world
21 март 2016
360
315
Денес ми стигнаа сите пратки што подолго време беа во поштата во Карпош (1020). Карпош има поштар до крај на овој месец. Од септември, со Господ напред затоа што поштарот дал отказ а сеуште немаат замена :)

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
аердром до 2015 поштар 3 пати неделно, до 2022 2 пати неделно, сега еднаш на 3 до 5 недели, следна година изгледа нема ни да има

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.032
1.845
Скопје
Денес ми стигнаа сите пратки што подолго време беа во поштата во Карпош (1020). Карпош има поштар до крај на овој месец. Од септември, со Господ напред затоа што поштарот дал отказ а сеуште немаат замена :)
не е еден .. зависи кој реон си, кој поштар знаеш? (или реон)

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.032
1.845
Скопје
Претпоставував ама само пренесувам што ми кажа поштарот :)
Инаку, на Јуриј Гагарин живеам ама не знам во кој реон им спаѓа
албанец, слаб со тенко кратко брадиче? незнам ни ја како се поделени :) ама ваљда и ја сум у тој ..

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.780
6.484
SK

Прв пат шипинг со SunYou - Sytrack (или прв пат ја приметувам).
Мислев дека е лажен тракинг пошто текстот од тракингот за нашиот дел на патот не е ист со пораките што ги дава нашата пошта. Плус тракинг системот на нашата пошта не го препознава бројчето.
Но пратката стигна за некој ден откако беше напишано дека е стигната во МКД, и крајно статусот се смени во испорачана следниот ден после испораката што значи тракингот веројатно е реален. Или ептен им се погодило.

Чудно е што воопшто има тракинг кога целата пратка вреди окулу 3 долари. Скроз случајно проверив тракинг, не дека очекував дека ќе има.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.032
1.845
Скопје
Иди земи си ја сам пратката од поштата. поштаро побрзо ќе ослабне 10 килограма него ли кај тебе дома да дојде.
не ги даваат ако не се распределени по регион од поштарот .. а ако ги распредели и ќе ги донесе за ден/два ..

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
578
898

Прв пат шипинг со SunYou - Sytrack (или прв пат ја приметувам).
Мислев дека е лажен тракинг пошто текстот од тракингот за нашиот дел на патот не е ист со пораките што ги дава нашата пошта. Плус тракинг системот на нашата пошта не го препознава бројчето.
Но пратката стигна за некој ден откако беше напишано дека е стигната во МКД, и крајно статусот се смени во испорачана следниот ден после испораката што значи тракингот веројатно е реален. Или ептен им се погодило.

Чудно е што воопшто има тракинг кога целата пратка вреди окулу 3 долари. Скроз случајно проверив тракинг, не дека очекував дека ќе има.
За да добиваш вистински тракинг број види тој што го добиваш од SunYou ставај го во Cainiao, 17track или postalninja и обично ти дава обичен интернационален тракинг број.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
не ги даваат ако не се распределени по регион од поштарот .. а ако ги распредели и ќе ги донесе за ден/два ..
јас имам направено опција од пошта да си ги зимам, факс имам отворено. И така ми е најдобро ни да ги чекам поштари ни ништо...
Чекам само да стигне во поштата на тракинг статусот и одам да ја земам.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.553
3.009
јас имам направено опција од пошта да си ги зимам, факс имам отворено. И така ми е најдобро ни да ги чекам поштари ни ништо...
Претпоставувам дека станува збор за поштенски фах, не факс.
Кога веќе спомна за услугава, дај некој детал, како се аплицира за истата, колку се плаќа, дали било која пратка ќе биди прифатена и сл.
Сподели како е твоето искуство со истата, дали си задоволен?

Испратено од телефоно

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Претпоставувам дека станува збор за поштенски фах, не факс.
Кога веќе спомна за услугава, дај некој детал, како се аплицира за истата, колку се плаќа, дали било која пратка ќе биди прифатена и сл.
Сподели како е твоето искуство со истата, дали си задоволен?

Испратено од телефоно
да фах грешка сум пишал :)
ќе идеш во локалната пошта ќе поднесеш барање, ќе ти запишат основни податоци(име, презиме, адреса, итн) и ќе ти дадат клуч од сандаче и потоа секоја година тоа се обновува. Јас ништо немам платено до сега.

jovanovmk

hello world
24 ноември 2008
113
50
SunYou кога имам опција јас секогаш го бирам. Од 2 недели до 1 месец максимум стига пратката

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.032
1.845
Скопје
пак мора поштарот да распредели, од железничка стига цело комбе за карпош, поштарите ги делат по реоните на општината плус ова ти што викаш закупен фах .. пак мора тоа да го направат. Чим го направат тоа и на шалтер ги даваат (ако не ги собере поштарот кај него за испорака).

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
пак мора поштарот да распредели, од железничка стига цело комбе за карпош, поштарите ги делат по реоните на општината плус ова ти што викаш закупен фах .. пак мора тоа да го направат. Чим го направат тоа и на шалтер ги даваат (ако не ги собере поштарот кај него за испорака).
Не знам како е во Скопје, јас сум од Штип. одма штом престигна пратката во Македонија, следниот ден е во Штип стигната.
Овде во Штип работат си нормално поштарите, е сега за кај вас во Скопје не знам јебига ако се под рамковен вработени тоа е друго.
Ќе си чекате една недела белото комбе да ви стигне едино рамковните да не ви го украдат.

Миодраг Г.

read-only
19 декември 2016
7
18
Nesto ima so pratkive, imam 10 pratki sto mi stojat vo vlez kaj nas veke poveke od mesec dena, nema promena na status. Se mislam direkno vo zeleznicka da im otidam i da baram da mi gi datat od tamu..

Ama ako se vo nekoja bela vreka vo planinata tamu tesko deka ke zavrsam rabota..

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно