Слоганот "For those who dare" ептен го погодиле со оглед на последниве случувања околу X3D, јас пишман се правев, ќе почекам малку![]()
Чекав фикс пред да склопам.
Слоганот "For those who dare" ептен го погодиле со оглед на последниве случувања околу X3D, јас пишман се правев, ќе почекам малку![]()
Плочата Нексио ја имаа на лагер или по нарачка ти ја носеа?Чекав фикс пред да склопам.
Храбро момче нема шо.
По нарачка.Плочата Нексио ја имаа на лагер или по нарачка ти ја носеа?
Истото ссд + повисоките перфомансиADATA Legend 800 2TB M.2 SSD од ComputerUniverse кога беше на попуст (67.14 евра).
ССДто е PCIe Gen4x4, ама на матичната слотот за М.2 ми поддржува само Gen3, инаку стигнува и повисоки перфоманси.
Цена?MSI RTX4090 Suprim X 24GB, Setec.![]()
![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Тргнав да ја враќам, ама разбрав дека уствари проблемот е што имам low end 8C/16T процесор кој буста само до 4.9GHz (5800X), па не ја вратив, ќе чекам да излезе следна генерација на процесори и меморија за да можам да ја играм SW Jedi Survivor со 60+ FPS.Цена?
Инаку според распоредот на слики ми личи како да си ја пробал, па на втората слика ја враќаш назад во СЕТ бидејќи си имал под 60 фрејма на Jedi Survivor...
Честитки за мајсторот, си ја завршил работата. Препорака можите да си земите и капачиња за ладилникот, јас си порачав бели и чекам да ми стигнат во Нексио. NA-HC4 chromax.whiteПосле можеби месец дена откако го испазарив, најдов слободен термин кај "мајсторот" и седнавме да сработиме нешто.
Најпрво, подоготовка на теренет, куќиштето исчистено од прашина, новиот кулер спремен, кутијата од стариот исто така спремна. Во позадина се гледа и темето од мајсторот, for scale, он е точно едно метро, или што би рекле америте, 3,28 стапки.
Погледнете го атачментот 125467
И почнавме со работа, најпрво со последен поздрав до стариот кулер, добро не служеше, вредно, нема писнато долги години. Само тој беше фикс во домашниот персонален сметач во секоја од конфигурациите низ годините.
Погледнете го атачментот 125468
После поздравот, одстранет е кулерот и е евидентирана состојбата на терен.
Погледнете го атачментот 125469
Погледнете го атачментот 125470
Чистење пред монтажа на новиот уред за воздушно ладење
Погледнете го атачментот 125471
Секако дека мајсторот не е од оние кои прво работата па после читаат упатство кога ќе се заебе работата, на време го отвори и прочита, иако наопаку
Погледнете го атачментот 125472
И секако дека на крај го наштрафивме, процедурата е веома врло едноставна и немаше никакви инциденти во процесот.
Погледнете го атачментот 125473Погледнете го атачментот 125474Погледнете го атачментот 125475
Ја, презадоволен! За жал морам да го возам со еден пропелер, другиот не го бери ради рамот, ам то е, можеби ќе купам некој 12ка, ама ништо итно. Секако компјутерот е околу 23% побрз од претходно и придобивките во перформанси ги гледам на секое поле и кај секоја компонента.
Поздрав другари до следниот апгрејд!
На линкот не забележав... Предниот дел од куќиштето се отвора како врата, пошо гледам како да има шарки од десната страна? Ако е така многу кул ми изгледа.
Хм, па ипак Адатата од CU 2ТБ PCI 4 за 5000 ден е далеко подобар изборSSD од Али за $40 1TB NVME, не очекував којзнае шо да биде, ама дига добри брзини, барем burst-нува добро. Home фолдерот ми е на Kingston KC2000 256GB чисто за контекст. Не е многу брз, ама кај нас 1TB HDD едвај за тие пари, мада sequential read брзината после некое време паѓа под таа што HDD би ја дал. 4K Random read брзината изглеа си ја задржува малце подобро за разлика од sequential брзината.
Ако ептен го малтретираш, брзините дропнуваат ептен, али океј е за моите потреби.
Еве го:
![]()
8.07€ 75% OFF|Walram m2 ssd 128gb 256gb 512gb 1tb ssd festplatte ssd m2 nvme pcie 3,0 2280 interne festplatte hdd für laptop desktop msi| | - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
Погледнете го атачментот 125622Погледнете го атачментот 125623Погледнете го атачментот 125624Погледнете го атачментот 125626
Не, не е како врата. Стандард се извлекува предниот дел и на него има прикачена мрежа. Ама е доста интересен во живо, пропушта светлина и од внатре. Ќе пуштам утре некоја слика ако сакаш.На линкот не забележав... Предниот дел од куќиштето се отвора како врата, пошо гледам како да има шарки од десната страна? Ако е така многу кул ми изгледа.
Веројатно поради аголот од кој е направена сликата па ми даде таков впечаток. Ако не тие мака и имаш време пушти уште некоја.Не, не е како врата. Стандард се извлекува предниот дел и на него има прикачена мрежа. Ама е доста интересен во живо, пропушта светлина и од внатре. Ќе пуштам утре некоја слика ако сакаш.
уште чекаме некоја слика....Ќе пуштам утре некоја слика ако сакаш.
Благодарам, да си купиш појак!Веројатно поради аголот од кој е направена сликата па ми даде таков впечаток. Ако не тие мака и имаш време пушти уште некоја.
p.s. Највише ми се бендиса „спуштениот таван“ со суптилната ЛЕД лента. Интересно ми изгледа кога ќе се позиционира плочата под него. Му дава некаков необичен шмек.
Патем, со здравје да те служи новово ѕверче.
Немав време денес, ќе пуштамуште чекаме некоја слика....
Далеку подобар избор секако, верувам дека е доста побрз, и дека многу помалце му паѓа брзината, но не го видов тој дил во тој момент па си земав ова од Али.Хм, па ипак Адатата од CU 2ТБ PCI 4 за 5000 ден е далеко подобар избор
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден