Што се тие чудата со Е203 ознака што штрчат од кај PCIe конекторите?
.Кондензатори во каблите на напојувањето.
Што се тие чудата со Е203 ознака што штрчат од кај PCIe конекторите?
.Кондензатори во каблите на напојувањето.
Тоа само Гигабајт аорусот можаат да го осмислаат на тие напојувања.Кондензатори во каблите на напојувањето.
Рикна wi-fi донгл-от за месец и кусурОдличен што е и до менеда средниот клик е помек ама воопшто не смета, за 2мин се навикнуваш. Сите викаат дека е тежок на рецензии ама мене ми е таманка.
ОТ: Razer Basilisk V3 Pro купен од галаксус Galaxus.at = 160 европски шилинзи. Во комбинација со Logitech desk mat Studio series gray(14еур) одлична тракција се добива.
Со еден вентилатор? Кнап беше со вториот врз рамот?Купено од Нексио, Noctua NH-D15 chromax.black
Ќе ми се покријаше рамот, можи потаму назад да го наместам.Со еден вентилатор? Кнап беше со вториот врз рамот?
Прати слика ако го ставиш позади да видам како ќе излезе. Слична ситуација ќе имам наскоро, па ќе видимеЌе ми се покријаше рамот, можи потаму назад да го наместам.
А оти не го наместиш над рамот, малку повисоко предниот вентилатор? Ќе мава во стаклото или сакаш да се гледа рамот?Ќе ми се покријаше рамот, можи потаму назад да го наместам.
Повеќе ми е за естетика и ќе ми дупи в очи ко ќе ги видам двата кулери на различно ниво.А оти не го наместиш над рамот, малку повисоко предниот вентилатор? Ќе мава во стаклото или сакаш да се гледа рамот?![]()
Ако ти значи естетиката зашо не си земал бел кулер?Повеќе ми е за естетика и ќе ми дупи в очи ко ќе ги видам двата кулери на различно ниво.
Претпоставувам оти се ретки as fuck. Плус само сo heatsink бел има, вентилаторите црни се секогаш мислам (освен оние off white-кафеави).Ако ти значи естетиката зашо не си земал бел кулер?
Замислата ми е се што е кај плочата да биди црно со ситни детали на бело. Исто така порачани се NA-HC4 chromax.white за да го комплетирам ладилникот и да го има тој детал од бело како со каблите.Ако ти значи естетиката зашо не си земал бел кулер?
Еве и температури при gaming warzone 2 на 2K max + работен режим (со вклучени виртуелки).Во контекст на претходниот пост, уште тогаш стигна и другиот пакет па конечно најдов време да се пофалам тука. Го склопив компјутерот. Воглавно сум презадоволен од изборот на куќиште и кулери и општо цела конфигурација. Не сакав ARGB и шаренило во компјутерот и затoa си избрав само RGB на кулерите колку да има некое светло внатре. До сега потивок и поладен компјутер никогаш не сум имал, а за брзината си кажува самиот избор на компоненти. Претходниот 3700x нормална работна температура му беше 55C, греалка.
Во прилог поставив некои слики од изгледот и листа на компоненти.
Од старата конфиурација искористив само графичка EVGA 3070, напојување NZXT C750 и дискови NVMe/SSD (1TB Crucial MX500, 2x 500GB PM9A1). Имав некои размислувања за надоградба на графичка ама решив дека тоа ќе биде другата година, затоа што игрите што ги играв добија по 40-50 фпс со самиот апгрејд на платформа. Открив дека процесорот 3700x бил голем ботлнек и графичката работела цело време на 50%-60%.
- CASE: Phanteks Eclipse P600S @ computeruniverse - 140 EUR
- CPUFAN: ARCTIC P12 PWM PST RGB x3 @ computeruniverse - 29 EUR (за cpu кулерот, ги сменив обичните P12ки без RGB)
- CPUFAN: Arctic Freezer II 360 (non-rgb) @ Нексио - 7500 мкд
- CASEFAN: ARCTIC P14 PWM PST RGB Value Pack x3 @ computeruniverse - 32 EUR (x3 во пакет)
- MOBO: GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX @ computeruniverse - 226 EUR
- RAM: G.Skill TridentZ Z5 RGB 64GB DDR5 @ computeruniverse - 287 EUR
- CPU: Intel 13600K @ Жирафа - 20000 мкд
- PSU Extensions @ Aliexpress - 27 USD
Потрошувачка на струја (Види слики rabota-normalno.jpg, rabota-gaming.jpg, rabota+gaming-warzone.jpg):
Следен апгрејд ќе биде да докупам уште еден Arctic P14 RGB (или три во пакет), држач за графичката за да не стои така лошо, и уште еден монитор Dell S2721dgfa за да имам три од нив (трипл монитор) како и рака за нив.
- Нормална работа (~118W) -> Chrome 20-30 tabs, 2x16gb/4C виртуелки уклучени во позадина, монитор S2721DGFA
- Gaming 2K + работа (~336-400W) -> COD Warzone2, Chrome 20-30 tabs, 2x16gb/4C виртуелки уклучени во позадина, монитор S2721DGFA
Единствена замерка ми е што CU испратиле два посебни пакети, еден за куќиште, еден за другите компоненти. Во царина ги царинија посебно со истата цена бидеќи иста фактура имаше залепено на двата, значи платив околу 2400 мкд плус иако пишуваше дека двете тракинг бројчиња се една пратка и една фактура. За тоа се договривме со царникот и ќе се префатиме за наредни пратки.
MSI RTX4090 Suprim X 24GB, Setec.![]()
![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Слоганот "For those who dare" ептен го погодиле со оглед на последниве случувања околу X3D, јас пишман се правев, ќе почекам малку
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден