она шо не можиш да го сфатиш е дека си го погази даениот збор. не се парите во прашање, газењето збор е. јасно е сега?За кој рајат збораш? Овој што го тупите 2 дена без рајат што сме? Ти поголеми штети и другиот член направивте за рајатот него јас.
Пишав 10 пати, зделката секако ќе беше откажана бидејќи НЕ БЕШЕ додоговорена.она шо не можиш да го сфатиш е дека си го погази даениот збор. не се парите во прашање, газењето збор е. јасно е сега?
Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)Пишав 10 пати, зделката секако ќе беше откажана бидејќи НЕ БЕШЕ додоговорена.
И да најдев и да не најдев купец зделката на пола пат пропаѓаше бидејќи условите за другите работи НЕ ми одговараа.
Ама слободно пиши уште на пропала тема од замислен трон од морали.
Не сум видел. Блокиран ми е членот. Ама членот зборува како преку карго сум можел да му пратам на оригиналниот член. Би му пратил ако тој сакаше преку карго, но како што БЕШЕ КАЖАНО 10 ПАТИ, тој не сакаше преку карго. Крај.Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)
во постов од Тајлер ти е убаво доловено шо и како. тоа шо одбиваш да го прочиташ и не ти одговара е друг проблем. толку на темава од мене, се ти е објаснето во постот.
блокиран ти е @SiPy`Не сум видел. Блокиран ми е членот. Ама членот зборува како преку карго сум можел да му пратам на оригиналниот член. Би му пратил ако тој сакаше преку карго, но како што БЕШЕ КАЖАНО 10 ПАТИ, тој не сакаше преку карго. Крај.
Прочитај пак.
во постов од Тајлер ти е убаво доловено шо и како
Не сум видел. Блокиран ми е членот.
Проблемот е валјда шо Рики не си own up на тоа дека не е баш фер и го релативизира еве 8 страници.Aбе све е ова ОК и мислам дека нема некој што не би се сложил, ама смешното е што овде уствари нема драма. Или барем не требаше да има. Рикимару уште во првиот пост овде има напишано „не баш фер од моја страна“ (уствари уште во пораката му напишал) и тука требаше дискусијата да заврши.
Ама они фатија да расправаат дали му било до парите за карго или не, а не за тоа дали постапката му била исправна. Требаше во Боречки Клуб да ги префрлат па на раат да се испукаат.
Како @hpetrovski што се јави за мојот пост.Вака само делува се повеќе ко некој со мува на капата.
@Rikimaru не дава фискална. Пријавено!Дали некој има идеја зошто операторите кога даваат бесплатни телефони, сепак издаваат фискална на еден денар? Затоа што за да има договор мора пари да прејдат од едната на другата страна. ПА МАКАР И ЕДЕН ДЕНАР. Значи во случајот што го затупевте немало договор. Имало обид да се постигне, можеби бил при крај, НО ДОГОВОР НЕМАЛО.
Башка што не знам од кога очекувате некакви права овде? Продавачите се приватни продавачи и баш баш не важи закон за заштита на потрошувачи. Ако сакате такво нешто одете во дуќан и платете и земете и фискална и ете. Значи тука е сѐ на best effort. Не успеало, ете толку, пиша човекот дека не е задоволен, имаше и објаснение и толку. Don't beat the dead horse.
Проблемот е валјда шо Рики не си own up на тоа дека не е баш фер и го релативизира еве 8 страници.
Не е баш фер. Не му се чекало, поубава цена било, повеќе по мерак му било, повеќе му се свиѓал муабетот и тонот на другиот член ли…
Што и да било решил без да раскрсти со првиов член да иде да си продаде на друг.
И се шо требаше е да си own up на тоа и да не пробува да разубедува. Тие шо не им е гајле немаше да им биде гајле после мислењето на Сипи пошо негативните како и сите чувства се субјективни.
Требаше и тука само да напише “моја грешка се брзав нешто не ми се чекаше” и крај. Вака само делува се повеќе ко некој со мува на капата.
Абе ќе проба да редефинира термини:
- Џентлменски договор
- Продажба
- Транспорт
- Договор пред транспорт
Само за да не признае дека ете има кривица во ситуацијата. Али сепак, најголемата грешка му е што ме блокирал мене, мислам ќе се согласите сите дека тоа е непростиво.
Брат кога ќе пораснеш 4090 ќе биде outdated и ќе можеш да најдеш само во музеј.И јас сакам коа ќе пораснам и ќе станам богат да купам 4090ка
Тогаш слободно ќе можам да кажам дека сум успеал у животот.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Што би рекол Фрчко...шупаци.Брат кога ќе пораснеш 4090 ќе биде outdated и ќе можеш да најдеш само во музеј.
@SiPy` & @Rikimaru не е убаво да се карате(џудо, џиуџицу и слично). Треба да се поштовате, не ве личи. Да знаев дека вака ќе испадне немаше да го купам чарџеро(т). Ако сакате може да му го шитнам на @SiPy` за 200 динари поефтино.
П.С. @SiPy` плачеш за чарџер, а ни еден кулер за процесор не си дал.
То објаснува многуДа кажам да не кажам.. Рејзерот е уствари Davorkne.
Хм...ми звучи познато, ама не можам точно да се сетам поради што?Да кажам да не кажам.. Рејзерот е уствари Davorkne.
Баниран заради таквото однесување како погореспоменатото.Хм...ми звучи познато, ама не можам точно да се сетам поради што?
Според контекстов, изгледа не го памтиме по арно?
Незнам за каква вина станува збор?@Rejzerot глеам си наредил лајкови што значи се сложуваш со се што е напишано за тебе и ја превземаш вината?
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 0.5m Gray Secomp, 21.99.0100-250
48,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD RED Plus NAS 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD120EFGX
34.320,00 ден