Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.606
6.048
Битола
За кој рајат збораш? Овој што го тупите 2 дена без рајат што сме? Ти поголеми штети и другиот член направивте за рајатот него јас.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.982
Писти Охту
За кој рајат збораш? Овој што го тупите 2 дена без рајат што сме? Ти поголеми штети и другиот член направивте за рајатот него јас.
она шо не можиш да го сфатиш е дека си го погази даениот збор. не се парите во прашање, газењето збор е. јасно е сега?

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.606
6.048
Битола
она шо не можиш да го сфатиш е дека си го погази даениот збор. не се парите во прашање, газењето збор е. јасно е сега?
Пишав 10 пати, зделката секако ќе беше откажана бидејќи НЕ БЕШЕ додоговорена.

И да најдев и да не најдев купец зделката на пола пат пропаѓаше бидејќи условите за другите работи НЕ ми одговараа.

Ама слободно пиши уште на пропала тема од замислен трон од морали.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.982
Писти Охту
Пишав 10 пати, зделката секако ќе беше откажана бидејќи НЕ БЕШЕ додоговорена.

И да најдев и да не најдев купец зделката на пола пат пропаѓаше бидејќи условите за другите работи НЕ ми одговараа.

Ама слободно пиши уште на пропала тема од замислен трон од морали.

во постов од Тајлер ти е убаво доловено шо и како. тоа шо одбиваш да го прочиташ и не ти одговара е друг проблем. толку на темава од мене, се ти е објаснето во постот.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.606
6.048
Битола

во постов од Тајлер ти е убаво доловено шо и како. тоа шо одбиваш да го прочиташ и не ти одговара е друг проблем. толку на темава од мене, се ти е објаснето во постот.
Не сум видел. Блокиран ми е членот. Ама членот зборува како преку карго сум можел да му пратам на оригиналниот член. Би му пратил ако тој сакаше преку карго, но како што БЕШЕ КАЖАНО 10 ПАТИ, тој не сакаше преку карго. Крај.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.982
Писти Охту
Не сум видел. Блокиран ми е членот. Ама членот зборува како преку карго сум можел да му пратам на оригиналниот член. Би му пратил ако тој сакаше преку карго, но како што БЕШЕ КАЖАНО 10 ПАТИ, тој не сакаше преку карго. Крај.
блокиран ти е @SiPy` :D :D :D :D way to go, правилно си постапил :D :D :D

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.606
6.048
Битола
блокиран ти е @SiPy` :D :D :D :D way to go, правилно си постапил :D :D :D
Прочитај пак.
Мислењето е автоматски споено:

во постов од Тајлер ти е убаво доловено шо и како

Не сум видел. Блокиран ми е членот.

Тој член што е блокиран прочитав што аргумент има и не му е на место бидејќи зборува за карго опција праќање за Sipi. Таа опција не беше понудена. Толку од муабетот. Ти можеш да вртиш банален невалиден аргумент и другите 2ца колку сакате.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Баталете не вреди да се објаснуваме 5 страни за иста работа, кога членот воопшто нема поим што сакаме да му доловиме.

@TylerMkD убаво кажано.
Треба многу некој да греши за да застанам на страна на @SiPy` , ама случајов е јасен на сите освен на @Rikimaru .

toshex

the fool
18 септември 2013
6.588
8.234
Мелмак
Aбе све е ова ОК и мислам дека нема некој што не би се сложил, ама смешното е што овде уствари нема драма. Или барем не требаше да има. Рикимару уште во првиот пост овде има напишано „не баш фер од моја страна“ (уствари уште во пораката му напишал) и тука требаше дискусијата да заврши.
Ама они фатија да расправаат дали му било до парите за карго или не, а не за тоа дали постапката му била исправна. Требаше во Боречки Клуб да ги префрлат па на раат да се испукаат.
Проблемот е валјда шо Рики не си own up на тоа дека не е баш фер и го релативизира еве 8 страници.

Не е баш фер. Не му се чекало, поубава цена било, повеќе по мерак му било, повеќе му се свиѓал муабетот и тонот на другиот член ли…

Што и да било решил без да раскрсти со првиов член да иде да си продаде на друг.

И се шо требаше е да си own up на тоа и да не пробува да разубедува. Тие шо не им е гајле немаше да им биде гајле после мислењето на Сипи пошо негативните како и сите чувства се субјективни.

Требаше и тука само да напише “моја грешка се брзав нешто не ми се чекаше” и крај. Вака само делува се повеќе ко некој со мува на капата.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.325
5.325
Скопје
hackitfree.github.io
Вака само делува се повеќе ко некој со мува на капата.
Како @hpetrovski што се јави за мојот пост.
Да бе така е тоа - после цела година му пишав у ПП ако ги има - да се договориме.
Абе следниот ден - другар ги купил :ROFLMAO:

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.081
7.769
Дали некој има идеја зошто операторите кога даваат бесплатни телефони, сепак издаваат фискална на еден денар? Затоа што за да има договор мора пари да прејдат од едната на другата страна. ПА МАКАР И ЕДЕН ДЕНАР. Значи во случајот што го затупевте немало договор. Имало обид да се постигне, можеби бил при крај, НО ДОГОВОР НЕМАЛО.
Башка што не знам од кога очекувате некакви права овде? Продавачите се приватни продавачи и баш баш не важи закон за заштита на потрошувачи. Ако сакате такво нешто одете во дуќан и платете и земете и фискална и ете. Значи тука е сѐ на best effort. Не успеало, ете толку, пиша човекот дека не е задоволен, имаше и објаснение и толку. Don't beat the dead horse.

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11
Дали некој има идеја зошто операторите кога даваат бесплатни телефони, сепак издаваат фискална на еден денар? Затоа што за да има договор мора пари да прејдат од едната на другата страна. ПА МАКАР И ЕДЕН ДЕНАР. Значи во случајот што го затупевте немало договор. Имало обид да се постигне, можеби бил при крај, НО ДОГОВОР НЕМАЛО.
Башка што не знам од кога очекувате некакви права овде? Продавачите се приватни продавачи и баш баш не важи закон за заштита на потрошувачи. Ако сакате такво нешто одете во дуќан и платете и земете и фискална и ете. Значи тука е сѐ на best effort. Не успеало, ете толку, пиша човекот дека не е задоволен, имаше и објаснение и толку. Don't beat the dead horse.
@Rikimaru не дава фискална. Пријавено!

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Проблемот е валјда шо Рики не си own up на тоа дека не е баш фер и го релативизира еве 8 страници.

Не е баш фер. Не му се чекало, поубава цена било, повеќе по мерак му било, повеќе му се свиѓал муабетот и тонот на другиот член ли…

Што и да било решил без да раскрсти со првиов член да иде да си продаде на друг.

И се шо требаше е да си own up на тоа и да не пробува да разубедува. Тие шо не им е гајле немаше да им биде гајле после мислењето на Сипи пошо негативните како и сите чувства се субјективни.

Требаше и тука само да напише “моја грешка се брзав нешто не ми се чекаше” и крај. Вака само делува се повеќе ко некој со мува на капата.

Абе ќе проба да редефинира термини:
  • Џентлменски договор
  • Продажба
  • Транспорт
  • Договор пред транспорт

Само за да не признае дека ете има кривица во ситуацијата. Али сепак, најголемата грешка му е што ме блокирал мене, мислам ќе се согласите сите дека тоа е непростиво.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.588
8.234
Мелмак
Абе ќе проба да редефинира термини:
  • Џентлменски договор
  • Продажба
  • Транспорт
  • Договор пред транспорт

Само за да не признае дека ете има кривица во ситуацијата. Али сепак, најголемата грешка му е што ме блокирал мене, мислам ќе се согласите сите дека тоа е непростиво.

Јас мислам дека @kirev победи со неговата споредба неам шо повеќе да додадам.

Последна промена:

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
И јас сакам коа ќе пораснам и ќе станам богат да купам 4090ка :(
Тогаш слободно ќе можам да кажам дека сум успеал у животот.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Брат кога ќе пораснеш 4090 ќе биде outdated и ќе можеш да најдеш само во музеј.

@SiPy` & @Rikimaru не е убаво да се карате(џудо, џиуџицу и слично). Треба да се поштовате, не ве личи. Да знаев дека вака ќе испадне немаше да го купам чарџеро(т). Ако сакате може да му го шитнам на @SiPy` за 200 динари поефтино.

П.С. @SiPy` плачеш за чарџер, а ни еден кулер за процесор не си дал.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Брат кога ќе пораснеш 4090 ќе биде outdated и ќе можеш да најдеш само во музеј.

@SiPy` & @Rikimaru не е убаво да се карате(џудо, џиуџицу и слично). Треба да се поштовате, не ве личи. Да знаев дека вака ќе испадне немаше да го купам чарџеро(т). Ако сакате може да му го шитнам на @SiPy` за 200 динари поефтино.

П.С. @SiPy` плачеш за чарџер, а ни еден кулер за процесор не си дал.
Што би рекол Фрчко...шупаци.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
баш шуапци, ебаве тоа...убави деца за глупости се искаравте

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје
По препорака на модераторите а и да не се труе огласот, тука морам да споделам негативно искуство со членот Rejzerot. Имено, откако вчера се договоривме да го земам телефонот и членот ме обавести дека е слободен до 2 часот и да поминам, денеска утрото го немаше нит да ми крене телефон нит да врати на порака. Откако го видов дека е активен на форумов и си постира работи од жирафа, ми пиша дека имал премногу обавези денес (а јас требаше да дојдам таму не дека нешто требаше да направи и у меѓувреме може да си е активен на форумот ама ајде) и да сме се виделе утре. Како и да е незнам дали требаше целово ова да го пишам, дали некој ќе го прочита меѓутоа го напишав нека стои. Работите кои сметам дека не се коректни е дека си се договорил со човек, човекот организирал свои работни обврски за да дојде да земе и ти го игнорираш. Разбирам дека искачаат обавези меѓутоа јави се или пиши не е нешто кујзнае колкава работа. 20 секунди требаат. Не се цени времето на другите луѓе и тоа е крајно некоректно. И после ниту да искочи во пресрет ниту ништо. И многу патогномично као се заврши нашиот муабет одма цената на уредот е променета.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.340
11.933
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Да кажам да не кажам.. Рејзерот е уствари Davorkne.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.602
5.546
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Прочитав Davorkne и се наежив.... ми врати стари спомени.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.340
11.933
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Хм...ми звучи познато, ама не можам точно да се сетам поради што?
Според контекстов, изгледа не го памтиме по арно?
Баниран заради таквото однесување како погореспоменатото.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
@Rejzerot глеам си наредил лајкови што значи се сложуваш со се што е напишано за тебе и ја превземаш вината?
Незнам за каква вина станува збор?

Никому ништо лошо не сум направил,ни па би сакал во иднина такво нешто.Сакам да сум дел од форумов поштено,искрено и само чесно.

Али ако јас како едини член ви сметам,слободно преземете мерки.Само пак ке напоменам никому повеќе штета ни сакам да ми направи,ни да му направам од било кој аспект гледано,сакам да си бидам само ЧЕСЕН.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно