Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гејмерски столици во мк?

thrw

lurker
3 декември 2021
711
582
Македонија
Мислење за ова?

Прочитав и видов некои рецензии, поплаките што ме засегаат највеќе е за кожата што автоматски значи во лето ќе бидам испотен и после 2 години ќе се рони кожата. Нешто барам да трае и да не предизвикува хемороиди. Буџет до 20000 денари па после ќе пробам од поскапите.
По можност не ни сакам „„„„„„„„„„гурмански“““““““““““““ столици ама попустов личи реален.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.508
7.814
Скопје
www.facebook.com
Мислење за ова?

Прочитав и видов некои рецензии, поплаките што ме засегаат највеќе е за кожата што автоматски значи во лето ќе бидам испотен и после 2 години ќе се рони кожата. Нешто барам да трае и да не предизвикува хемороиди. Буџет до 20000 денари па после ќе пробам од поскапите.
По можност не ни сакам „„„„„„„„„„гурмански“““““““““““““ столици ама попустов личи реален.
Засеа немам проблеми со брадо тулио столицата, исто така добив препорака за таа столица тука на форумов.
На лето не поте бидеќи на грбот има квалитетен материјал налик на мрежа.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Мислење за ова?

Kaj столиците генерално важи правилото колку пари толку музика по однос на квалитетот. Но најбитното нешто е да ти „лежии“ столицата, т.е. кога ќе седнеш на неа да ти биде удобно и пријатно. А тоа е индивидуално, исто како и маус и тастатура. Не секој стол на сите ни лежи исто. Значи нарачување на слепо е генерално утка.

Што се однесува до изборот кај нас, до сега не сум сретнал поудобна и поквалитетна столица од Cooler Master Ergo L. Случајно ја открив во СЕТЕК во Сити Мол. Баравме нешто и влеговме во СЕТЕК. Бев уморен и ја седнав столицата и тоа беше тоа...Прашав дали имаат неотпакувана, рекоа имале во СитиМол и се јавив да ја резервирам веднаш.
Покрај комфорот и можностите за кастомизација и подесување џинџири миниџири, нарпавена е од мрежест материјал кој не може да го спури тој шо седи:

20221127_004322.jpg

Беше над 40К кога ја купив, а во моментов ко шо гледам убаво ја намалиле цената (ако ја има на лагер за да се земе).

Последна промена:

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Мислење за ова?

Немој таа брат, и 9500 се многу за оваа. Ова ми изгледа добро у стилот на SecretLab Titan за таа цена - Anhoch PC Market Online - Gaming Chair Sharkoon SKILLER SGS40 Grey

thrw

lurker
3 декември 2021
711
582
Македонија
Фала за мислењата, дека ќе купам од 30000+ денари во идинина сигурно, ама сега да речам немам ништо па до тогаш да ми врши работа. Ќе размислам за „skiller“ и „брадезната туна“

Последна промена:

spiritfly

hello world
19 август 2011
134
178
Дали некој знае кај може да се најде Razer Iskur XL Fabric кај нас, и дали може воопшто?
Како и многу други производи во светот изгледа не. И јас го меркам од Бугарија или од Германија порачка преку некој. Инаку, тешка работа тука да дојде во скоро време.

Ја пробав обичната верзија на Iskur во Сетек, ама нешто мал ми се гледа. Не сум голем човек, но сакам некогаш нозете да си ги дигнам на стол или крстомато да седнам, на обичниот тешко тоа некако. Се разочарав бидејки бев убеден да го земам.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.419
1.650
Како и многу други производи во светот изгледа не. И јас го меркам од Бугарија или од Германија порачка преку некој. Инаку, тешка работа тука да дојде во скоро време.

Ја пробав обичната верзија на Iskur во Сетек, ама нешто мал ми се гледа. Не сум голем човек, но сакам некогаш нозете да си ги дигнам на стол или крстомато да седнам, на обичниот тешко тоа некако. Се разочарав бидејки бев убеден да го земам.

дали го најде некаде во Бугарија? линк?

spiritfly

hello world
19 август 2011
134
178
дали го најде некаде во Бугарија? линк?
Да, ама не е ефтин за жал. Не ми текна да проверам за време на Блек Фрајдеј, сигурно е бил намален.

Овие две, емаг е поефтин. Само не е со материјал туку кожа. Мислам дека веќе ако се оди преку Бугарија, може да се нарача таму од каде било до офис на ДХЛ, Еконт или Спиди во зависност како го испраќа испраќачот. Исто така има сервиси во Бугарија кои нудат Германска адреса и со превоз за некој си евро по килограм ти го носат до Бугарија и го испраќаат по Еконт/Спиди до каде било. Такви сервиси се

и
GGBG.bg - Tранспорт и доставка на покупки и пратки от онлайн магазини в Англия, Германия, Испания и САЩ до България .

Ги имам користено и двата сервиса во многубројни прилики и фунцкионираат супер. Се исплаќа за поголеми работи кога се носат од Европа. Имаат дури адреси и во Америка, Англија,Шпанија.. Во комбинација со eBay Kleinanzeigen функционира беспрекорно. Имам порачувано многу пати без маки. Еве на пример во моментов на ebay-kleinanzeigen.de го има Iskur XL за 360 евра објавено вчера, чисто нов неотпакуван, со гаранција(OVP значи под гаранција).

Се договараш со продавачот да го испорача до германска адреса на габко или ГГБГ, за 2-3 недели ти стига во кој сакаш офис на Еконт во Бугарија и си го зимаш. 90% од продавачите пишуваат на англиски јазик ако им пишеш. Обично зимам од продавачи со ТОП рејтинг и немаш проблем. Се друго е ризично. Да беше онаа верзија од материјал наместо кожа ќе го земев и немаше да го постирам овде. :)

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.521
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Засеа немам проблеми со брадо тулио столицата, исто така добив препорака за таа столица тука на форумов.
На лето не поте бидеќи на грбот има квалитетен материјал налик на мрежа.
Потењето на грбот не е некој голем проблем и "лесно можеш да ставиш нешто" за да со покрие делот кај грбот, ама дали поти гз во лето е вистинското прашање, јас имам слична столица со еко кожа и искрено да ти кажам е пекол за седење во лето, во лето користам навлаки од текстил меѓутоа проблемот е што после 10 мин седење се лизгаш нанпред и треба цело време да корегираш навлака.
Прашувам бидејки сум во потрага по ново столче.
Видов голем број позитивни коментари за една Genesis мислам дека е nitro 550 ама за жал секаде е out of stock.

Едит: само што видов дека твојата препорака е за brado tulio.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.110
6.055
Кој од овие столчиња е најдобар? До кај 500 евра.
-Да се подесуваат држачите за раце нагоре и да се хоризонтални. (нормално)
-Да се легнува убаво, не од централна точка. Не мора многу да се легнува. (нормално)ќ
-Да е ултра удобен

1.

2.

3.

4. Изгледа не се местат наслоњачите

5. Изгледа не се местат наслоњачите

6.

7.

8.

9.

10. Нискичок наслон малку.

11.

12.

13.

14.

dimi3ja

read-only
12 април 2019
42
13

Исто, тргнав да ја купам во сетек, среќа ја имаа изложено да ја пробам. Не ми се веруваше колку е тесна, ако имаш малце поголеми бутки, пиши пропало, премногу е тесна, а моментално имам Нитро 550, и таа има "крила" од страните, така да навикнат сум на тоа, ама искур беше болно тесна, сега сфаќам зошто извадиле XL верзија. И седиштето некако кратко беше, ко пола нозе надвор од седиште да ми беа, не сум многу висок, просечна висина околу 177 цм. Енки беше мн подобра.

Дали некој ја има пробано оваа? Не изгледа лошо.

Последна промена:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.110
6.055
Исто, тргнав да ја купам во сетек, среќа ја имаа изложено да ја пробам. Не ми се веруваше колку е тесна, ако имаш малце поголеми бутки, пиши пропало, премногу е тесна, а моментално имам Нитро 550, и таа има "крила" од страните, така да навикнат сум на тоа, ама искур беше болно тесна, сега сфаќам зошто извадиле XL верзија. И седиштето некако кратко беше, ко пола нозе надвор од седиште да ми беа, не сум многу висок, просечна висина околу 177 цм. Енки беше мн подобра.

Од тоа што можам да видам од сликите гледам дека се подесуваат наслоњачите нагоре, и дека одат наназад. Што е добро. И наслонот за глава и лумбалната се подесува посебно. И тоа е добро.

Долната шепа за седлото е многу основна и оската на легнување е централна. Тоа е буџетско.
Не се поместува седлото напред-назад. И тоа е буџетско.

Вака од сликите тоа.

spiritfly

hello world
19 август 2011
134
178

Од тоа што можам да видам од сликите гледам дека се подесуваат наслоњачите нагоре, и дека одат наназад. Што е добро. И наслонот за глава и лумбалната се подесува посебно. И тоа е добро.

Долната шепа за седлото е многу основна и оската на легнување е централна. Тоа е буџетско.
Не се поместува седлото напред-назад. И тоа е буџетско.

Вака од сликите тоа.

Вчера го порачав од Сетек Фабрик верзијата. Ја имаа само во Битола, најверојатно изложена, ќе видам каква ќе стигне ваљда другата недела.

Истите импресии ги имав и јас кога го пробав изложениот кожен во Сетек. Тесно од страниците и краток напред. Особено пак ако го пуштиш лумбар супорт делот за половини напред, уфф, станува ептен тесно дури е смешно и глупаво. Сакав да го барам XL, ама некако не ми се чекаше. Имам прекумерна работа деновиве, веќе сум здрвен и сакав нешто итно. Имам бекап столица и фамозната ИКЕА фотеља така да ќе ги мењам во текот на денот. :)

Ceco

lurker
29 септември 2010
650
212
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB
PSU
EVGA 650GM
RAM
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR5 5200 CL40
Video card
Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT 12G, 12GB GDDR6
Case
Cooler Master Elite 371
Mouse
Logitech G102 Prodigy
Audio
Logitech X-530 5.1
Monitor
AOC 24G2SPU
Која од овие 2 столици би ги препорачале? Гледам различни мислења на темава за Брадо Тулио од супер е до чиста реклама, а Брадо к229 влага во предвид зошто има посебно подесување на делот за грбот.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.247
Јас ја имам оваа:

И сум презадоволен. Квалитетот е на многу високо ниво. Нема крцкање ни после неколку години на користење. Многу здрава направија. Сакам да кажам дека имам доверба во овој бренд.

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Исто имавме на работа, одлични, супер удобни и квалитетно изработени, и те "држат" во правилна позиција на седење.
Јас ја имам оваа:

И сум презадоволен. Квалитетот е на многу високо ниво. Нема крцкање ни после неколку години на користење. Многу здрава направија. Сакам да кажам дека имам доверба во овој бренд.

Испратено од SM-N986B преку IT.mk форум апликација

Ceci0

read-only
14 август 2022
20
52
Случајно некој да не знае или има инфо кај има изложени некои од Razer столициве по Анхоч или Сетек.

Да ставам еден газ

Досега во БТ и Прилеп не најдов

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.362
2.785
Случајно некој да не знае или има инфо кај има изложени некои од Razer столициве по Анхоч или Сетек.

Да ставам еден газ

Досега во БТ и Прилеп не најдов

у анхоч премиум има многу столици, сега не знам дали ги има тие од разер баш.

BrziiBesniGlisti69

hello world
18 јуни 2021
77
140
Бајтола

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.247
Денес со синот бевме до анхоч да купуваме гејминг столица. Избра ефтина ама му скрши атер што не се подесуваа наслоњачите за раце а и бојата мастило наместо сина како на сајтот:

Па ај му викам да појдеме кај што јас си купив столица . Ја виде во Салон 29 оваа и одма му се бендиса па ја нарамивме за дома:

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
Денес со синот бевме до анхоч да купуваме гејминг столица. Избра ефтина ама му скрши атер што не се подесуваа наслоњачите за раце а и бојата мастило наместо сина како на сајтот:

Па ај му викам да појдеме кај што јас си купив столица . Ја виде во Салон 29 оваа и одма му се бендиса па ја нарамивме за дома:

Истава ја иам, само ја земав од Office&Co пошо беше со некои 50еур поефтина. Тогаш земав со NAJFULL OPREMA 3D потпирачи за раце, потпирач за глава, подесиво седиште напред назад и метални нозе.

На почеток бев ептен задоволен, после ми стана малку неудобна, особено коа пробав уште 2-3 различни (подобри) столици на работа. Моменталната што ја користам е Sedus Quarterback, некој постар, најосновен модел на оваа:

quarterback

Мене лично ми е мноогу поудобна од Kind-от, а со цена не е многу различна, мислам дека е околу 300-350еур.

Ако не е доцна, идете нека ја проба и оваа или евентуално некој основен модел на Steelcase.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.247
Му се допаѓа а и немам време сега да враќам па да купувам друго.

Јас ја користам таа со најфул опрема и сум задоволен. Наредно кога ќе барам столица ќе ја земам во предвид Седус. Инаку не знаев дека има вакви столици во Офис и КО па уште и дека се поефтини. Ти благодарам за инфо.

Ceci0

read-only
14 август 2022
20
52
Да, но не беше склопен, нема можност да се проба.
Тоа е и целта, не би сакал да фрлам 25-6 илјади на нешто шо нема да ми биди удобно, по пример на Рикимару.

Затоа прашувам случајно некој да не има налетано на склопена столица, па да си седнам нормално

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно