Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гејмерски столици во мк?

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Дечки имате ли искуство со овие столици што ги проодаваат во СЕТЕК?

Ми требаат 8 парчиња, барам нешто во тој ценовен ранг (до кај 9000), вреди да се земат овие, или е апла чкарт квалитет?
Овие се чист фуш, no-name brand, истите ги имаш на пластичарска, нека не те лаже тоа што се продаваат во сет дека се добри, подалеку од овие.
Оди во salon29 и види го Brado Tulio, верувам дека ќе ти дадат попуст на 8 парчиња. Или разгледај и некој друг од нивната понуда, барем вистинско столче ќе земеш.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.810
4.525
Неготино
Дечки, пак ќе пишам, препорака за столче комфи до 150 - 180кг? Би се седело на него 10 - 11 саати у ден. Буџет до кај 30000 денари.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
811
1.251
Немој да се навредиш и наљутиш.
На реклама5/пазар3 а и отпади, побарај позачувано седиште од кола (глеј сувозачко, помалку ќе биде истрошено :D и глеј од мерцедес или ауди :D), и некој бравар нека ти направи постоље за него и терај. Има на нет многу видеа, каде што со инвертор носат струја до седиштето, и можеш да активираш греење/масажа и другите функции. (Ова зависи од колку луксузна кола ќе најдеш седиште).
Верувам дека ќе поминеш неколку кратно поефтино, а по квалитетно.

Mechanic

hello world
2 мај 2016
328
235
Овие се чист фуш, no-name brand, истите ги имаш на пластичарска, нека не те лаже тоа што се продаваат во сет дека се добри, подалеку од овие.
Оди во salon29 и види го Brado Tulio, верувам дека ќе ти дадат попуст на 8 парчиња. Или разгледај и некој друг од нивната понуда, барем вистинско столче ќе земеш.
Прочитав една страна поназад дека се жалат и од тие Брадо Тулио, затоа и ги прескокнав.

gamon

user
15 септември 2014
1.672
1.952
orgrimar
пред 7 год ја платив 200 еур, сега мислам дека се на попуст, во словенија се 130 еур за грчка незнам, за парите нема боља столица, ја убив од седење со 100+ кг и нема проблем

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.829
има ли некој искуство со нарачка од "odikea.com" страницата, сакам да го нарачам Markus од кај нив.
Јас имам. Ама одбрав опција да одам од кај нив да си подигнам, да не чекам курири мурири. Не знам со доставата како би идело.
Ама ми се јавија за потврда на нарачка со рок за испорака, ми се јавија кога стигна кај нив. Дојдов, зедов, отидов.

OL€G

read-only
26 ноември 2021
11
23
SKOPJE

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Дали некој знае кај може да се најде Razer Iskur XL Fabric кај нас, и дали може воопшто?

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
NZXT C750
RAM
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Monitor
OS
Fedora (GNOME)
Dali nekoj ima naracano stol od SecretLab preku nekoj preprodavac ? Nemaat shipping do mk, a mnogu sum zainteresiran za nivnite modeli.

Kako alternative gi gledam Herman Miller, no i tie preku nivniot sajt nemaat dostava do MK. Dali ima prodavnici vo MK koi prodavat herman miller ?

Од SecretLab само на сон изгледа... Јас прашував преку mailboxde дали може, не се нафаќаат оти тежи преку 40кг. Ако иде некој со камион на кај европа тогаш може да направиме порачка и да ни донесе. И јас сум заинтересиран за Titan XL.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
NZXT C750
RAM
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Monitor
OS
Fedora (GNOME)
Незнам дали ова со Brado столициве е некој локален култ како што имаше за Quartz телевизорите од АМЦ на времето или реално се добри. На интерент кога ќе го разгуглаш брендот изгледа како fake бренд креиран од локалниве компании, нема никакви reviews (нешто во вид на dropshipping). Од тука доаѓа помислата дека некои членови на форумов го глорифицираат брендот за некаква корист. Па еден куп reviews има за Arozzi столиците што буквално се непознати за нас на форумов... Убедете ме во спротивното...

Последна промена:
  • wow
Реакции: Ceco

ajan

hello world
16 март 2013
55
92
ajanovski.info
Незнам дали ова со Brado столициве е некој локален култ како што имаше за Quartz телевизорите од АМЦ на времето или реално се добри. На интерент кога ќе го разгуглаш брендот изгледа како fake бренд креиран од локалниве компании, нема никакви reviews (нешто во вид на dropshipping). Од тука доаѓа помислата дека некои членови на форумов го глорифицираат брендот за некаква корист. Убедете ме во спротивното...

Имаат и портал за клиенти, со каталози од сите компоненти кои ги произведуваат и можност за симнување на разни спецификации. Ретки се нашите компании кои имаат клиентски портал. Претпоставувам ова е некаков аргумент во прилог дека не се фејк бренд. Произведуваат китови за мебел за канцеларии, па веројатно затоа нема рецензии. Веројтно не работат на мало, па затоа нема рецензии ни по DIY сајтови.

rippermkd

hello world
11 јануари 2016
490
376
Bitola
rippermkd's setup  
Processor & Cooler
ryzen 7 2700 @4150MHz, custom EKWB / bykski watercooler
Motherboard
ASUS Crosshair hero VII
Storage
samsung 970evo 500gb; asgard NVME 1TB 4tb HDD
PSU
XFX pro 1000W
RAM
kingston savage @3200 cl13
Video card
ASUS ROG STRIX RX5700
Case
JNC nekoe Modirano do daske
Mouse
rapoo v320
Keyboard
motospeed GK89
Monitor
LG 27gl850
OS
win10
некој искуство со ThunderX3 TC5?

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Има некој искуство со оваа столица? Читав погоре во овој price range ја препорачуваат Brado столицата од salon29 но читав дека многу луѓе имаат лошо искуство со Tulio после година дена употреба. Би седел на неа 8+ часа дневно

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.967
6.065
Skopje
Некој да пише каде има механизми за столчиња?

mechanism.jpg

Поточно, за Nitro 550 (во Анхоч нема на лагер), а Оffice & co се занесуваат со цени.

dimi3ja

read-only
12 април 2019
42
13
Купена „премиум“ ергономска столица Wau Chair по цена од 32.500 ден. во јануари.
Столицата не се погоди на градбата и предизвикуваше болки иако е правена да спречи.
Седена недела-две и продадена во загуба.

Денес купена Razer Enki од Сетек.
Убавини од столица.

Да т**** целиот „ергономски“ столици тренд. Сум бидувал издупен.
Сега после пола година, како си задоволен? Читав назад во темава и сите инсистираат за ергономски столици, и баш оваа Wau ми се свиѓаше на изглед, и скролам да видам што имаш да кажеш, и гледам си бидувал издупен финално... Каква е Razer Enki? Ги гледав enki или iskur, а исто многу ми се свиѓаат и Arozzi Vernazza од анхоч, ама никој да сподели искуство за таа.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.620
6.057
Битола
Сега после пола година, како си задоволен? Читав назад во темава и сите инсистираат за ергономски столици, и баш оваа Wau ми се свиѓаше на изглед, и скролам да видам што имаш да кажеш, и гледам си бидувал издупен финално... Каква е Razer Enki? Ги гледав enki или iskur, а исто многу ми се свиѓаат и Arozzi Vernazza од анхоч, ама никој да сподели искуство за таа.
Супер е , те држи прав здрав, можеш да ја навалиш за да се релаксираш. Ергономските ги баталив, нема комфорт, не можам нозете да ги кренам, не може да навали наназад како што треба, ограничен со простор исто така.

dimi3ja

read-only
12 април 2019
42
13
Супер е , те држи прав здрав, можеш да ја навалиш за да се релаксираш. Ергономските ги баталив, нема комфорт, не можам нозете да ги кренам, не може да навали наназад како што треба, ограничен со простор исто така.
А каков е ламбар супортот? Моментално имам Nitro 550, толку сум знаел на времето, не е лоша, само веќе после 4-5 години почнува да попушта, ама перничето за кичма е ептен корисно, а знам дека енки нема такво перниче.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.620
6.057
Битола
А каков е ламбар супортот? Моментално имам Nitro 550, толку сум знаел на времето, не е лоша, само веќе после 4-5 години почнува да попушта, ама перничето за кичма е ептен корисно, а знам дека енки нема такво перниче.
Нема перниче бидејќи има вграден lumbar support. Затоа и ја зедов. Таман е за мене, ама сепак различни луѓе, различно искуство. Ако се мислиш за тоа, земи некоја од поскапите со memory foam lumbar support и тие добри се.

dimi3ja

read-only
12 април 2019
42
13
Мене тоа перничето на Нитро 550 живот ми спаси. Никакви болки немам од ко почнав да го користам.
Исто, само многу ме нервира што цело време се лизга надоле, морам да го кревам рачно каде што ми одговара.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно