coki
:(){ :|:& };:
И јас денес приметив проблем со еден хостер што го користам. Им пријавив и моментално работат на средување на проблемот.
Се откажаа од средување на проблемот.. И на Телеком фиксен интернет не работи, а па на Телеком 4G си работи..И јас денес приметив проблем со еден хостер што го користам. Им пријавив и моментално работат на средување на проблемот.
Има нешто ново околу нетов на Телекабел? Се стабилизираше ли?! Го средија ли губењето на пакети или сѐ си е по старо?!
Ги бива . „Пириод„ !Што се дешава со Телекабел оптика? Ги бива или не ги бива? Да ставам?
кој рутер го имаш?Ги сменив DNS серверите на рутерот на 1.1.1.1 и 1.0.0.1 ...но изгледа дека не прифаќа други днс сервери освен оние на телекабел?
dig команда во тоа windows-от?Бев прочитал погоре ако приклучокот е на средина на месец или крај на месец, си наплаќаат како да сте го користеле цел месец. Јас бев приклучен на 6ти од месецот и ми стигна фактура од 774 денари.![]()
има лиdigкоманда во тоа windows-от?
Повелисликај да видиме сметката
кој рутер го имаш?
што точно ти значи „не прифаќа“, ги враќа назад? пушти слика од тоа што го правиш.
кој(и) DNS сервери ги добива windows-от кога е ставен на автоматско (dhcp) конфигурирање DNS?
пс.
има лиdigкоманда во тоа windows-от?
Да менува и кај мене без проблем, но кога ќе проверам од сајт :Истиот пакет со Xiaomi AX3600, си менува DNS рутерот без проблем.
Погледнете го атачментот 115549
На auto ги враќа истите:
Код:DNS:10.5.50.1 8.8.8.8
А кога пингуваш : 10.5.50.1
Ти дава нешто?
Pinging 10.5.50.1 with 32 bytes of data:
Reply from 10.5.50.1: bytes=32 time=1ms TTL=63
Reply from 10.5.50.1: bytes=32 time=2ms TTL=63
Reply from 10.5.50.1: bytes=32 time=2ms TTL=63
Reply from 10.5.50.1: bytes=32 time=1ms TTL=63
Тука треба да ти вади:
Connected to 1.1.1.1 Yes Using DNS over HTTPS (DoH) Yes Using DNS over TLS (DoT) No Using DNS over WARP No AS Name Cloudflare AS Number 13335
не разбрав точно. колку рутери имаш, или пробуваш со сите посебно? да не имаш повеќе од еден во мрежата?Tenda Mesh 5 3 pack + tenda mesh 3f 2 pack = 5 tenda nova
tenda AC1200
Asus RT-AC1200G+
Xiaomi 4A gigabit edition
Пробувам посебно, инаку тенда меш ми е најновне разбрав точно. колку рутери имаш, или пробуваш со сите посебно? да не имаш повеќе од еден во мрежата?
пс. и дали телекабел „модемот“/ONT-то е во bridge мод?
Toa "модемот" е само модем или е и рутер. Де модел или некој скриншот да видиме што има нема по опциите.Пробувам посебно, инаку тенда меш ми е најнов![]()
Инаку се логирав таму, но не видов таква опција за бриџ, малку помош ако може?
треба да им се јавиш на Телекавел и да ти го преподесат во bridge, по дифолт е рутер. Што значи имаш:Инаку се логирав таму, но не видов таква опција за бриџ, малку помош ако може?