Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.277
Скопје
hackitfree.github.io
Zdravo decki, pred nekoj den naidov na BOSE 700 Noise Cancelling slusalki na AliExpress i vidov deka pogolem del od reviewsot se pozitivni i slusalkite se vistinski. Mu pisav na sellerot dali moze da se konektira so aplikacijata i mi kaza deka moze(ako se konektra so Bose Connect znaci vistinski se). Najvise od sve sto me zacudi bese cenata koja e 80evra, a slusalkite na site prodazni mesta se od 200-250e. Mozno e da gi prodavaat so fabricka cena, no ne sum siguren. Dali nekoj ke moze da utvrdi dali vredat i dali se vistinski? Eve go linkot

Што мислиш колкава е шансата Босе да продава преку АлиЕкспрес ? Јас не верувам дека се вистински..
1658371905957.png

1658371976554.png

Тажен е муштеријава...
Ова е гнасотијата што ја добил..Изработени од рециклирани ќеси и лончиња за јогурт. Ни дупчињата не се добро копирани...Перничињата = инфекција на внатрешно уво.
Значи не се лажете воопшто - којзнае какви уште не болештии ќе увеземе..

Последна промена:

Boco1987

hello world
25 март 2017
303
352
Скопје
Zdravo decki, pred nekoj den naidov na BOSE 700 Noise Cancelling slusalki na AliExpress i vidov deka pogolem del od reviewsot se pozitivni i slusalkite se vistinski. Mu pisav na sellerot dali moze da se konektira so aplikacijata i mi kaza deka moze(ako se konektra so Bose Connect znaci vistinski se). Najvise od sve sto me zacudi bese cenata koja e 80evra, a slusalkite na site prodazni mesta se od 200-250e. Mozno e da gi prodavaat so fabricka cena, no ne sum siguren. Dali nekoj ke moze da utvrdi dali vredat i dali se vistinski? Eve go linkot

Не се оригинал овие

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.502
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
јас обично гледам store-от од кога постои и кои оценки има. min 4.8 треба да е :)
и да не е од пред месец дена.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа

Како може да бидат оригинални за 79$ , а коштаат 379$ ? Фејк продукт, исто како патика абибас или гучи маица од пазар. Ако сакаш вакви слушалки имаш Soundcore Q30, како што пиша погоре еден член, 80% од вредноста на нешто како Sony WH-1000XM4 за само 20% од цената.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Не знам на што ДРОГА е ова у последно време со регистрираниве пратки, ама ми се свиѓа !!!! :DDDDDD

2022-07-22_232615.png

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.616
1.781
Позитивно изненаден од RUxxxxxxxxzNL бројчињата, нарачано на 12ти пристигна вчера, најверојатно ќе ја испорачаат во понеделник. Ми се допаѓа што од Кина, Холандија, Македонија траеше многу малку транспортот, кај Латвија се чека многу повеќе.
Screenshot_2022-07-23-19-50-39-242_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.277
Скопје
hackitfree.github.io
Позитивно изненаден од RUxxxxxxxxzNL бројчињата, нарачано на 12ти пристигна вчера, најверојатно ќе ја испорачаат во понеделник. Ми се допаѓа што од Кина, Холандија, Македонија траеше многу малку транспортот, кај Латвија се чека многу повеќе.
Погледнете го атачментот 115191
Фино..
Уф шо убаво ме потсети да си го наполнам телефонот ;)

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Ми даваш надеж дека Анкер слушалките ќе ми стигнат брзо.

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
130
71
Истражувам некое време за Али, и иам чувство дека рејтинзите, ривјуата за продуктите, репутацијата на продавачите итн дека се фејк. Меркам еден проектот што сакам да го купам но сега се подзамислив. Што мислите?

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Истражувам некое време за Али, и иам чувство дека рејтинзите, ривјуата за продуктите, репутацијата на продавачите итн дека се фејк. Меркам еден проектот што сакам да го купам но сега се подзамислив. Што мислите?
Па не мислиме ништо, ако го споделиш линкот да видиме тогаш може нешто да мислиме.
А ако мислиш на тоа дека истражуваш дали AliExpress во целина е фејк како вебсајт, тогаш немам зборови.

Последна промена:

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Можно е, треба да истражив убаво. Зависи колку пари сакаш да потрошиш. Провери ја продавницата, колку е стара, фидбек, колку производи продаваат, какви им се описите на производите...

Јас во четвртокот купив кутија за саати, платив достава со Федекс и сабајле ми стигна порака дека сакаат уште 15 долари за шипинг. После два саати барање, ја најдов истата кутија од друга продавница што работи од 2016та за разлика од првата која работи од 2020та.

Има платени рејтинзи и рецензии, ама не се сите. Сподели што планираш да купив, ќе добиеш инпут од повеќе луѓе и ќе си решиш дали ќе пазариш или не :)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.277
Скопје
hackitfree.github.io
Јас мислам дека нема фејк. Си има слики - како го добиле продуктот - дали бил оргинал - колку се задоволни за колку време го добиле ..
Барем јас немам впечаток дека се фејк. Бар тоа јас што сум гледал..

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
Има и фејк. 99% не се. Со искуството ќе ги препознаваш полесно...

Дај линк да ти кажеме конкретно мислење
Мислењето е автоматски споено:

...
Јас во четвртокот купив кутија за саати, платив достава со Федекс и сабајле ми стигна порака дека сакаат уште 15 долари за шипинг. После два саати барање, ја најдов истата кутија од друга продавница што работи од ....

Препрашај ги убаво дали се сигурни? За ова се крка негативна рецензија...

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
и ќе си добијат негативна рецензија. Јас веќе ја откажав нарачката, само чекам рефундација и да им оставам фидбек.

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
и ќе си добијат негативна рецензија. Јас веќе ја откажав нарачката, само чекам рефундација и да им оставам фидбек.
Препорака - они нека ти ја откажат. Поинаков е третманот од страна на Алиекспрес

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
130
71
Има и фејк. 99% не се. Со искуството ќе ги препознаваш полесно...

Дај линк да ти кажеме конкретно мислење
Мислењето е автоматски споено:

Ок, фала на одговорите. За Овој проектор ме интересира, андроид верзијата. Сум барал со месеци и овој цена, перформанси, рејтинг, фидбек за продавницата итн. е најдобро што сум нашол.
Ако може и од другите мислење.

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
Ок, фала на одговорите. За Овој проектор ме интересира, андроид верзијата. Сум барал со месеци и овој цена, перформанси, рејтинг, фидбек за продавницата итн. е најдобро што сум нашол.
Seems legit

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.277
Скопје
hackitfree.github.io
Па имаш убави оценки - рецензии со слики -Се. Ваљда е добар !

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.502
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
1659516821981.png
јас прво го гледам ова ^. Продавницава има одлични reviews. Тоа дека постоиод 2020та, не е страшно - иако може би сакал бар 2019 (ова е чувство, не наука) :). Второ, 691 orders на тој производ - ако имало проблем, ќе имало и жалење.

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Препорака - они нека ти ја откажат. Поинаков е третманот од страна на Алиекспрес
Во право си ама сакав побрзо да почне процесот на рефундација. Доставата ја платив 9700 и сакав побрзо да ги вратат...
Вака мислам дека не можам ништо да направам сега освен да ја направам истата нарачка од ново и да ги оставам ама не го знаев тоа :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
Во право си ама сакав побрзо да почне процесот на рефундација. Доставата ја платив 9700 и сакав побрзо да ги вратат...
Вака мислам дека не можам ништо да направам сега освен да ја направам истата нарачка од ново и да ги оставам ама не го знаев тоа :)
Тоа е што е, јас им викам "if you cannot deliver for agreed price, please feel free to cancel the order and return my money" и одеднаш магично се оправа проблемот... Имаше еден тврдоглав (на ибеј додуша, ама има дуќан и на али) ми ја откажа и ги врати парите од нарачката демек последно му било, му ставив кец, ме молеше да го сменам и од друг дуќан ми го даде производот (нели го немаше) за скоро иста цена. И нормално не му го поправив кецот иако ме труеше. Прво не смее два дуќани за иста работа, второ 100% си отворил и трет... Во секој случај ако веќе ти е склучен договорот и платени парите - не му откажувај ти затоа што ОН ти бара екстра пари. Нека ти откаже он, им се пишува минус плус ќе го оцениш лошо.

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Тоа е што е, јас им викам "if you cannot deliver for agreed price, please feel free to cancel the order and return my money" и одеднаш магично се оправа проблемот... Имаше еден тврдоглав (на ибеј додуша, ама има дуќан и на али) ми ја откажа и ги врати парите од нарачката демек последно му било, му ставив кец, ме молеше да го сменам и од друг дуќан ми го даде производот (нели го немаше) за скоро иста цена. И нормално не му го поправив кецот иако ме труеше. Прво не смее два дуќани за иста работа, второ 100% си отворил и трет... Во секој случај ако веќе ти е склучен договорот и платени парите - не му откажувај ти затоа што ОН ти бара екстра пари. Нека ти откаже он, им се пишува минус плус ќе го оцениш лошо.
Да, целосно си во право ама се избрзав. Сеуште се надевам дека нема до другата работна недела да ми ги заглават скоро 10.000 денари.
До 29ти август ми треба пакетот инаку пак ќе нарачав од кај нив па ако треба, ќе се караме, нека ја откажат тие нарачката.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Приметив скоро нешто невообичаено кај чичко Али, работи што ми биле ставени во Shopping Cart (или веќе биле нарачани), цените им се променети - намалени се и разликата е ставена во шипингот. На пример, еден држач со штипка за мобилен кој беше отприлика 500 денари, сега е 90 + 400. И на уште два други производа (слушалки претходно 3200+700, сега 1700+2200).
А и срчот некако чудно се однесува, некои производи воопшто не ги листа, морам преку Гугле да ги барам.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Како се држи Лиге-то после пола година?
Позитивни и негативни страни!?
Tnx
Ретко го носам бидејќи работам од дома и престанав да носам саат бидејќи ми смета.

Мерењето за пулс и нотификациите си се супер, се друго ми е некако многу лошо.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно