TylerMkD
poweruser
- 7 ноември 2014
- 4.814
- 10.135
Не треба никој да ме бране мене ниту го барам тоа ниту некој е уценет дека нема да добие ефтини карти.
Едноставно што ако и криптово е крашнато за макар 30% надоле цениве на картиве сеуште остануваат истите.Дури и на увозните цени што ми ги нудаат од горе немат голема разлика во цена, едвај и 50е е.
И што е најјтрагичното сеуште има мала побарувачка на карти и по оваа цена.
Еве на пример пред 3 дена беа продадени Inno3d 2060s по цена од 900е карта и тоа без никакво паковање , онака наредени у кутија ко рефус.
И да крашне крипто пазарот за едно 50-60% ипак се има исплатливост. Може да шиткаат тие што се поченици али цени овие 6 месеца нема да видеме испод 30% поефтина карта користена отколку нова.
Знам де јас, тоа е вистината ама пуста надеж дека во март ќе падне криптото и ќе летаат графички за ич пари. Ова како што кажав, се случувало повеќе пати, јас во 2014-та земав HD7970 за 7K (тогаш беше втора најјака графичка во светот), но да не заборавиме дека се нудеа ниско зашто генерално се купуваа по MSRP и веќе беа исплатени.
Со овој балон се купуваат x3-5 пати од MSRP; така што дека некој ќе купи 3070 за 1.500 евра и ќе ја продаде за 300 евра потоа, мало морген нели?
Ама вистината боли пане, мене ме хејтаат што ги насочувам кон конзоли, ти што копаш и им кажуваш во фаца реалност...
Мислењето е автоматски споено:
Значи кој и да пише коментар во врска со мајнерите и го спомне Пане се гребеме за графичка така ??? ашкол сум констатација на место ISKDE.
Ти моли се уште 2 години да ти издржи 580-ката, а кај Пане пуштив добар збор за тебе ок лик си, така што не се секирај се е средено.
Секои 2 години истиве муабети.