Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

The titular function of the Redmi Note 9 Pro 5G is enabled by the Snapdragon 750G chipset and its X52 modem (same as on the S765G). Storage is UFS 2.2, which Xiaomi says is twice as fast as UFS 2.1 used in the previous generation

The new model features a 6.67” screen with 1080p+ resolution and 120Hz refresh rate. It’s an adaptive display that offers 6 different refresh rates ranging from 30Hz to 120Hz. Touch sampling runs at 240Hz to boot. The front and back are guarded by Gorilla Glass 5.

The camera is a major highlight of the phone. The main module is built around the 1/1.52” ISOCELL HM2, Samsung’s third 108MP sensor. While its smaller than the HM1 used in the S20 Ultra (that’s a 1/1.33” sensor), it supports the same 9-in-1 pixel binning tech while the first Xiaomi models with a 108MP camera did to 4-in-1 binning.

The effective pixel size goes up to 2.1µm (up from 1.6µm on the HMX sensor). That combined with Dual Native ISO and a new night mode, the phone should offer noticeably better image quality in the dark.

Xiaomi unveils new Redmi Note 9 trio: two with 5G, the top model has a 108 MP cam, 120 Hz screen

RIP Poco X3 lol

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Од Ледиком ми кажаа дека нема, па ќе видиме
Јас ја користам оваа денес ми пристигна.
Претходно транспарентна што е во позадина.

Убави се, не верувам дека ќе се рашират.

Таа што иде во кутија е 100/100 квалитет, ама тоа кругот позади малку собира прашина :) IMG_20201127_183206.jpeg

Испратено од Poco X3 NFC преку IT.mk форум апликација

pkku13

read-only
26 ноември 2020
22
16
Јас ја користам оваа денес ми пристигна.
Претходно транспарентна што е во позадина.

Убави се, не верувам дека ќе се рашират.

Таа што иде во кутија е 100/100 квалитет, ама тоа кругот позади малку собира прашина :) Погледнете го атачментот 94038

Испратено од Poco X3 NFC преку IT.mk форум апликација
А оваа новата(зелена) од али ја порача или?

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
234
126
Од Ледиком ми кажаа дека нема, па ќе видиме
Го подигна ли телефонот,ако да ме интересира дали е целосно неотпакуван со фолијата на кутијата, бидејќи не е можно да нема маска.Лани кога го купив Xiaomi A3 од ледиком речиси сите кутии беа без таа фолија на кутијата(значи отварани),затоа и го купив А3 иако појдов по Ноте 8 Про.Исто од таа причина не го купив сега и Поко X3 од Ледиком, туку го земав од Mobilex.Многу ме интересира зошто ги тргаат тие фолии од кутиите.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.792
4.506
Неготино
После ре-флешување на MIUI за Mi A3 (истата верзија) gCam нејќе да работи.
Сликам и останува на Processing HDR+ и не се трга освен force stop.

Реинсталирана камерата и рестартиран телефонот. Пак нејќе.

Не ми се пробува друга бидејќи исконфигурирана е оваа верзија.

Чаре?

Update: пробав друга, понова верзијата од истата gCam. Работи. Само овојпат, нема опција да ставиш custom xml фајл.

Последна промена:

pkku13

read-only
26 ноември 2020
22
16
Го подигна ли телефонот,ако да ме интересира дали е целосно неотпакуван со фолијата на кутијата, бидејќи не е можно да нема маска.Лани кога го купив Xiaomi A3 од ледиком речиси сите кутии беа без таа фолија на кутијата(значи отварани),затоа и го купив А3 иако појдов по Ноте 8 Про.Исто од таа причина не го купив сега и Поко X3 од Ледиком, туку го земав од Mobilex.Многу ме интересира зошто ги тргаат тие фолии од кутиите.
Сеуште го немам земено, ќе пишам фирст импрешнс

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Дечки! Брат ми кој живее у англија сака да се поднове со нов мобилен..
Погледните два кој ги користел се моторола. Моторола наводно има безбедносна заштита на личните податоци како paypal, ebay и слични акаунти. Шаоми му се сумњиви дека лесно се шпијунират акаунтите. Шо ќе кажете у вези овоа?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Погледните два кој ги користел се моторола. Моторола наводно има безбедносна заштита на личните податоци како paypal, ebay и слични акаунти. Шаоми му се сумњиви дека лесно се шпијунират акаунтите. Шо ќе кажете у вези овоа?

Дека сѐ шти кажал е наводно. Никаде не сум прочитал дека Моторола има нешто специјално за заштита баш на тие приграми, ниту пак дека шаоми полесно се шпиунираат од било кој друг што имаат и свои акаунти надвор од нели "моралниот" гугл акаунт. Ако има основа за тврдењата де нека ти прати да прочитаме нешто ново, може промакнало.

Sent from Телефон using Tapatalk

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Дека сѐ шти кажал е наводно. Никаде не сум прочитал дека Моторола има нешто специјално за заштита баш на тие приграми, ниту пак дека шаоми полесно се шпиунираат од било кој друг што имаат и свои акаунти надвор од нели "моралниот" гугл акаунт. Ако има основа за тврдењата де нека ти прати да прочитаме нешто ново, може промакнало.

Нема основа. Само шо нешто прочитал, чул. Стварта е шо ја го убедувам да си земе Шаомче од овие последните модели кои се ефтини а гром спецификации, а он мисле дека моторолата се безбедни. Затоа би сакал да прочитам нешто од вас тука. Посебно ако има некој шо живее у УК кој користе Шаоми и на него има paypal, ebay, amazon итн.

xCorbe

hello world
1 мај 2014
249
203
Prilep
Нема основа. Само шо нешто прочитал, чул. Стварта е шо ја го убедувам да си земе Шаомче од овие последните модели кои се ефтини а гром спецификации, а он мисле дека моторолата се безбедни. Затоа би сакал да прочитам нешто од вас тука. Посебно ако има некој шо живее у УК кој користе Шаоми и на него има paypal, ebay, amazon итн.
Еве јас сум УК, зедов поко х3 и користам ebay, amazon, aliexpress, lloyds banking па немам проблем

Sent from my POCO X3 NFC using Tapatalk

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Еве јас сум УК, зедов поко х3 и користам ebay, amazon, aliexpress, lloyds banking па немам проблем

Sent from my POCO X3 NFC using Tapatalk
Добро Pocoto е причлично нов. И јас му го препорачувам истио. А претходно користеше друг Шаоми, Хуавеи или друг кинески бренд?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Имам 2ца другари, едниот летово си зеде од тука Шаоми и го однесе таму, а другиот долги години е Шаоми корисник (си ги набавуваше од Холандија кога немаше во УК). Никој не ми се пожалил, а работат се од набројаното плус банкарски апликации.

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
На Amazon.uk Mi10T Pro Global 8-256 ти е некој 530 ојра со попусти

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Друже, ја промашуваш поентата. Не тражам савет каков теелфон да се купе. Туку за безбедноста на акаунтите.
А мене друго не ми е јссно. Мора ли искуството да е УК ? Дали ние овде, или во Германија, Кина или незнам каде, користиме различни акаунти? Или со различна заштита? Или целиов муабет е од УСА/УК паранојата Кинезите не шпиунираат, а ние со Моторола и слични не. Дека сите на државно дури ниво шпионираат е сигурно, ама дали сте прочитале дека досега ете му украле така лесно податоци, било каде кај што се користат тие и тие мобилни. Тоа до сега ќе беше општо познат факт.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно