Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Лошо искуство со Анхоч сервис

Статус
Затворена за нови мислења.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Однесов во работна состојба Gembird surveillance камера со пропаднато reset копче во април 2020.
Само требаше да се смени копчето и стави нешто соодветно. Толку.
Стоеше така таму месец дена, и "поради" ковид-от тогаш наводно немале персонал за работа. Океј. Си ја зедов назад недопрена по еден месец. Никој не се ни јави, морав јас да ѕвонам и да се информирам.
..
Истата камера пак во сервисот во иста состојба ја однесов во понеделник, последната недела на јули (од Анхоч е земена, им верувам и затоа таму пак) и прашав дали сега имаат персонал. Кажаа да, се е нормално. Ја оставив.
..
Повторно после месец дена не е поправено тоа копче. Кога се јавив кај нив пред две недели добив впечаток дека некој ја поттурнал/заборавил таму. Не знаеја каде е, што е таму поттурната.
Еве точно еден месец, за едно reset копче чекам.
Тоа што ми го продаваат како изговор е дека го чекале делот. Инаку делот е само едно копче. Може што било да стават наместо копче и функцијата ќе си работи.

Ги сакам како фирма, редовно купувам ама два пати истото се случува. Претходно исто за ресет копче сум ја однесол и ја поправиле за два дена.

Ова не е случајност. Многу лошо.
Не знам што да мислам. Постојано викаат ќе ве информираме, ова ни е приоритет, ама никој никогаш не се јавил.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.437
11.481
Скопје
Симптоматично е времево на отворање на темава.
Последен пат кога имаше ваков случај Анхоч се појавија на форумов да демантираат и мислам дека успешно го сторија тоа.
Но тогаш отворач на темата беше @gOJDO ако не се лажам, а он е сепак крупна риба, авторитетна во купи-продај ИТ просторот.
Да видиме дали ќе вредиш ти толку (иако ова е сепак поситна работа). Според прикажаново веројатно си во право и работата е таква каква што ја опишуваш.
Ова не е случајност.
Има тука некоја завера, велиш?
Не знам што да мислам.
Да, целава ситуација е да те остави непреспиено да ја думаш и повторно да не знаеш што да мислиш...

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Ако е вистина точно месец, зошто не се повикаш на законот за заштита на потрошувачи? Ако го прифатиле производот како расипан, и не го поправиле во рок од 30 дена, имаш право на нов производ.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Последен пат кога имаше ваков случај Анхоч се појавија на форумов да демантираат и мислам дека успешно го сторија тоа.
Но тогаш отворач на темата беше @gOJDO ако не се лажам, а он е сепак крупна риба, авторитетна во купи-продај ИТ просторот.
Да видиме дали ќе вредиш ти толку (иако ова е сепак поситна работа). Според прикажаново веројатно си во право и работата е таква каква што ја опишуваш.

Да, целава ситуација е да те остави непреспиено да ја думаш и повторно да не знаеш што да мислиш...

Викаш ако побараме налог за сервис нема да ни прати @dipetar зашто ќе биде на скијање?

Инаку сарказам на страна, дури и насловов е пандан на СЕТЕК темата (МНОГУ ЛОШО ИСКУСТВО СО СЕТЕК | АНХОЧ СЕРВИС, ЛОШО ИСКУСТВО).

Членов првпат го гледам, нека даде докази, а и прашањето на @fuzzjaw е валидно, мора да има прием за сервис и ако е во гарантен рок и поминат 30 дена, си земаш нова.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Имаш изоставено 2 мали детали:
1. Дали уредот е под гаранција?
2. Дали копчето е пропаднато како резултат на физичко оштетување?

Инаку делот е само едно копче. Може што било да стават наместо копче и функцијата ќе си работи.

Дали ако стават чечкалица наместо копче ти ќе се појавиш на форум и ќе кажеш видете како Анхоч ми ја сервисираа камерата? Сепак сметам дека било која фирма би сакала да се заштити од вакви работи.

koki

hello world
3 март 2010
276
154

Дали ако стават чечкалица наместо копче ти ќе се појавиш на форум и ќе кажеш видете како Анхоч ми ја сервисираа камерата? Сепак сметам дека било која фирма би сакала да се заштити од вакви работи.
Ако е Гојдо адвокат на СЕТ како што наведуваш во другата тема, ондак ти си тоа за анхоч дефинитивно. И да немаш малку кредибилитет, туку го немаш ич... барем не на форумов.

@dipetar не знам зошто не се обратиш на вистинска адреса за вакви проблеми, што мислите дека можеме ние на форум да направиме освен да ти кажеме каде се се обратиш. Споделувањето на лоши искуства е секако ок и корисно али само толку ништо повеќе од тоа.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Ако е вистина точно месец, зошто не се повикаш на законот за заштита на потрошувачи? Ако го прифатиле производот како расипан, и не го поправиле во рок од 30 дена, имаш право на нов производ.
Надвор од гарантен период е.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150

Интересно, вака кога јас реплицирав на една тема, во ваков стил, админот ме предупреди.

Двапати досега ти менуваа копче?
Еднаш. Успешно.
После тоа, Два пати ја носам за сервис за истото и ништо.

Јас читам друго шефе.
Што читаш?

borcep

user
12 септември 2013
1.038
1.844
Скопје
Дека еднаш ти смениле копче и ја носиш по вторпат. Тоа повеќе личи на фабричка маана на камерчето. Тоа шефе се обратив до фаталниот, се извинувам. Инаку да, треба да си ја поправат ако се нафатиле или те известат извинете не се прави.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Не е под гаранција. Помина гаранцијата.
Да. Притиснато и пропадна.
Премногу сарказам, па чечкалици не знам што.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Надвор од гарантен период е.

Во тој случај немаш баш избор освен да си чекаш. Секогаш твојата камера ќе чека сервисерите од Анхоч да завршат со производите кои им се под гаранција, па тек после ако остане време ќе ја фатат твојата. Мислам дека било која компанија со сопствен сервис за производи под гаранција би постапила исто, и не би ги обвинил.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Дека еднаш ти смениле копче и ја носиш по вторпат. Тоа повеќе личи на фабричка маана на камерчето. Тоа шефе се обратив до фаталниот, се извинувам.
Трет пат веќе ја носам. Првиот пат успешно сменаа.
Јасно е напишано.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Не е под гаранција. Помина гаранцијата.
Да. Притиснато и пропадна.
Премногу сарказам, па чечкалици не знам што.

не е сарказам, сакав малку да допрам до тебе за да увидиш дека ситуацијава ја имаш презентирано премногу субјективно.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
По истекот на гаранцијата законот ги обврзува да обезбедат резервни делови (5 год. мислам), но нема временска рамка ако немаат лагер.

Најдобро би ти било да си ја земеш додека не стигне копчето.

Јас имав сличен проблем со телефон под гаранција, чекав 30 дена и не стигна матична за него. Па не сакаа да излезат во пресрет од прва. Проверуваа дали сум стар корисник како што им кажав, па чекав 4-5 дена да „повлечат“ фактури од сите дуќани (пошто име и презиме за гаранција), па видоа дека имам над 300 фактури и за мене и за фирми и вратија пари во целост (телефонот беше 6 месеци стар). Драма која не требаше да ја прават и дефинитивно не требаше да прават background check (пошто што има врска колку сум пазарел), ама ете се дешава. Уште ги чувам мејловите од таа шефицата на сервис.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
А како да ја презентирам ситуацијава ако не субјективно?

Еднаш сменија копче надвор од гарантен период за два дена.
Сменетото копче пак пропадна.
Два пати ја носам без успех. Тоа трае веќе пола година. Не можам да ја ресетирам.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.861
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Можда ради пандемијата не им стигнало копче.
Може да го кажеш моделот на камерата? Да знаеме дека има фалинка, да не ја купуваме.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
На форумов се прифаќаат негативни теми и плукање само против СЕТЕК, Анхоч ако се спомне одма некој намерно сака да ги оцрни. Моето позитивни искуство со Сетек одма беше искритикувано од членовите и нагласено дека треба да се споделува само негативни искуства, а овде гледам членот се жали на Анхоч па обратно се постапува од Сетек, за Анхоч само позитивно може, ако е негативно може темата во канта.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.861
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
На форумов се прифаќаат негативни теми и плукање само против СЕТЕК, Анхоч ако се спомне одма некој намерно сака да ги оцрни. Моето позитивни искуство со Сетек одма беше искритикувано од членовите и нагласено дека треба да се споделува само негативни искуства, а овде гледам членот се жали на Анхоч па обратно се постапува од Сетек, за Анхоч само позитивно може, ако е негативно може темата во канта.

Самото тоа ти кажува многу за тоа каков однос кон корисниците и репутација имаат двете компании.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.782
33.887
roka.mk
Самото тоа ти кажува многу за тоа каков однос кон корисниците и репутација имаат двете компании.
Мене на пример ништо тоа не ми кажува, објасни ми те молам што објаснува за компанијата тоа што членовите се хиперсензитивни и пристрасни према одредене бренд/фирма/компанија?

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Дечки полека.
Јас купувам од Анхоч редовно и сум многу задоволен од нив.

Само последниве пати вака со сервисот и со некои купени работи кои не работеа по спецификација (заменети во гарантен период) и ми е многу чудно.

Станува збор за два месеци (2х1) неможност/неспособност да се се смени едно копче и да се стави било што што ќе ја врши работата. Толку сакам/барам.
  1. Првиот пат вон гарантен период одма го сменија дугмето.
  2. После тоа дугмето пропадна и во два наврати од по еден месец не се во можност да го променат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно