Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје
дечки, ми треба комбиниран фрижидер, најитно :) буџет до 25-26к. ја прочитав цела тема, ама некако не можам да донесам заклучок, т.е одлука, различни мислења, шо е нормално... за ЛГ-то позитивни коментари, добро е да има 5год гаранција, па гледам дека скоро сите даваат толку, освен ФУего и сл. До сеа имав Whirlpool, откажа после 4.5 години, не се погоди уште од старт,мрзнеше цело време, сервиси,глупости и сл,
шо мислите за Мидеа https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10090_10096&product_id=72768&limit=100&mfp=stock_status[5%5

ептен ја паднаа ценава сеа во Сетек, 5 год гаранција, side by side.
thanks

Не сум упознаен со мидеа, жалам. Иако како што напоменаа погоре, сервисот на сетек им е ужас.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Не можам повеќе да се зезам со Топ шоп за заменски дел. Инаку бев презадоволен од Нутри булет.

Де кажете добар блендер од кај да се купи. Ми треба само за овошни сокови со пулпа и сл. Да не е брдо пари.

krema

OG
24 јуни 2009
15.714
15.811
youtu.be
Не можам повеќе да се зезам со Топ шоп за заменски дел.
Значи стварно си очаен. :) ј/к

Инаку сите што ќе ги најдеш по маркетите се китајска направија, земи си најобичен блендер кој што око ќе ти фати и не му ја мисли. А има многу копии на нутри булет на пазарот а се со исти квалитет.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Сакав и јас Nutri bullet, ама по препорака на пријатели земав рачен блендер Fuego за околу 1000ден, сличен на овие два-1 , 2
Сигурно не е ист како Nutri, но супер си брка работа четврта година веќе

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Не можам повеќе да се зезам со Топ шоп за заменски дел. Инаку бев презадоволен од Нутри булет.

Де кажете добар блендер од кај да се купи. Ми треба само за овошни сокови со пулпа и сл. Да не е брдо пари.
Bosch во Нептун

antikmkd

read-only
3 јули 2016
40
6
Ве молам предложете добра правосмукалка со стаклен сад и голема усисна моќ, се удавивме во прашина со постоечката со платнена торба.
Има добра понуда на Rowenta во сетек, нептун, намалени се цените и до 30%.
Споделете искуство, мислење, буџет до кај 6-7000ден.

maci

poweruser
2 април 2008
3.383
972
Ве молам предложете добра правосмукалка со стаклен сад и голема усисна моќ, се удавивме во прашина со постоечката со платнена торба.
ако си за правосмукалка за вода,Arnica Bora

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812

Phillips со пластичен сад, од кај 6000 нагоре се. Провери и Техномаркет и Нептун во парк. Поентата ми е многу подобра изработка од Samsung ентри правосмукалките кои што ги имавме (2 прегорени) и солидно правосмукаат.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Апасиев ти ли си, која ја зема и како си задоволен?
1n6JzzJ.jpg

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Препорака за шпорет или фурна/плотна, машина за перење садови и аспиратор?
Не е важно сите да се ист бренд, важен е соодносот цена/квалитет.

StarBoy29

read-only
16 мај 2020
13
8
Ај да не отварам нова тема ќе пишам тука.

Пред месец дена земав машина Beko и вчера за првпат ја пуштив. Работи тивко и убаво сè додека не стигне до центрафуга. Кога засилува центрафугата почнува да тресе цела машина. Буквално се поместува и морав да ја прекинам програмата за перење за да не и направам нешто. После пробав на 600 вртежи во минута и исто вака правеше.
Дали е можно тркалцата да не се доволно затегнати? Или пак кога врти центрафугата се лизга од плочките и водата? Ми дојде на ум и со центрафугата да нешто не им е во ред затоа што пред да почне како нешто да потчукнува. Ако е до ова ќе ја прајме големата со Нептун. Од кај најскапи па и уште неисправна да ми донеле не личи.
Планирам денес да ја ставам на палета па може ќе биде постабилна. Ако пак тресе толку на центрафуга им се јавувам во Нептун па нека дојдат нека видат што и е.

Еве ја машинава. Ако некој има ваква слична би ми било од помош да ме насочи што да правам.
7163342900-LO1-20170726-091215.png

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд

Пред месец дена земав машина Beko и вчера за првпат ја пуштив. Работи тивко и убаво сè додека не стигне до центрафуга. Кога засилува центрафугата почнува да тресе цела машина. Буквално се поместува и морав да ја прекинам програмата за перење за да не и направам нешто. После пробав на 600 вртежи во минута и исто вака правеше.
Дали е можно тркалцата да не се доволно затегнати? Или пак кога врти центрафугата се лизга од плочките и водата? Ми дојде на ум и со центрафугата да нешто не им е во ред затоа што пред да почне како нешто да потчукнува. Ако е до ова ќе ја прајме големата со Нептун. Од кај најскапи па и уште неисправна да ми донеле не личи.
Планирам денес да ја ставам на палета па може ќе бидр постабилна. Ако пак тресе толку на центрафуга им се јавувам во Нептун па нека дојдат нека видат што и е.

Еве ја машинава. Ако некој има ваква слична би ми било од помош да ме насочи што да правам.
Погледнете го атачментот 89660
Нема потреба да си екперт за да знаеш дека од старт нешо не е у ред со машината.
Јавувај се и викај ги. Не би требало да ти праат проблем да ти ја сменат.

Последна промена:

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје

Планирам денес да ја ставам на палета па може ќе биде постабилна. Ако пак тресе толку на центрафуга им се јавувам во Нептун па нека дојдат нека видат што и е.

да не има оставено некое парче од паковањето под машина (не прашуј како знам хаха) .. и добро ти е нивелирана? .. викај сервис ако не бива може нешто не е у ред.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
не ти е добро нивелирана. нивелирај га и ке видиш нема да вибрира, али не очекувај на 1400rpm да е без никаква вибрација,посебно ако е добро наполнета :)

(ја имам истата или некој сличен модел 2in1 со сушење)

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
690

Дали ти се отстранети шипките за блокада при транспорт?
И ако не е добро нивелирана на центрифуга ќе тресе, како што е во твојот случај.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Дали ти се отстранети шипките за блокада при транспорт?
И ако не е добро нивелирана на центрифуга ќе тресе, како што е во твојот случај.
ако не се отсранети тие па среди работа нема да врти ич :)

StarBoy29

read-only
16 мај 2020
13
8
Фала ви на одговорите. Ќе ја проверам нивелацијата пак.
@MetalGear после ја пуштив на 600rpm и пак така правеше. Затоа реков пред да почне на јака центрафуга како нешто да потчукнува внатре и почнува да "игра". :)

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Се случувало и порано да е купена Beko машина со фабрички проблем.
Нешто во врска со лагерите на барабанот.

Ако скока и тропа пресилно на центрифуга.

Слободно контактирај веднаш од Нептун, гарант ќе ти ја заменат со нова.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.782
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Овие не ти се извадени изгледа, отвори го упатството од машината и следи го. Овие го фиксираат барабанот за шасијата заради транспорт.

15 септември 2012
1.159
1.300

Истото го прави и кај мене, ама само кога е половично наполнета.
Наполни ја до горе, целосно и нема да тресе.

Ебате експертите, за да намалат трошење на струја, ги перат алиштата во машина со чаша вода и за да заштедиш те тераат да ја полниш до крај. Помалку од цел капацитет наполнета машина е загуба за нив.

Ќе го имаш проблемот со перење перници, монт јакни и се што има голем волумен а е лесно по маса. Или перење на едно ќебе. Со две ќебиња одеднаш нема мака.

Или нареди стари автомобилски гуми околу неа и пенаста гума под неа, па нека скока колку сака... плочките во ВеЦе-то ќе ти останат целосни.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно