Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Претпоставувам дека имаат процедура со картончињата. Како со сите препорачани пратки. Мора да ја задолжи и раздолжи пратката со оставено писмено известие. Телефонски тоа малку потешко оди...
Знаеш после се вратила пратка, па не ми се јавил никој, зошто сте ја вратиле? Не може да функционира како ние што сме замислиле. Има еден куп жалби во други земји каде што им ги фрлаат пред врата, па ги снемува...

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Претпоставувам дека имаат процедура со картончињата. Како со сите препорачани пратки. Мора да ја задолжи и раздолжи пратката со оставено писмено известие. Телефонски тоа малку потешко оди...
Знаеш после се вратила пратка, па не ми се јавил никој, зошто сте ја вратиле? Не може да функционира како ние што сме замислиле. Има еден куп жалби во други земји каде што им ги фрлаат пред врата, па ги снемува...
Може да проба да го добие, па ако не се договорат да ја стави за со картонче. Ќе треба пеглање на системот ама верувам дека ќе бидне. Кога сме кај ѕвонење, сега ми текна дека од рандом број ме бараа кога скокна една од пратките дека е во Македонија...можно е и тие да биле.

Ете одма проблем со тоа, непознат број - си викам ако им требам ќе ме бараат пак. Евентуално, кога би знаел дека ќе ме бараат па да знам да се јавам.

7 февруари 2013
948
1.086
Да те прашам нешто. Претпостави дека си шеф во одредена пошта, немаш поштар на реонот а не е во твоја моќ да направиш нешто.
И се јавуваш на странка за да ја известиш дека има пратки за подигање а таа почнува да ти се дере...
Остатокот на филмот јасен ти е?
Ми требаше малку време додека ти го разбрав постов...
Другар, преувеличив овдека кога реков дека му се раздрав, само јасно му го покажав моето незадоволство.

Ти си шеф, немаш вработен за тој регион, Јас не му се лјутам/дерам што нема вработен? Јас му се лјутам/дерам што дојдов САМ да си ги земам пратките, ДРСКО да ме вратат, Ќе си ги чекаш дома пратките!, НЕ ТИ СЕ ТУКА!. За да ми се јави контролор следниот ден и да ми потврди дека се таму, пред него, и да дојдам да си ги земам.

Извини ако не ти беше јасно напишано претходно, ама не сум простак дебил што се лјути без причина како што прават луѓе таму, за жал.
Сега филмот јасен ти е?

Се надевам дека ќе го начекам истиот таму, нема јас секој ден да идам таму. Ме лажеше башка, не ти се тука, Ги зема поштарот исто ми спомна. Кој поштар немате? Си дал отказ.

7 февруари 2013
948
1.086
Контролорот исто се изнервира хаха, сега мора да ми звони, да ме договара, место да ми ги дале кога сум ги побарал вчера. Он го опцу тој уште чим му кажав. :D

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
PSU
RAM
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Се надевам дека ќе го начекам истиот таму, нема јас секој ден да идам таму. Ме лажеше башка, не ти се тука, Ги зема поштарот исто ми спомна. Кој поштар немате? Си дал отказ.

Се покриваат де, очекувано. За наши стандарди секако.

7 февруари 2013
948
1.086
Бев денес и си подигнав 3 пратки и едно писмо, и само што помина сат време ми се окуца код на 5та пратка дека е во пошта,
Pristignata vo Naizmenilna posta (Vlez) Skopje IO 1003, 1000
Дали можам оваа пратка да ја подигнам денес таму исто или да чекам да стане како Остаток.?

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Бев денес и си подигнав 3 пратки и едно писмо, и само што помина сат време ми се окуца код на 5та пратка дека е во пошта,
Pristignata vo Naizmenilna posta (Vlez) Skopje IO 1003, 1000
Дали можам оваа пратка да ја подигнам денес таму исто или да чекам да стане како Остаток.?
Секако, незнам зошто веднаш не си се вратил? Башка шефот те знае сега...

7 февруари 2013
948
1.086
Секако, незнам зошто веднаш не си се вратил? Башка шефот те знае сега...
Да не си вработен во Пошта што ги браниш толку?
Да те видам 3 недели да не ти стигне пратика, да отидеш да си земеш и да те вратат дрско, Ќе си ги чекаш дома, за следниот ден да ти се јават и да ти кажат мора да си ги подигнеш немаат поштар.
Туку дај само нападни човек што изразил незадоволство и поплака по македонскиве катастрофи, патриот си ако ги браниш.

Да не сакаш да одам да им се извинам?

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
@Tomislav96
Ок, тогаш не оди...

Инаку сум чекал и три недели да ми ја донесат. Не ми било пријатно да ги замарам.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
После некој месец без поштар на мојот реон денес првпат ми дојде дома, кутриот звонел на звонче ама јас не сум го слушнал па му текнало да ми звони на мобилниот (го видел бројчето од пратката), добар потег. :)
Се видовме и ми ја предаде пратката, се договоривме за секоја наредна пратка да ме контактира на телефон. :) Ми го зачува бројчето во неговиот телефон а и исто јас неговиот така да верувам дека понатаму нема да имам проблеми.
Инаку пуштите малку срце, почастете ги со едно кафе, сокче или нешто друго, или крај краева дајте им 100че па нека се почастат сами, напатени души се они и работат за бедна плата со откорнато рамо од претешките чанти.
Моите поштари до сега се секогаш наградени од моја страна, и никогаш не ме заборавиле за пратка. :)

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Имаат примено нови дечки на некои реони. За последниве пратки во рок од 48 часа добивам картонче. Си ја бркаат добро работата. Немам замерки во последно време...

7 февруари 2013
948
1.086
@krema Добро кажано! Втор поштар ми беше овој, 2 3 години беше на реонов, и со него и претходниот на другарска база, сепак редовно имам пратки, месечно просек околу 10, нечовечки е да не го почастиш, секогаш имал кафе пауза кај мене ако имало некој во куќа. :)
@Excalibur
И јас немав замерки, ама ете, си дал одказ, појдов фино да си ги земам дур не најдат нов, дрско ме вратија и следниот ден ми звонеше контролор. Совршено ^_^
2ипол недели чекање и уште 2 3 сигурно додека не се најде нов, ако не си ги земев.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
@Томислав

Колку што јас го имам сватено нивниот начин на работа, пратките стигнуваат во посебна просторија (магацин). Принципот е дека одговорниот треба да ги распореди пратките по реони и да ги предаде на поштарите. Истите оставаат картончиња и ги предаваат пратките на шалтер. Од наредниот ден можат да се подигнат (со картонче).
Кога си отишол на шалтер без картонче, вработениот не те излажал. Не биле кај него. Некој требал да му ги остави со список, за да можеш да ги подигнеш. Сам не можел да стане од работното место за да ги бара пратките, зошто не е во опис на неговото работно место.. Затоа те вратил.
Е сега процени и сам каде затаила работата.

7 февруари 2013
948
1.086
@Томислав

Колку што јас го имам сватено нивниот начин на работа, пратките стигнуваат во посебна просторија (магацин). Принципот е дека одговорниот треба да ги распореди пратките по реони и да ги предаде на поштарите. Истите оставаат картончиња и ги предаваат пратките на шалтер. Од наредниот ден можат да се подигнат (со картонче).
Кога си отишол на шалтер без картонче, вработениот не те излажал. Не биле кај него. Некој требал да му ги остави со список, за да можеш да ги подигнеш. Сам не можел да стане од работното место за да ги бара пратките, зошто не е во опис на неговото работно место.. Затоа те вратил.
Е сега процени и сам каде затаила работата.
Кај него биле, ми кажа и контролорот и го опцу дека ме вратил, денеска ги најде одма до него на рафт ама стана да ги побара, а вчера некеше и ме излажа дека поштарот ги земал кога свесно знаел дека нема поштар за мој реон.

Испратено од SM-N960F преку IT.mk форум апликација

sinsinsin

read-only
22 ноември 2019
14
0
здраво, досега не сум праќала ништо и затоа прашувам, треба да пратам нешто до романија и девојчето ми бара tracking number. како може да го добијам за да и го пратам? дали ќе ми дадат во пошта откога ќе го оставам пакетот за праќање?

I

itstheigyg

Гостин
здраво, досега не сум праќала ништо и затоа прашувам, треба да пратам нешто до романија и девојчето ми бара tracking number. како може да го добијам за да и го пратам? дали ќе ми дадат во пошта откога ќе го оставам пакетот за праќање?
Да, само треба да им нагласиш дека со бројче сакаш мислам препорачана пратка ја викаат

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ќе ти го дадат во пошта откако ќе нагласиш дека мора да биде со број за следење. Не се исти нашиве ознаки со странските, мислам дека е ова.

Clipboard01.jpg

Затоа што кај тие пратки со број на следење бројот почнува на R.

И за пакети и мали пакети е слично, овие почесто се користат (жолти пликоа со меурчиња), освен ако не е нешто ептен кршливо.

@krema можеби ќе знае да каже нешто повеќе. :)

Последна промена:

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
PSU
RAM
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Рекорд?

Атачменти

• Screenshot_2019-12-01-14-24-18-993_yqtrack.app.jpg
    Screenshot_2019-12-01-14-24-18-993_yqtrack.app.jpg
    239,1 KB · Прегледи: 67

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
PSU
RAM
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Ај прво земи си го. Да не го урочиш...
Хахахах, муабетот 7 до тука, уште 7 тука. Ама позитивно ме изненадија, и тоа во сред 11.11 гужва. Додуша пратки кои ги пуштија пред оваа ги нема сеуште така да mixed bag е.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно