Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Македонски е-маил сервиси

plisner

read-only
14 ноември 2009
29
2
Оваа тема ја отворам со цел на едно место да имаме преглед врз сите македонски е-маил сервиси.Еве јас прв ќе почнам со набројувањето, а вие доколку знаете надополнете ме...

П.С. Ве молам немојте да ѓи повторувате истите е-маил сервиси!!!

www.imail.mk
www.freemail.com.mk
www.t-home.mk
www.linux.net.mk

MeriPopins

read-only
6 април 2019
7
0
Здраво, дали имаме македонски е-маил сервиси што функционираат во овој момент?

MeriPopins

read-only
6 април 2019
7
0
Оваа тема ја отворам со цел на едно место да имаме преглед врз сите македонски е-маил сервиси.Еве јас прв ќе почнам со набројувањето, а вие доколку знаете надополнете ме...

П.С. Ве молам немојте да ѓи повторувате истите е-маил сервиси!!!

www.imail.mk
www.freemail.com.mk
www.t-home.mk
www.linux.net.mk

Дали некој од овие линкови кај вас функционираат? Дали имаме некаков македонски е-маил сервер?

krema

OG
24 јуни 2009
15.766
15.850
youtu.be
Јас се длабоко извинувам на новиот ни член @MeriPopins, не ја проверив до крај формата за регистрација. Мојата желба беше огромна да помогнам во овој случај. :)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.769
3.481
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

krema

OG
24 јуни 2009
15.766
15.850
youtu.be
Шит,
а МК маил ти треба за нешто конкретно или онака?
Можеби може некој да ти заврши работа со таков меил ако е за нешто еднократно.

MeriPopins

read-only
6 април 2019
7
0
@krema Му треба на еден мој клиент од странство, сака да отвори неколку такви мејлови (не знам точно зошто баш неколку)... Овде, во централна Европа, каде што живееме, на секоја трета страна има таква опција за ,,локален`` маил, и тој мисли и дека во МКД има :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.766
15.850
youtu.be
Во меѓувреме побарав и на други места кај што мислев дека може да се отвори, но за жал изгледа дека нема фри МК меил сервис.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
@krema Му треба на еден мој клиент од странство, сака да отвори неколку такви мејлови (не знам точно зошто баш неколку)... Овде, во централна Европа, каде што живееме, на секоја трета страна има таква опција за ,,локален`` маил, и тој мисли и дека во МКД има :)
Купи хостинг од било каде, регистрирај .com.mk и/или .mk domain, и отвори колку сакаш локални email адреси ;)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.769
3.481
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Купи хостинг од било каде, регистрирај .com.mk и/или .mk domain, и отвори колку сакаш локални email адреси ;)

Работата е што најчесто ваквите мејл сервиси имаат голема репутација кај големите мејлсервиси (Google, Outlook, Yahoomail). И истиве се користат за испраќање на мејлови во голем број. Или пак креирање на профили на социјални мрежи.

Ако направиш сам брзо и лесно може IP адресата да ти биде маркирана како SPAM.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Работата е што најчесто ваквите мејл сервиси имаат голема репутација кај големите мејлсервиси (Google, Outlook, Yahoomail). И истиве се користат за испраќање на мејлови во голем број. Или пак креирање на профили на социјални мрежи.

Ако направиш сам брзо и лесно може IP адресата да ти биде маркирана како SPAM.
Ќе си инсталираш Mail gateway и разни domain верификации и нема да ти биде маркирана.

Последна промена:
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно