да не не го подржува графичкава твоја драјверот?Хахахахха,зборам за игри што предтоа сум ги играл без лаг,иначе пробано џабе... Нејќе ништо да го инсталира најновиов драјвер![]()
да не ти е симнат 32 битен а ти 64 битен ос, или не дај боже обратно
да не не го подржува графичкава твоја драјверот?Хахахахха,зборам за игри што предтоа сум ги играл без лаг,иначе пробано џабе... Нејќе ништо да го инсталира најновиов драјвер![]()
64 biten e drajverot,na stranicata na geforce mi go pronajde drajverot po grafickata karticka.Ne bi razbral zaso da ne go poddrzi...да не не го подржува графичкава твоја драјверот?
да не ти е симнат 32 битен а ти 64 битен ос, или не дај боже обратно
зезнал нешо апдејтот од виндоус можеби, но тоа ќе беше големо и ќе расчуеше и на други места ваљда64 biten e drajverot,na stranicata na geforce mi go pronajde drajverot po grafickata karticka.Ne bi razbral zaso da ne go poddrzi...
Yup!зезнал нешо апдејтот од виндоус можеби, но тоа ќе беше големо и ќе расчуеше и на други места ваљда
пробај една верзија постар драјвер или почекај понов може ќе извадат
--Па не го ставај најновиот , стави еден пред него види дали ке поминеХахахахха,зборам за игри што предтоа сум ги играл без лаг,иначе пробано џабе... Нејќе ништо да го инсталира најновиов драјвер![]()
Другото е ако ги надмине дедицираните 12гб да позајми од системскиот рам. Третото е вкупно. Системскиот рам ќе успори работа затоа генерално не се препорачува да се надмине vram-от.Имам едно прашање ако некој знае да ми објасни. Доле кај графичката има 3 вида меморија, од тие знам само Dedicated GPU Memory што е. Што се другите 2, GPU Memory и Shared GPU Memory.
Погледнете го атачментот 67509
Другото е ако ги надмине дедицираните 12гб да позајми од системскиот рам. Третото е вкупно. Системскиот рам ќе успори работа затоа генерално не се препорачува да се надмине vram-от.
Видиш, не ни приметив дека третото е сума од првите две. Фала, сеа ми е малце појасно, само уште да откријам дали може плагинов да си земе повеке од системскиот РАМ кога ќе се наполни дедицираните 11ГБ, или дали со 2 картици ќе го користи додатниот vram од втората картица.
Ако мислиш на SLI, едно време VRAM-от од втората картица воопшто не се користеше. Сека со NVLINK незнам дали е сменето тоа.
New NVIDIA Driver 416.16 made DX11 games took quite a hit on performance, about 5-7% lower.
Изворче.
Кои лакоми ѓубриња. Следно е по 5 % намалување на перформансите со следните 2-3 апдејта и после помпезна најава како новите GPU се 50% подобри.
Кои лакоми ѓубриња. Следно е по 5 % намалување на перформансите со следните 2-3 апдејта и после помпезна најава како новите GPU се 50% подобри.
Се надевам дека конкуренција ќе пркне и гејминг заедницата ќе ги бојкотира како ЕА games за да им дојде малце памет.
3 поста над твојов го имаат истово видео постирано.
3 поста над твојов го имаат истово видео постирано.
Поздрав
Sent from my SM-G955F using Tapatalk