Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Pixel паметни телефони - генерална дискусија

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Некој го има буквално сватено top notch.

JmNORei.png

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Ова со миленцето беше најдобар коментар на форумов in a long while. Не ми се верува уште зошто уопште не го направија без ноч и со рамка горе. Не дека има некој ќар од изеден екран кај телефониве... нити е лично нити можеш да го користиш тој дел од екранот нешто многу повеќе отколку за саат.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Значи и гугл станува Епл. Сите новитети, гестови, освен она со превртувањето за екранот за мјут, НЕМА да го има во Пиксел 2, 1, ИАКО Е СОФТВЕРСКИ. А пред 2 години кога го претставија првиот Пиксел, ветија дека сите новитети ќе ги има се додека хардверот ги поддржува и апдејти од најмалце 3 години.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Проблемот се корисниците шо не се бунат. Епл корисници „јадат“ се шо им се сервира. И сеа сите учат од тоа дека. Гледаат дека можат да буткаат без да има backlash од корисниците и импликации, и прават одлуки за сопствен профит без да им е гајле за корисниците кои се овцички (корисниците се среќни).

Коа им се може ќе не стрижат. Место да ги затрупаме со негативни пораки, корисниците уште и ги бранат таквите потези. Тоа е.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Мислам дека не е тоа. Корисниците од Pixel (сите 15 души) ќе се префрлат на Huawei/Xiaomi/1+ за брзо време. Google едноставно го копира јаболкото во добро и во лошо, наместо да поставува трендови. Сепак станува збор за мал производител и небитно е толку што прави.

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
311
Скопје
Тоа е трендот сега, се што е најново мора да се има притоа занемарувајќи ги новитетите што истиот ги носи. А всушност реално нема некој си придобивки. Се што е ново е софтвер за хардверот се иде по половина скала на година.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Интересното сепак тука е колку софтверот може да замени хардвер у овој случај. Заеби 3-4 камери, една имаат и со софтвер е подобра од се друго шо има поголем сензор или 2-3 камери...

Колку ли се тоа оптимизирани и добри алгоритми шо работат толку брзо на мобилен чип. Заеби А12 и А13, коа снепдрагон е доволно за да вакви чуда работат добро. Сепак МЛ истренирани се сигурно ама човече импресивно е!

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Премногу сте оптеретени со тоа ночот еј,значи зашто се замарате кога има опција да се изгаси?заштоооо?

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
Google Camera 6.1.009.215420794 APK Download by Google LLC - APKMirror

Еве ја камера апликацијата на pixel 3, работи одлично, ги содржи новите финти + нов алгоритам за noise reduction, и отприлика тоа е се што сакав од гугл годинава.
Значи и гугл станува Епл. Сите новитети, гестови, освен она со превртувањето за екранот за мјут, НЕМА да го има во Пиксел 2, 1, ИАКО Е СОФТВЕРСКИ. А пред 2 години кога го претставија првиот Пиксел, ветија дека сите новитети ќе ги има се додека хардверот ги поддржува и апдејти од најмалце 3 години.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar

Еве ја камера апликацијата на pixel 3, работи одлично, ги содржи новите финти + нов алгоритам за noise reduction, и отприлика тоа е се што сакав од гугл годинава.

Да, софтверот за нова камера ќе го има, но super res zoom, AI focus, night sight се ексклузив за 3ката ИАКО Е СОФТВЕР. Цела година чекав за да го купам 3 икс ел, ама ке прескокнам, само ради ова! Не сакам догодина некој нов feature да не биде пренесен на овој што планирав да го купам поради лакомење.

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251

Фала за линкот ама нз зошто кај мене на OP6 воопшто не се отвора, одма крашира.

Нека пренесе некој друг дали има вакво искуство.

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
Фала за линкот ама нз зошто кај мене на OP6 воопшто не се отвора, одма крашира.

Нека пренесе некој друг дали има вакво искуство.
Да, ќе треба да почекаш модифициран apk. Имаш андроид 9 на ОП6?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Проблемот се корисниците шо не се бунат. Епл корисници „јадат“ се шо им се сервира. И сеа сите учат од тоа дека. Гледаат дека можат да буткаат без да има backlash од корисниците и импликации, и прават одлуки за сопствен профит без да им е гајле за корисниците кои се овцички (корисниците се среќни).

Коа им се може ќе не стрижат. Место да ги затрупаме со негативни пораки, корисниците уште и ги бранат таквите потези. Тоа е.

Абе Епл е крив што Гугл се кретени...

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Ова со миленцето беше најдобар коментар на форумов in a long while. Не ми се верува уште зошто уопште не го направија без ноч и со рамка горе. Не дека има некој ќар од изеден екран кај телефониве... нити е лично нити можеш да го користиш тој дел од екранот нешто многу повеќе отколку за саат.
Има, Пиксел 3 помалиот. Топ е!

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Google го има најдобриот и најоптимизиран смартфон. Oh wait... Crap. Буквално секоја апликација ја рилоадираше на Пикселот. Катастрофален рам менаџмент!!!

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно