Нема абер уште. На 18.12 пратено од Прага и на 22-ри пратено од Амстердам - јок.
И мене ова ме интересира, кај нас се смени поштарот и овој новиот си доаѓа кога сака и како сака. Порано секој ден идеше поштар сеа овој дали 2 пати во неделата ќе помине...Кај може да се бунам, не ми стигаат картончиња за пристигната пратка, а у пошта ми викаат дека е вратена пратката. ?!?!
Летоска ми вратиј пратка и изгубив 50 еур затоа што поштарот бил на одмор па немало кој да ми достави картонче и пациентите го вратиле и Кина.И мене ова ме интересира, кај нас се смени поштарот и овој новиот си доаѓа кога сака и како сака. Порано секој ден идеше поштар сеа овој дали 2 пати во неделата ќе помине...
Треба да чекаш картонче да ти стигне, и со тоа ќе идеш у пошта да си ја подигнеш пратката.Првпат порачувам и ме интересира што значи сега ова, односно што треба да правам или да чекам да ми го донесат дома ???
Погледнете го атачментот 61374Погледнете го атачментот 61374
Ај да прашам и овде.
Имам 10тина пратки порачано во периодот меѓу 10ти Ноември и 16ти Декември. Ај за овие во Декември имам уште за чекање, ама од претходните пратки ништо не е стигнато, а ко за беља се ефтини работи без валиден тракинг број. Им пишав на сите порака, сите освен еден тврдат дека пратката е во Македонија, а во локалнава пошта (Охрид) велат дека нема ништо.
Од друга страна, две пратки (една поскапа, со тракинг број, и уште една ефтина), порачани на 19ти Декември, стигнаа. Поскапата пред 3-4 дена, поефтината денес.
До што е проблемот?
Од искуство работите одат вака:
Прво те прашуваат дали адресата е точна
После те тераат да одиш во пошта да провериш
И на крај ти викаат да почекаш уште малце дека ке стигне
По овој шаблон работат скоро сите кинези. Јас после втората порака отварам диспујт бидеќи целта на кинезот му е да го потроши времето. После 60 дена, многу корисници не знаат како да отворат диспујт.
Иначе и јас сум од Охрид, и поштата е ажурна. Пратките ти се загубиле на друго место или не се пратени.
Исто советуваат да си прашаш дали можеби некој од потесното семејство ја примил нарачката, поштарот изгледа не те нашол дома, некој од пријателите да не го зел уместо тебе и ред други прикаски се` со цел да одолговлечуваат.
Исто на еден пријател мој,жената што порача од iherb во вредност од 23еур не и стигна.Порачано исто во НоемвриДефинитивно проблемот е у главна пошта . Дека мене цел пакет од iherb што беше околу 70 дол . вредност и не било некое мало пакетче нарачано у ноември исто не ми стигна . И сега ми е страв да нарачам пратка без DHL . Се ради нашата драга пошта
Комплетно иста ситуација и кај нејзе,прв пат бара редунд и го доби истиот одговор.Парите и ги рефундираа.Колку што разбрав не и е прв пат да порачува,но прв пат да не стигне.Абе у целата таа ситација срека имав што ми беше прв refund од iherb . И ми спомнаа дека друг рефунд нема да добијам додека не им биде вратена назад пратката . А пред некој ден прашав во iherb пратката уште ја немаат добиено назад . Така да некој кај нас у пошта си ги користат нашите производи . Дека iherb нема логика да пишат дека пратката не е вратена ако стварно нашите ја вратиле назад ради некоја Х причина .
Првпат порачувам и ме интересира што значи сега ова, односно што треба да правам или да чекам да ми го донесат дома ???
Погледнете го атачментот 61374Погледнете го атачментот 61374
Погледнете го атачментот 61420
Сега дава ваков статус, да чекам или да одам во пошта на шалтер????
Завршено, ептен љубезни на шалтер завршена работа за 5 минута. Телефончето стаса здраво, живо инаку земав за малиот од Бангуд ,Оди во Пошта 2, кај железничката станица, и со бројчето за следење и испечатена горната слика, побарај ја пратката на шалтер 1. Љубeзно побарај и треба да ти ја дадат...
PAINTING ART SET FOR CHILDREN EXTRALINK (88 pieces) PINK UNICORN
1.430,00 ден
TOOL EXTRALINK POWERLINK Screwdriver 46 in 1 SET
1.390,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F14 SS-IPS, 1ms, 144Hz, 1920 x 1080, HDMI, DP
6.130,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден