Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    721

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Нема абер уште. На 18.12 пратено од Прага и на 22-ри пратено од Амстердам - јок.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Кај може да се бунам, не ми стигаат картончиња за пристигната пратка, а у пошта ми викаат дека е вратена пратката. ?!?!

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.405
1.639
Ех, камо да беа и од нашиве пошти вака ажурни... :cry:

6xdJSbY.png

На кинезот му требаа 14 дена да го „процесира“ пакетот, ама затоа invoice направил уште првиот ден... а на ДХЛ им требаа неполни 24 часа да го пуштат од Англија до Бугарија... шо значи платена пошта значи ејјј... :annoyed:

nikola_bb

hello world
14 август 2009
402
123
Кај може да се бунам, не ми стигаат картончиња за пристигната пратка, а у пошта ми викаат дека е вратена пратката. ?!?!
И мене ова ме интересира, кај нас се смени поштарот и овој новиот си доаѓа кога сака и како сака. Порано секој ден идеше поштар сеа овој дали 2 пати во неделата ќе помине...

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
И мене ова ме интересира, кај нас се смени поштарот и овој новиот си доаѓа кога сака и како сака. Порано секој ден идеше поштар сеа овој дали 2 пати во неделата ќе помине...
Летоска ми вратиј пратка и изгубив 50 еур затоа што поштарот бил на одмор па немало кој да ми достави картонче и пациентите го вратиле и Кина.

Нели имаше и агенција за пошти или тие се за плати зимање само.

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
И кај мене стигна една пратка од 11.11 додека другата е уште во поштата во Скопје.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Првпат порачувам и ме интересира што значи сега ова, односно што треба да правам или да чекам да ми го донесат дома ???
upload_2018-1-13_11-19-7.png upload_2018-1-13_11-19-7.png

Boco1987

hello world
25 март 2017
303
352
Скопје
Првпат порачувам и ме интересира што значи сега ова, односно што треба да правам или да чекам да ми го донесат дома ???
Погледнете го атачментот 61374Погледнете го атачментот 61374
Треба да чекаш картонче да ти стигне, и со тоа ќе идеш у пошта да си ја подигнеш пратката.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Ај да прашам и овде.

Имам 10тина пратки порачано во периодот меѓу 10ти Ноември и 16ти Декември. Ај за овие во Декември имам уште за чекање, ама од претходните пратки ништо не е стигнато, а ко за беља се ефтини работи без валиден тракинг број. Им пишав на сите порака, сите освен еден тврдат дека пратката е во Македонија, а во локалнава пошта (Охрид) велат дека нема ништо.

Од друга страна, две пратки (една поскапа, со тракинг број, и уште една ефтина), порачани на 19ти Декември, стигнаа. Поскапата пред 3-4 дена, поефтината денес.

До што е проблемот?

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Ај да прашам и овде.

Имам 10тина пратки порачано во периодот меѓу 10ти Ноември и 16ти Декември. Ај за овие во Декември имам уште за чекање, ама од претходните пратки ништо не е стигнато, а ко за беља се ефтини работи без валиден тракинг број. Им пишав на сите порака, сите освен еден тврдат дека пратката е во Македонија, а во локалнава пошта (Охрид) велат дека нема ништо.

Од друга страна, две пратки (една поскапа, со тракинг број, и уште една ефтина), порачани на 19ти Декември, стигнаа. Поскапата пред 3-4 дена, поефтината денес.

До што е проблемот?

Од искуство работите одат вака:

Прво те прашуваат дали адресата е точна
После те тераат да одиш во пошта да провериш
И на крај ти викаат да почекаш уште малце дека ке стигне

По овој шаблон работат скоро сите кинези. Јас после втората порака отварам диспујт бидеќи целта на кинезот му е да го потроши времето. После 60 дена, многу корисници не знаат како да отворат диспујт.

Иначе и јас сум од Охрид, и поштата е ажурна. Пратките ти се загубиле на друго место или не се пратени.

Sent from my Shoot_1 using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.802
youtu.be
Исто советуваат да си прашаш дали можеби некој од потесното семејство ја примил нарачката, поштарот изгледа не те нашол дома, некој од пријателите да не го зел уместо тебе и ред други прикаски се` со цел да одолговлечуваат.

Steam.

user
31 мај 2011
1.082
999
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
Шо е со пошта што низ цело скопје ми ја препрати пратката?

Одам во карпош, ја нема.2 саати покасно, пристигнала, ама овие 2 саати веќе се на време за затварање. Наредниот ден од карпош, пратена во железничка. Ми викаат "праткава ќе се враќа во Кина". Им велам фино лепо само што стигна и тоа од ноември пратена е, до сега ја чекав вие ќе ја враќате. Почна таму нешто ааа чекајте незнам што, утре во ѓорче поштата ќе стигне.

Од сево ова, ја ни блиску не живеам до карпош ѓорче и остали, у чаир ми е адресата, што мајка бара во тие пошти?

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Од искуство работите одат вака:

Прво те прашуваат дали адресата е точна
После те тераат да одиш во пошта да провериш
И на крај ти викаат да почекаш уште малце дека ке стигне

По овој шаблон работат скоро сите кинези. Јас после втората порака отварам диспујт бидеќи целта на кинезот му е да го потроши времето. После 60 дена, многу корисници не знаат како да отворат диспујт.

Иначе и јас сум од Охрид, и поштата е ажурна. Пратките ти се загубиле на друго место или не се пратени.

Исто советуваат да си прашаш дали можеби некој од потесното семејство ја примил нарачката, поштарот изгледа не те нашол дома, некој од пријателите да не го зел уместо тебе и ред други прикаски се` со цел да одолговлечуваат.

Малце ми е сомнително пратки пратени во конкретен период да не стигнат, од различни продавачи и со различни вредности. Јас се сомневам на нашава пошта.

Друг проблем е што немам брава на сандачето долу, и поштарот си има навика помали пратки да ми ги носи директно в сандаче, и не би ја исклучил опцијата некој од комшииве да си ја има земено.

Како и да е, фала на одговорите. Ќе си ги барам од кинезиве парите за сите пратки, па ако стигнат во иднина ќе им пишам и ќе ги платам пак. А и после првите 60 дена би отворил dispute, не е дека не знам како, ама битно ми е да стигнат пратките, а не да ми ги вратат парите па да чекам пак.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Дефинитивно проблемот е у главна пошта . Дека мене цел пакет од iherb што беше околу 70 дол . вредност и не било некое мало пакетче нарачано у ноември исто не ми стигна . И сега ми е страв да нарачам пратка без DHL . Се ради нашата драга пошта

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Дефинитивно проблемот е у главна пошта . Дека мене цел пакет од iherb што беше околу 70 дол . вредност и не било некое мало пакетче нарачано у ноември исто не ми стигна . И сега ми е страв да нарачам пратка без DHL . Се ради нашата драга пошта
Исто на еден пријател мој,жената што порача од iherb во вредност од 23еур не и стигна.Порачано исто во Ноември

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Абе у целата таа ситација срека имав што ми беше прв refund од iherb . И ми спомнаа дека друг рефунд нема да добијам додека не им биде вратена назад пратката . А пред некој ден прашав во iherb пратката уште ја немаат добиено назад . Така да некој кај нас у пошта си ги користат нашите производи . Дека iherb нема логика да пишат дека пратката не е вратена ако стварно нашите ја вратиле назад ради некоја Х причина .

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Абе у целата таа ситација срека имав што ми беше прв refund од iherb . И ми спомнаа дека друг рефунд нема да добијам додека не им биде вратена назад пратката . А пред некој ден прашав во iherb пратката уште ја немаат добиено назад . Така да некој кај нас у пошта си ги користат нашите производи . Дека iherb нема логика да пишат дека пратката не е вратена ако стварно нашите ја вратиле назад ради некоја Х причина .
Комплетно иста ситуација и кај нејзе,прв пат бара редунд и го доби истиот одговор.Парите и ги рефундираа.Колку што разбрав не и е прв пат да порачува,но прв пат да не стигне.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Погледнете го атачментот 61374Погледнете го атачментот 61374
upload_2018-1-15_13-52-17.png
Сега дава ваков статус, да чекам или да одам во пошта на шалтер????

15 септември 2012
1.157
1.299
Погледнете го атачментот 61420
Сега дава ваков статус, да чекам или да одам во пошта на шалтер????

Оди во Пошта 2, кај железничката станица, и со бројчето за следење и испечатена горната слика, побарај ја пратката на шалтер 1. Љубeзно побарај и треба да ти ја дадат...

Последна промена:

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Оди во Пошта 2, кај железничката станица, и со бројчето за следење и испечатена горната слика, побарај ја пратката на шалтер 1. Љубeзно побарај и треба да ти ја дадат...
Завршено, ептен љубезни на шалтер завршена работа за 5 минута. Телефончето стаса здраво, живо инаку земав за малиот од Бангуд ,
DOOGEE MIX 2 5.99 Inch Face Unlock 6GB RAM 64GB ROM Helio P25 Octa-Core 4G 4060mAh Smartphone

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно