Пробано со се. Затоа барав некој шо успеал да провери нарачка од GearBest.Пробај со бројот на нарачката што се генерира при самото купување!
Што се шконтариш со овие квази шифри?Пробано со се. Затоа барав некој шо успеал да провери нарачка од GearBest.
А Пошта можи да ги види само кодовите кои се на пратката, како на сликата, и од нив да генерира мк код, а мене не ми е јасно кој код или кој дел од код го употребиле.![]()
Бројот под бар кодот!кој дел од код го употребиле.
На GearBest има 2 видови на шипинг. Еден е unregistered кој е поевтин или бесплатен а другиот е registered кој се наплаќа некој 1-2$ и со него следува тракинг бројче. Досега сите порачки од GearBest ми биле со registered и сум добивал тракинг број.Некој шо има искуство со пратки од GearBest, кој код го користат во пошта за да генерираат нивни код?
Ми стигна пратката дома а со никој код од неа (и разни комбинации од кодовите како без букви и слично) не можеше да се види на страната на Македонски Пошти до каде е?!
Ова го прашвам бидејќи очеквам друга пратка која ми е многу битна.
На тракингот на Пошта не излегва ништо со тој број.Бројот под бар кодот!
NRxxxxx ...
Не ми треба да го следам во странство туку кога ќе влези во МК додека да стигни кај мене во локална пошта. Затоа и пишувам во темата за Македонски Пошти.Да, секогаш мора да биде бројот до бар кодот, види која е земјата од каде е испратена пратката и побарај веб страница за следење и напиши го тој број.
Влезена е во МК, и стои кај мене на маса веќе. Финтата е шо ме изненади пристигнувањето бидејќи неможи да се провери на МК Пошта пратка од GearBest.Додека не влезе пратката во МК нема ништо да се случи.
Sent from my ипхоне using Tapatalk
И за ова си грешка, има македонско тракинг бројче кое јас незнам со кое бројче од пратката го поврзале.Тогаш не го минале преку системот, т.е. не му опнале македонско тракинг бројче, туку одма го препратиле до локална пошта!
Друже , не верувај на тракингот на кинезите...! Ова не е ни тргнато од Кина, и јас имав таков случај со Yanwen стигна дури после 20-30 дена од тоа што пишат дека е пристигнато. Ќе стигне не се коси, вработен не би ризикувал да изгуби работно место за ситни глупости..WISH邮 - Wishpost
Магичниот број 83803917147
Кина - Скопје: 10дена
Скопје - Кичево: 18дена и тераме до даље
Паричник е во прашање. Јас мислам идеален подарок за господинот вработен во Царинска управа или поштарот....
Со здравје да си го служите господа.
Рано е за ова, во периодов скоро 2 недели треба па да се појави во европски транзит центар. По после тоа уште некое време до МК (зависи каде во Европа ќе биди).12/22/2017, 11:10:00 AM - Send item abroad (EDI-received)
штурци...
2017-11-21 07:10 Malaysia, BUTTERWORTH, MALAYSIA, Send item abroad (EDI-received)12/22/2017, 11:10:00 AM - Send item abroad (EDI-received)
штурци...
Малезија... illuminati confirmed xD2017-11-21 07:10 Malaysia, BUTTERWORTH, MALAYSIA, Send item abroad (EDI-received)
Не си може со мојава, Руше рекорди мојата.. До душа не оди преку прага ама......?