Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Зголемени пакети на T-Home

dulemk

user
11 јануари 2008
1.049
53
Наградно прашање:

колкава точно е цената да првиот пакет со 10 гб што беше 2+1??

Дали е без цената со 3 гигабајт или со??

Ket Bejb

hello world
17 јуни 2008
96
1
:rakopleskanje::rakopleskanje::bravoska:
Јас сум презадоволна од пакетот на MaxADSL 10, до сега супер ми тера и што е најбитно, стабилен е, што не е за потценување. А со овие зголемувања на брзините и GB - :bravo:

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
А дали е најавено зголемување нешто и за Соло пакетите од Он.Нет?

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Во врска со он нет се слушаат моабети дека коваат пакет со неограничен download. Така да тоа ќе биде првиот удар кон T-Home

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Мислам дека не се засега способни за таков удар, барем со АДСЛ-от, бидејќи ја користат мрежата од Т-Home.
Со среќа на сите корисници на Т-Home, дај частете некој мегабајт.:p

James

hello world
8 јули 2008
336
13
Абе јас имам од CableTel 950 денари пакет со 4 Mbps а после 20ГБ се намалува. Кога ги гледам вашиве постови со по 6Mbps 10Mbps страв ме фаќа, а до пред некое време си се фалев со моите 4Mbps. :plachko2::plachko2::plachko2::plachko2:

TheSpeedy

hello world
4 септември 2007
279
2
Не знам за МТ, ама овие НО.нет не да не ги бива веќе, посебно оваа глупост што ја направија со WADSL15 што не пуштаат по 30GB и не зголемуваат брзина... не знам што ќе се прави. Дајте некоја иницијатива да покренеме, да се побуниме не може вака повеќе...

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
@paneval стрпи се малце, ќе се среди..најавено е значи во следниве дена ќе зголемат и ќе го стабилизираат нетот
да не ти е шубе, направи еден рестарт на модемот од корен

dulemk

user
11 јануари 2008
1.049
53
@dulemk
Цените се исти, зголемен е лимитот и брзината. Aко сум грешка нешто поправете ме.

Ама не ме свати што сакам да кажам.
По се изгледа тие со најмалиот пакет ќе плаќаат дури и помалку т.е. само фиксни 589 денари, зошто нема да доплатуваат за дополнителниот гигабајт(како што беше 2+1) со што 99% плаќаа 712 денари.

Laki Luciano

hello world
27 мај 2008
335
3
А дали е најавено зголемување нешто и за Соло пакетите од Он.Нет?

Кај Соло (3, 15) знам дуплирана е големината на трансферот, т.е. сега е 6GB (или 10GB, не сум сигурен баш за ова) и 30GB. Исто и брзините ќе да се зголемени (6(10), 30, 101) 4/5/6Mbps соодветно, со 768Kbps upload кај сите.

Мислам дека не се засега способни за таков удар, барем со АДСЛ-от, бидејќи ја користат мрежата од Т-Home.
Со среќа на сите корисници на Т-Home, дај частете некој мегабајт.:p

За мегабајт ли се прајш сега и ти :)). Инаку тоа е веќе направено со услугата DUO (телефонија+интернет 10Mbps/flat). Сега за сега само во Скопје.

п.с.: темава може да се прекрсти на пр. во "Интернет пакети" бидејќи се мешаат повеќе оператори (Он.Нет, кабловски оператори), не тамо T-Home.

agent2007

read-only
4 ноември 2007
13
0
Dali nekoj ke moze da mi ja protolkuva slednava recenica:

Освен зголемувањето на сообраќајот, во текот на месец септември корисниците ќе имаат можност да ги почувствуваат и поволностите од неколкукратно зголемување на брзините кај сите MaxADSL пакети, а сето тоа по истата цена.

??!

Potocno zborot 'nekolkukratno'. Se javiv 2 pati u T-Home ne znaat za sto stanuva zbor, a na nivnata oficijalna str. ova go pisuva!

Izvor: http://www.t-home.mk/mk/?z=266

The_Darkness

hello world
17 мај 2007
103
53
Кај Соло (3, 15) знам дуплирана е големината на трансферот, т.е. сега е 6GB (или 10GB, не сум сигурен баш за ова) и 30GB. Исто и брзините ќе да се зголемени (6(10), 30, 101) 4/5/6Mbps соодветно, со 768Kbps upload кај сите.
Дали си сигурен во тоа, кај мене нема ништо сеуште си стои дека имам 3 GB месечен трансфер.Само брзината е 1.5 Mbps за разлика од почетните 1 Mbps.Од каде ти е таа информација???

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
Lele blazesi vi....daj i on.net nega pokacat brzina ne ide vaka vise:lut2:

Kolku sto znam onnet ke gi pokacat pred T-home.......
Kolku sto sum informiran T-home gi zgolemi brzinite megjutoa od oktomvri e najaveno da profunkcionira 3 play so sto korisnicite na ovoj paket ke imaat (kolku sto znam jas) i do 10Mb/s.

Za ovie informacii ne tvrdam...... samo prenesuvam od toa sto sum slusnal od kontaktite so nekoi lugje vraboteni vo T-home

Laki Luciano

hello world
27 мај 2008
335
3
Дали си сигурен во тоа, кај мене нема ништо сеуште си стои дека имам 3 GB месечен трансфер.Само брзината е 1.5 Mbps за разлика од почетните 1 Mbps.Од каде ти е таа информација???

Мислам дека треба да се помине во салон и да се направи анекс на договорот. Пријател направи таква работа.

Lele blazesi vi....daj i on.net nega pokacat brzina ne ide vaka vise:lut2:

Ако имаш Соло би требало да ти ја покачат.

TheSpeedy

hello world
4 септември 2007
279
2
Ајде не очајувај слушнав муабет , не знам за брзината, ама од 1 Октомври почнува WADSL 30. Од идната недела па натаму ќе почнат да се потпишуваат договори за новиов пакет.

The_Darkness

hello world
17 мај 2007
103
53
Мислам дека треба да се помине во салон и да се направи анекс на договорот. Пријател направи таква работа.
Денеска поминав и прашав, треба да се направи нов договор т.е. да се обврзеш на уште една година со што ти прекинува стариот договор.беља работа:D

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
Правев моабет со една моја другарка и ми кажа дека од 1 септември корисниците на макс адсл кој имаат 2 GB ќе имаат 10 GB лимит. Корисниците со 10GB ќе имаат 25 GB, а оние со 100 ќе си останат исти. Исто така ќе има и зголемување на брзината. Доколку ова се оствари тоа ќе биде супер за нас. Овие информации уште не се потврдени така да може е и само мачкање очи.

Извор: Другарка ми

@COMANDER

Еве ти и официјален извор на веста:

Зголемен сообраќај и зголемени брзини по иста цена
22.08.2008

Почнувајќи од 1 септември 2008 год. се зголемува месечниот сообраќај кај сите MaxADSL пакети, како за постоечките, така и за новите корисници на MaxADSL-от.

Освен зголемувањето на сообраќајот, во текот на месец септември корисниците ќе имаат можност да ги почувствуваат и поволностите од неколкукратно зголемување на брзините кај сите MaxADSL пакети, а сето тоа по истата цена.

Зголемувањето на брзините и на месечниот сообраќај по истата цена важи и за приватните и за деловните корисници на MaxADSL пакетите.

Македонски Телеком АД и понатаму ќе продолжи да ги следи потребите на корисниците со воведување новитети на македонскиот пазар, а притоа задоволувајќи ги светските телекомуникациски стандарди за високо квалитетни услуги.

Прикажаните табели подолу ги објаснуваат карактеристиките на постоечките МаxADSL пакети, како и поволностите кои корисниците ќе ги добијат почнувајќи од септември, 2008 год.

По надминување на праговите на сообраќај, брзината на пристап се намалува на 64/64Kbps.
Месечните надоместоци и еднократните надоместоци, како и другите карактеристики на MaxADSL пакетите остануваат непроменети.

T-Home

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно