• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Зголемени пакети на T-Home

Commie

Gaining Experience
27 октомври 2007
4.720
221
www.foxmediahouse.com
Правев моабет со една моја другарка и ми кажа дека од 1 септември корисниците на макс адсл кој имаат 2 GB ќе имаат 10 GB лимит. Корисниците со 10GB ќе имаат 25 GB, а оние со 100 ќе си останат исти. Исто така ќе има и зголемување на брзината. Доколку ова се оствари тоа ќе биде супер за нас. Овие информации уште не се потврдени така да може е и само мачкање очи.

Извор: Другарка ми

ekonomist

On your way to fame
17 јуни 2008
1.192
644
Хехе, а ја имам информација дека ОнНет ќе бидат неограничени, и со поволни цени :) Извор СкајНет.

Commie

Gaining Experience
27 октомври 2007
4.720
221
www.foxmediahouse.com
Види од цурава дечко и работи у T-Home како промоте, така да ... ќе да е веродостојно ова.

ekonomist

On your way to fame
17 јуни 2008
1.192
644
Хехе, братучед ми работи во Интернет Сектор па не верувам да знае, али ај :)

ekonomist

On your way to fame
17 јуни 2008
1.192
644
Сигурно од септември ќе има нови понуди, така се најавува, заедно со ТВ, Телефон и интернет. Ќе видиме :)

TataMata

Intern
13 јуни 2008
115
1
Хехе, а ја имам информација дека ОнНет ќе бидат неограничени, и со поволни цени :) Извор СкајНет.

ADSL2 10 мегабити брзина, неограничено, 1400 денари мислам, само густо населени населби во Скопје. Периферија на Скопје и останата маса во МК нема да има за нив, пошто не им се исплатело да инсталираат.

ekonomist

On your way to fame
17 јуни 2008
1.192
644
Да, и јас така слушнав. Штом ОнНет ќе има такви понуди, значи и МакТел ќе понуди слични.

ekonomist

On your way to fame
17 јуни 2008
1.192
644
Pa aj razmisli od kaj zima OnNet internet, za da moze da ponudi takvi paketi.

Браво брат, одговори на наградно прашање од 1.000.000 денари :)
Инаку ОнНет зема само АДСЛ интернет од МакТел (Т-хоум), додека другите видови на интернет, што паѓаат на секој пола-саат се нивни.

Laki Luciano

Intern
27 мај 2008
332
3
Браво брат, одговори на наградно прашање од 1.000.000 денари :)
Инаку ОнНет зема само АДСЛ интернет од МакТел (Т-хоум), додека другите видови на интернет, што паѓаат на секој пола-саат се нивни.

Kaко мислиш нивни? Они го произведуваат интернетот? :LOL: Сите од некаде зимаат, МТ од Маџар, Маџар од Дојче итн итн... сигурно имаат и backup варијанти. Он.Нет сигурно не се базира само на МТ или МТ само на Маџар.

ekonomist

On your way to fame
17 јуни 2008
1.192
644
Kaко мислиш нивни? Они го произведуваат интернетот? :LOL: Сите од некаде зимаат, МТ од Маџар, Маџар од Дојче итн итн... сигурно имаат и backup варијанти. Он.Нет сигурно не се базира само на МТ или МТ само на Маџар.
Се разбира дека не мислев дека произведуваат :) Мислев дека тие се главни во Македонија за тие видови Интернет. Инаку моментално МакТел имаат најстабилен интернет, а МТ е исто што и Маџар Телеком, исто што и Дојче Телеком, значи не зема од други фирми, туку од иста.

Borgski

Intern
31 јули 2008
67
1
Можеби со мало задоцнување ама браќа јас сакам покарј зголемениве пакети малце и брзината да ни ја зголемат. Можеби некому се довол ни 4мбпс ама јас сакам повеќе и точка.

Drash

Intern
14 јули 2007
252
3
Можеби со мало задоцнување ама браќа јас сакам покарј зголемениве пакети малце и брзината да ни ја зголемат. Можеби некому се довол ни 4мбпс ама јас сакам повеќе и точка.
Нека ја зголемат, ама што ќе ти е брзина кога си ограничен на неколку GB??

CyberSpic

Intern
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
А зошто воопшто да зголемат брзина или сообраќај ? Општо познато е дека 4 комшии се врзуваат во мрежа, качат рутер ( иако е против договорот ) и сепак плукаат по провајдерот скапо, или премалку сообраќај...:ermm:

Majestic

Gaining Experience
25 јули 2008
130
125
Битола
А да направеа нешто околу цените, т.е. да ги намалат за некое стотче нема воопшто да е лошо. :ha:

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
А зошто воопшто да зголемат брзина или сообраќај ? Општо познато е дека 4 комшии се врзуваат во мрежа, качат рутер ( иако е против договорот ) и сепак плукаат по провајдерот скапо, или премалку сообраќај...:ermm:

Да имаше евтини пакети со пристоен сообраќај, комшиите немаше да се врзуваа во мрежа туку секој ќе си купеше за себе :) Само моја претпоставка..

Мене лично ми смета бавниот upload и тоа што конекцијата се прекинува на секои 6 саати. Ова многу ми смета :)

Сите ќе се согласиме дека стабилноста е пред се најбитна, а 4 mbps наспрема 512 kbps е многу чуден сооднос на download/upload.. Треба да биде барем 2 mbps upload, сила 1 mbps.. Ама 512??? Премногу малку за најјакиот пакет за обични корисници..

Drash

Intern
14 јули 2007
252
3
Општо познато е дека 4 комшии се врзуваат во мрежа, качат рутер ( иако е против договорот ) и сепак плукаат по провајдерот скапо, или премалку сообраќај...:ermm:
Мислам дека не е забрането користење на рутери според договорот.

CyberSpic

Intern
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
@Drash Не е забрането рутер за своја употреба, но за делење на интернет со други лица е забрането ( рутер спомнав само поради прикривање на реалниот број на компјутери )

@Aleks Луѓето на коишто им треба стабилен интернет затоа што работат на нет се друг муабет, но поголемиот број од корисниците...еве замисли да дадат 100 мегабита за 500 денари месечно неограничен интернет - цела зграда ќе се врзи со една адсл линија ( јас така мислам )

Borgski

Intern
31 јули 2008
67
1
Тоа дека сме сиромашни и сакаме се да биде за што помалце пари тоа е факт. Ама јас сакам да се зголеми брзината и точка. :D А инаку идеава за намалување на цената е уште една одлична идеа :D

Dr.Loop

Intern
21 април 2007
36
0
Pa aj razmisli od kaj zima OnNet internet, za da moze da ponudi takvi paketi.

Инаку моментално МакТел имаат најстабилен интернет, а МТ е исто што и Маџар Телеком, исто што и Дојче Телеком, значи не зема од други фирми, туку од иста.

Една проверена информација, 50-60% од проблемите кои ги има Он.нет се должат токму на линкот кој го имаат од МакТел (рути, прекини...) и најчесто за жал го јадат адсл корисниците на Он.нет, додека пак останатите линкови (2x155Mb) од Словенија (и некој ситни од косово, телеком-пиринг...) се користи за voip и wadsl корисници. Во завршна фаза е оптиката до Словенија, со тоа би дошла и телевизијата, но рано е за пакети и цени.

Мислам дека не е забрането користење на рутери според договорот.

Не е забрането, но како очекуваш една 2мб врска да ја поделиш на 4ца и што коа сите одеднаш ке се засркаат, ке почнат да пљукаат по провајдерот, спор нет, загуба на пакети... а кутрите го плафонирале линкот. Колку пари, толку музика...

Полека полека се осека конкуренцијата на телеком, коа ке се сетам дека во '01/'02 плаќав 3000ден. и кусур за адсл на телеком со брзина 381/128 (до душа беше неограничен) и цените денеска...

Моја слободна проценка е дека во 2009 ке бидат сите flat-rate интернет пакети со брзини не помали од 10мб, тука веке може да бидеме задоволни во однос на брзина и сообраќај...

Незнам дали сте информирани дека и Он.нет го покачи сообраќајот на веке постоечките соло пакети, тој од 3гб на 6гб, тој од 15гб на 30гб со исти брзини (толку поддржува инфраструктурата на телеком), само треба да се потпише анекс во пордажен салон и од наредниот 1ви имаш поголем сообраќај за истиот кеш.

За адсл2+ ке имаш 10мб брзина со неограничен сообраќај за некои макс 1200-1300 ден. со ддв., плус Онтел број со вклучена претплата од 900ден. и 300мин. вклучен бесплатен разговор кон телеком и неограничен разговор помегу онтел корисници.

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
4.801
4.311
Една проверена информација, 50-60% од проблемите кои ги има Он.нет се должат токму на линкот кој го имаат од МакТел (рути, прекини...) и најчесто за жал го јадат адсл корисниците на Он.нет, додека пак останатите линкови (2x155Mb) од Словенија (и некој ситни од косово, телеком-пиринг...) се користи за voip и wadsl корисници. Во завршна фаза е оптиката до Словенија, со тоа би дошла и телевизијата, но рано е за пакети и цени.

Како информација и за WADSL се користи линкот од телеком. бар кај мене и 2 другари е така.

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
@Aleks Луѓето на коишто им треба стабилен интернет затоа што работат на нет се друг муабет, но поголемиот број од корисниците...еве замисли да дадат 100 мегабита за 500 денари месечно неограничен интернет - цела зграда ќе се врзи со една адсл линија ( јас така мислам )

Сашо, не Алекс :)

Верувај, да има пакет со брзина од 512 kbps или 1mbps flatrate за 300 денари, никој нема да го трпи комшијата кој решил да ги распали торентите туку ќе фрли 300 денари и ќе ужива во стабилниот интернет.

Околу поврзувањето на цели згради, ниту корисниците ниту провајдерот е крив. Едноставно законите треба да функционираат и органите кои се надлежни за санкционирање на тие проблеми да реагираат.
Ако некој ги поврзал комшиите на својата линија, детектирај го и исклучи го. Ако интернет кафе зело линија за обични корисници, укини ја. Решен проблем.
Во моментов, вината сепак ја делат провајдерите кои ги толерираат ваквите работи а и во мал дел корисниците кои ги злоупотребуваат. Вториве не ги обвинувам, исфрустрирани се од штетата која им е нанесена во минатото со штетните договори :)

Како тоа на провајдерите им сметаше пред некоја година луѓето со брзина од 384 и 512 kbps да имаат неограничен интернет, па намалија на 4 GB, а сега по иста (дури пониска) цена да се нуди 4 Mbps и 100 GB лимит? Што е сменето? :)

Dr.Loop

Intern
21 април 2007
36
0
Сашо, не Алекс :)
Како тоа на провајдерите им сметаше пред некоја година луѓето со брзина од 384 и 512 kbps да имаат неограничен интернет, па намалија на 4 GB, а сега по иста (дури пониска) цена да се нуди 4 Mbps и 100 GB лимит? Што е сменето? :)

Бројот на корисници! Ако ти како провајдер имаш 100 корисници кои ти трошат вкупен бендвид (во шпиц) пр. 30мб, а ти плаќаш линк од 100мб, работиш со загуба. Порано проблем беа линковите, сега поголемиве провајдери имаат пиринг мегу себе и со уште неколку поголеми надворешни провајдери (Телеком со дојче, оннет со словенија...), додека пак сега е потрошениот сообраќај, бидејки тој го плаќа уствари провајдерот. Значи порано он со брзина од 384 ти дал неограничен нет, али колку ке потрошиш со таа брзина?, додека пак сега со 4мб можеш и те како да го одереш, па затоа те ограничува. Едноставно, како што расте бројот на корисници, потребата на сообраќај кон надвор и конкуренцијата, така паѓаат цените. Верувам дека и ова што денеска го плаќаме е премногу, но ме радува што влага странски капитал и тоа дава надеж дека еден ден за 10 евра ке имаш 20-30 мб бендвит и неограничен трафик....

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44.622
Мислења
927.269
Членови
33.215
Огласи
1.325
Најнов член