@dulemk
Цените се исти, зголемен е лимитот и брзината. Aко сум грешка нешто поправете ме.
А дали е најавено зголемување нешто и за Соло пакетите од Он.Нет?
Мислам дека не се засега способни за таков удар, барем со АДСЛ-от, бидејќи ја користат мрежата од Т-Home.
Со среќа на сите корисници на Т-Home, дај частете некој мегабајт.![]()
Дали си сигурен во тоа, кај мене нема ништо сеуште си стои дека имам 3 GB месечен трансфер.Само брзината е 1.5 Mbps за разлика од почетните 1 Mbps.Од каде ти е таа информација???Кај Соло (3, 15) знам дуплирана е големината на трансферот, т.е. сега е 6GB (или 10GB, не сум сигурен баш за ова) и 30GB. Исто и брзините ќе да се зголемени (6(10), 30, 101) 4/5/6Mbps соодветно, со 768Kbps upload кај сите.
Lele blazesi vi....daj i on.net nega pokacat brzina ne ide vaka vise:lut2:
Дали си сигурен во тоа, кај мене нема ништо сеуште си стои дека имам 3 GB месечен трансфер.Само брзината е 1.5 Mbps за разлика од почетните 1 Mbps.Од каде ти е таа информација???
Lele blazesi vi....daj i on.net nega pokacat brzina ne ide vaka vise:lut2:
Пишува во текот на месец октомври![]()
Денеска поминав и прашав, треба да се направи нов договор т.е. да се обврзеш на уште една година со што ти прекинува стариот договор.беља работаМислам дека треба да се помине во салон и да се направи анекс на договорот. Пријател направи таква работа.
Правев моабет со една моја другарка и ми кажа дека од 1 септември корисниците на макс адсл кој имаат 2 GB ќе имаат 10 GB лимит. Корисниците со 10GB ќе имаат 25 GB, а оние со 100 ќе си останат исти. Исто така ќе има и зголемување на брзината. Доколку ова се оствари тоа ќе биде супер за нас. Овие информации уште не се потврдени така да може е и само мачкање очи.
Извор: Другарка ми
Зголемен сообраќај и зголемени брзини по иста цена
22.08.2008
Почнувајќи од 1 септември 2008 год. се зголемува месечниот сообраќај кај сите MaxADSL пакети, како за постоечките, така и за новите корисници на MaxADSL-от.
Освен зголемувањето на сообраќајот, во текот на месец септември корисниците ќе имаат можност да ги почувствуваат и поволностите од неколкукратно зголемување на брзините кај сите MaxADSL пакети, а сето тоа по истата цена.
Зголемувањето на брзините и на месечниот сообраќај по истата цена важи и за приватните и за деловните корисници на MaxADSL пакетите.
Македонски Телеком АД и понатаму ќе продолжи да ги следи потребите на корисниците со воведување новитети на македонскиот пазар, а притоа задоволувајќи ги светските телекомуникациски стандарди за високо квалитетни услуги.
Прикажаните табели подолу ги објаснуваат карактеристиките на постоечките МаxADSL пакети, како и поволностите кои корисниците ќе ги добијат почнувајќи од септември, 2008 год.
По надминување на праговите на сообраќај, брзината на пристап се намалува на 64/64Kbps.
Месечните надоместоци и еднократните надоместоци, како и другите карактеристики на MaxADSL пакетите остануваат непроменети.