Од кај го зеде ако не е тајна ако имало DM001 верзија тиe се уште побрзиЕве и јас се подновив:
![]()
Од кај го зеде ако не е тајна ако имало DM001 верзија тиe се уште побрзиЕве и јас се подновив:
![]()
Од кај го зеде ако не е тајна ако имало DM001 верзија тиe се уште побрзи
Jas imam iskustvo so toj HDD ... za brzina e megju najbrzite diskovi nema zbor jas licno primetiv dosta golema razlika sporedeno so WD Caviar Blue disk koj go koristev porano! Odlicen e za koristenje kako bootable drajv na koj ke stoi OS instalacija. Isto druga pozitivna strana e deka ima skoro duplo povekje garancija od ostanatite diskovi!Некој да не имал искуство сo 1TB WesternDigital 7200rpm 64MB Cache SATA-3 Caviar Black WD1002FAEX ? Добри / лоши критики искуства препораки ... заинтересиран сум па ме интересира мислење .
Чисто информативно го тестирав на кратко кај пријател Seagate DM003 (1TB) од Сет. Можам да кажам дека со својот еден платер е многу брза опција како замена за DM005 (HD103SJ или Samsung Spinpoint). Ако помнам точно малопродажната му е 5500 денари.
Како беше со буката и загревањето? Побучен е од WD еквивалентите?
Па не пишува точно кој модел е, нема сериски код, ке треба да прашаш директно во Анхоч ако можат да ти го кажат ... Инаку за системски драјв WD Green секако е лош избор но дали овој е подобар треба да се провери точно моделот бидејќи сите производители имаат "Green" еквиваленти со вариабилни ротации ...Дали некој има искуство со овој диск?
HDD 3.5" 1TB Toshiba SATA3 7200rpm 32MB
Колку што гледав по нет, некаде викаат дека ги прави Hitachi, и дека бил со 1тб платер, а со HDTune вади и по 140 мб/с просек.
Веројатно е подобар избор него WD Green или грешам?
Прашав во Анхоч, моделот е DT01ACA100 и го препорачуваат како најдобар однос цена/перформанси.Па не пишува точно кој модел е, нема сериски код, ке треба да прашаш директно во Анхоч ако можат да ти го кажат ... Инаку за системски драјв WD Green секако е лош избор но дали овој е подобар треба да се провери точно моделот бидејќи сите производители имаат "Green" еквиваленти со вариабилни ротации ...
Дали можи да ми дајте предлог за добар хард диск до кај 5-6000 денари фала многу
Кај можам да ги најдам и колку пари се ?Western Digital Black 1TB или Seagate Spinpoint F3.
Кај можам да ги најдам и колку пари се ?
psyside извини шо ти досадвам, дали можи да ми дајш линк неможам да ги најдам5-6K, Анхоч/Сет/Вортекс...
Еден пријател зема хитачи 500 ка, 4К. Пред некој месец. Не верувам оти се паднати толку да за 3.5К најдеш 500+ГБ.Предложете некој добар харддиск до 3500денари да е до 500 гига или повеќе. поздрав.