Chiller
user
Потекло на парите, ако си ги пратил на НЛБ сметка, знаат да те пратат во НРБМ за да ги пријавиш таму.Што документи ке ми бараат ?
Потекло на парите, ако си ги пратил на НЛБ сметка, знаат да те пратат во НРБМ за да ги пријавиш таму.Што документи ке ми бараат ?
Како што пишав претходно, кога ќе треба да се распределат треба да пратиш PDF-то од трансферот од Wise како и фактура или што и да е документ меѓу тебе и фирмата за која работиш како потврда зошто си ги примил тие пари. Овие два документи пушти ги преку НЛБ Клик кога ќе распоредуваш инаку ќе треба да се јавуваш во НЛБ нема да ти ги распоредат.Само што ми легна плата на Wise , ги пратив на тутунска на мое име преку SWIFT.
дали ке има проблем нешто момци ?
Дали може да ми ја објасниш процедурата. Имам и јас средства на Wise, но прв пат ги користам и не знам како се префрлуваат на сметка.Само што ми легна плата на Wise , ги пратив на тутунска на мое име преку SWIFT.
дали ке има проблем нешто момци ?
Момци еве стаса СМС од тутунска ама париве не легнаа на сметка, кај да прикажам лична карта каде се наоѓа опцијата во НЛБ клик ?Погледнете го атачментот 134425
Ептен нооб прашање![]()
Супер, ти благодарам многу. Дали сте користеле друго освен Wise и дали ова е најдобрата опција во однос на таксата која се пресметува за префрлување на парите. Дали има некои дополнителни трошоци откако парите ќе се префрлат на сметка?Еј @NinaaniN , вака сега
Прво треба да видиш која валута се парите, во мој случај беа усд долари, па морав да ги конвертирам преку wise во евра бидејки сметката девизна ми е во евра.
Кликаш на износот на сумата, дали евра или долари зависно во која валута ти се средставата и одиш на "send"
имаш таму опции International transfer
Внесуваш SWIFT i Iban code од твоја девизна сметка и кликаш сенд.
Многу е брз сервисот на wise, вчера ги пратив во 23:00 денеска стигнаа во НЛБ, ама уште не ги распределија каj мене на сметка. Сега пратив лична карта па ке видиме утре што ке се случи.
Да, Шпаркасе Банка забранува трансакции со такви сервиси. Со НЛБ поминува без проблем.Дечки, пробувам да ставам средства на Wise account, преку дебитна картичка и не ми дозволува. Дали некој го има истиот проблем?
Пробав и Пејонир и Уни баннка, нечеДа, Шпаркасе Банка забранува трансакции со такви сервиси. Со НЛБ поминува без проблем.
Пробував да ја нарачам картичката преку локација Австралија, требаше да ми стигне пред недела дена ама немам никакво известување од пошта, од кај да знам дали е стигната или не? во пошта без број на пратка не може да проверам ништо.
Некој што нарачал картица да сподели искуство, што да направам? уствари ја нарачав пак, не знам што да друго да направам.
Не стига на таа дата стига покасно не со требал од ново да ја порачаш сеа уште појше ќе чекаш.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Зависи која банка во мк има директна коресподенција со на вајз банката, затоа има такви провизии.Дали (и колку) е провизија за трансфер на средства од Wise кон наша банка(сметка)?
Дали има разлика од банка до банка (пример Стопанска со НЛБ)?
До сега работев само со свифт и не сакав да се замарам премногу но Стопанска не е нормална. Имаме као договори со некои платформи за аеродромски трансфери а исплатата идеше еднаш месечно кон Стопанска.
Прво почнаа на 70 евра да зимаат 1евро + 4 евра односно 60 + 250 денари; Тие 4 евра се фиксни на секој прилив девизен. Тие малите пред нив не знам што се, али си постојат. Па после само рандом глеаш 1.5 + 4, или скоро 2 + 4...
За сега да дојдеме до ситуација каде 40 евра ги снемува при трансфер поради причина „банкарски провизии на банката примател“.
Нема резон.
Плус, тие 250 денари т.е 4 евра фиксно си ги зимаат. Платформава ми вика не е до нас, пуштена е цела сума, Стопанска вика нема како да ми помогне провизии имало. Невиден рип оф е ова. И не правам муабет 2000 евра да сум примил па 40 ако нема да ги прежалиш. За трансфери од 100/200 евра збориме. Па уште си играат курташак на супорт, стави си Пејпел ми вика, немаш провизија никакваКако да им кажам дека сме озрачени тука...
Од истата банка се сите трансфери...Зависи која банка во мк има директна коресподенција со на вајз банката, затоа има такви провизии.
Не ме свати ама нема врска, ако МК банка нема директна коресподенција ќе оди преку друга банка и ќе се изнаредат за провизии.Од истата банка се сите трансфери...
Те разбрав, затоа и ти велам од иста банка се трансферите. И предходните и овој сега е од иста банка па затоа ми е чудно овој да е со толкава провизија.Не ме свати ама нема врска, ако МК банка нема директна коресподенција ќе оди преку друга банка и ќе се изнаредат за провизии.
Џабе ќе си пишуваме, тешко да се замараат со мене.Прашај ги и испраќачот и банката каков е типот на трансфер:
1. BEN - сите провизии ги плаќаш ТИ
2. SHA - провизиите се поделени (зависно колку intermediary banks има - може да бидат големи)
3. OUR - испраќачот ги плаќа СИТЕ провизии
Ако е било која друга опција освен OUR - замоли го испраќачот да ги прати како OUR.
Ако ти притреба Пејпал - пиши ми ќе завршиме работа.
Дали (и колку) е провизија за трансфер на средства од Wise кон наша банка(сметка)?
Дали има разлика од банка до банка (пример Стопанска со НЛБ)?
До сега работев само со свифт и не сакав да се замарам премногу но Стопанска не е нормална. Имаме као договори со некои платформи за аеродромски трансфери а исплатата идеше еднаш месечно кон Стопанска.
Прво почнаа на 70 евра да зимаат 1евро + 4 евра односно 60 + 250 денари; Тие 4 евра се фиксни на секој прилив девизен. Тие малите пред нив не знам што се, али си постојат. Па после само рандом глеаш 1.5 + 4, или скоро 2 + 4...
За сега да дојдеме до ситуација каде 40 евра ги снемува при трансфер поради причина „банкарски провизии на банката примател“.
Нема резон.
Плус, тие 250 денари т.е 4 евра фиксно си ги зимаат. Платформава ми вика не е до нас, пуштена е цела сума, Стопанска вика нема како да ми помогне провизии имало. Невиден рип оф е ова. И не правам муабет 2000 евра да сум примил па 40 ако нема да ги прежалиш. За трансфери од 100/200 евра збориме. Па уште си играат курташак на супорт, стави си Пејпел ми вика, немаш провизија никакваКако да им кажам дека сме озрачени тука...
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED LEATHERETTE, 120KG MAX, Black, CF-9010050-WW
17.220,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден