Што конкретно неможеш да правиш на windows phone 8.1 а можеш да го правиш на андроид? Кои се тие софтверски ограничувања?Означете ме кога ќе направат Андроид телефон, до тогаш се ѕверски хардвер, и тапа софтвер.
Означете ме кога ќе направат Андроид телефон, до тогаш се ѕверски хардвер, и тапа софтвер.
Кастом кернели со милион сетинзи, калибрација на дисплеј, милион ромови, кастом сетинзи за динамичен оверклок,
Ти сефиротич ме читаш???????Зошто?
Од безбедносен аспект не е баш препорачливо да ги правиш нештата кои ти горе си ги навел. Ризикот е голем а придобивки или нема или се занемарливи и може да се добијат со твикови на веќе постоечките сетинзи на сток.Кастом кернели со милион сетинзи, калибрација на дисплеј, милион ромови, кастом сетинзи за динамичен оверклок, недостаток на апликации итн.
Како бе нема бирање на мрежа? Моеш да го ставиш на која сакаш мрежа.Windows phone нема основни работи како бирање на мрежа(само 2г не можеш) и јачина на звук на аларм вие за кернели се фанавте. Да не збориме за advanced users ствари како праќање фајлови на skype, sign out од истиот, sign out од onedrive...
Два акаунта ако имаш(приватен и бизнис) буквално ти требаат два телефона.
А тоа трите точки се полоши од лаг на тачвиз.![]()
Ти сефиротич ме читаш???????
Ти објаснив јас зошто, си се филмаат дека го праат телефонот побрз/подобар со тие сетинзи.
Занемарливи? па вие не сте користеле Андроид изгледа
Реков, донесете сток телефон, да се проба со мојата G2.
Како бе нема бирање на мрежа? Моеш да го ставиш на која сакаш мрежа.
Како бе неможе да се смени? Иди у cellular data па у sim settings и избери која сакаш мрежа имаш 2g, 3g и 4g. И јачината на звукот на алармот може да се смени.Нема да ставиш само на 2г или само на 3г. На автоматски е и неможе да се смени.
НемаКако бе неможе да се смени? Иди у cellular data па у sim settings и избери која сакаш мрежа имаш 2g, 3g и 4g. И јачината на звукот на алармот може да се смени.
Не е мочана, има ист процесор со сони м, само е дупло поефтина.А за тоа дека работи подобро од лол енд да,ама споредено со телефон со ист процесор не работи подобро.Мојот следен телефон ќе биде Нокиа тоа со сигурност, само чекам вистински момент
„Мочаната“ 520ка работи подобро од моделите на Алкател кои се штанцани меѓу корисниците на евтини претплати.
Додуша работи подобро и од секој Low end андроид уред, тоа е факт.
Оперативниот систем и не е веќе толку опран, неколку години е на пазарот. Скоро сите големи играчи имаат и свои апликаци. Плус секој модел од најефтин до најскап има за сега поддршка од Мајкрософт.
Секогаш би купил Нокиа наспроти Low end Андроиди.
Ако се работи за сума од 15к па нагоре, признавам и ја би се замислил бидеќи за таа цена има солидни Андроиди.
http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-Lumia/Lumia-630-unable-to-select-3G-or-2G-speeds/td-p/2671490Нема
![]()
A за аларм нема посебно,ringtone и аларм заедничко е што е многу глупо.
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден