Претходно имав од 30 до 55 (максимум), сега секоја партија е над 65. Packet loss немам.Висок пинг ли имаш во игри или?
Убаво си пишува што е проблемот ама треба да се разбираат термините. Инсталирано ти е претходно на дискот со MBR партиција (legacy a.k.a. bios) а ти пробуваш со EFI (UEFI) инсталација која бара дискот да е GPT.
Во биосот префрли на legacy (да не е UEFI) и ќе немаш проблем.
Kако виде дека тоа ти е Д партиција? Затоа што е втора? Првата ти е системска, не е Ц. Внимавај ќе си избришеш нешто што не би требало.
Инаку за Windows инсталација секако ќе препорачам мој торент на Пајрат беј, 21 во 1, со апдејти од почеток на јуни 17134.112. За неколку дена ќе го има 17134.137, во моментов се прави па ќе го дигнам на Пајрат беј.
Подобар амин.ако не е проблем да пуштиш линк од добар виндоус. Благодарам![]()
во моментов имам Windows 10 ver. 1803 os build 17134.112 демек лиценцирана верзија, ама постојано зеза компјутерот и сакам да го форматирам и ставам нов ОС што е процедурата со 10кава од официјалнава страна што ми ја пушти да ја симнам или.... замунда и слично ...?!
таа е за украс процедурата, не функционирашто е процедурата со 10кава од официјалнава страна што ми ја пушти да ја симнам или.... замунда и слично ...?!
во моментов имам Windows 10 ver. 1803 os build 17134.112 демек лиценцирана верзија, ама постојано зеза компјутерот и сакам да го форматирам и ставам нов ОС што е процедурата со 10кава од официјалнава страна што ми ја пушти да ја симнам или.... замунда и слично ...?!
да не идам од официјална страна на Microsoft или да чекам линк од пајрат беј и сл. ме збунивте малце ...таа е за украс процедурата, не функционира
тоа е работата незнам како е инсталиран така го зедовСимни го програмчево бесплатно е и запиши го на лист кодот на виндовс. Ако ти е лиценциран со биос (ОЕМ од делл, ХП итн.) симни го од линкот и инсталирај го нема да ти бара клуч.
Ако е со лепенка ќе ти побара, впиши го тој од ливчето.
да не идам од официјална страна на Microsoft или да чекам линк од пајрат беј и сл. ме збунивте малце ...
тоа е работата незнам како е инсталиран така го зедовзатоа прашувам што е најбезболно нов виндоус од замунда и како ќе се регистрира или ова од мајкрософт. И за апдејтите како да се исклучат или да си се инсталираат цело време ?!
Како што реков погоре на thepiratebay се наоѓаат мои торенти windows 10, 21 во 1, RS4 (17134) меѓу кои и најновиот 17134.137 со најнови апдејти. Побарај со search. Не бидете толку мрзеливи. Баталете тоа замунди шмамунди.ако не е проблем да пуштиш линк од добар виндоус. Благодарам![]()
А тоа го знаеш како???Оригинален софтвер ≠ Торент
А тоа го знаеш како???
Сега да напишам водовод ≠ авион. Како ова има врска?
За моите торенти гарантирам се оригинални. Оригинални верзии од Мајкрософт се симнати. Оригинални апдејти исто од мајкрософт симнати. И сето тоа сум напакувал во едно исо, од чисто ентузијастички цели, за да дојде некој необразован ко тебе да мрчи дека не било оригинал затоа што било на торент? Браво момче, заклучок и пол, дури накај два.
Продолжуваш со твојата неукост. Да има N начини каде N тежи кон нула, т.е. =1. Единствен начин од мајкрософт е со Media Creation tools, и тоа само одредени верзии.Има N начини да земеш оригинал Виндовс од Микрософт, ама пошто изнавреѓа уживај си со торентите. Ти образуван погоре пишуваш на член „не го земај од Микрософт, земи го од торент“. Секако има и оригинали на торенти, но системот е томбола. Да имаше овој форум сила како некогаш ќе имаше доста реплики, но тоа е.
Како можеме да знаеме дека нема малвер во истото? Како ќе откриеш дека нема rootkit? Ајде малверот ќе го најдеме со накнадно скенирање а руткитот како? На гравчиња ли да гледаме?Некој се намачил, скоро 24 часа да креира исо со сите можни верзии и со најнови апдејти со оригинални верзии, ниту кракувани ниту изменети на било кој начин
На жими сФе.Како можеме да знаеме дека нема малвер во истото?
А како знаеш дека нема малвер во таканаречениот „оригинален“ од мајкрософт? На граФчиња гледаш?Како можеме да знаеме дека нема малвер во истото? Како ќе откриеш дека нема rootkit? Ајде малверот ќе го најдеме со накнадно скенирање а руткитот како? На гравчиња ли да гледаме?
Продолжуваш со твојата неукост. Да има N начини каде N тежи кон нула, т.е. =1. Единствен начин од мајкрософт е со Media Creation tools, и тоа само одредени верзии.
Томбола било на торент а јас посочувам само две верзии (една 64 битна една 32), и тоа креирани од мене. Што ти е проблем момак, читањето ти е проблем? Поголема томбола е да се послушаат совети како твоиве. Некој се намачил, скоро 24 часа да креира исо со сите можни верзии и со најнови апдејти со оригинални верзии, ниту кракувани ниту изменети на било кој начин, вие мрчете како во тетово сите не плааќале данок.
Затоа што се познати вредностите на MD5/SHA/CRC32 за секое ISO кое излегло од Microsoft, а ги има на MSDN. Ако е така тогаш со помош на 7-Zip рецимо ги споредуваме тие вредности со вредностите на ISO-то кое сме го симнале и мирна бачка.А како знаеш дека нема малвер во таканаречениот „оригинален“ од мајкрософт? На граФчиња гледаш?
Затоа што се познати вредностите на MD5/SHA/CRC32 за секое ISO кое излегло од Microsoft, а ги има на MSDN. Ако е така тогаш со помош на 7-Zip рецимо ги споредуваме тие вредности со вредностите на ISO-то кое сме го симнале и мирна бачка.
Значи не тврдиме дека секое ISO од торент е лошо туку дека секое променето ISO (со слипстрим или слично) е ризично за употреба затоа што јас треба да му верувам во добрите намери на некој од мичке си патерин кој сакал да напикла и драјвери, и програми и апдејти.
И, btw, не без причина слипстримањето не е официјално подржано од страна на Microsoft од Vista наваму.
Погледнете го атачментот 65429
И тоа како е потребна. Ова се тие N (читај 1 (еден)) начини за симнување оригинален windows iso. Да не зборувам за времето потребно да се инсталира кумулативниот апдејт (половина час па до х часови зависи од машинта) за да од 17134.1 се дигнете на 17134.137, да не кажувам и дека добивате само еден индекс (верзија) од виндоус и само една архитектура (32 или 64бит) да не зборуваме и колку е “брза“ алатката за симнување во однос на торент, да не зборуваме и за големината на симнатиот исо кој не е компресиран и е често над 5 ГБ а на торент имате 21 индекс во едно, на помалку од 4 ГБ за 64 битен или помалку од 3 ГБ за 32 битен. Нема ама баш никаква основа за споредба. А теории на заговор дека се што е на торент содржи малвери, барајте на друг форум.
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден