FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.553
- 19.226
Оти бе?Че те тужам за авторски права. Море чоек![]()
Оти бе?Че те тужам за авторски права. Море чоек![]()
...досадно ми еОти бе?
Благодарам што се потруди да ми помогнеш. Мене во Биос по дифолт ми е Legacy и така оставам. Тоа дека е Д партиција знам според ГБ на партицијата, бидејќи имам инсталирано Виндоус 7 на Ц а на Е сваштарија.Убаво си пишува што е проблемот ама треба да се разбираат термините. Инсталирано ти е претходно на дискот со MBR партиција (legacy a.k.a. bios) а ти пробуваш со EFI (UEFI) инсталација која бара дискот да е GPT.
Во биосот префрли на legacy (да не е UEFI) и ќе немаш проблем.
Kако виде дека тоа ти е Д партиција? Затоа што е втора? Првата ти е системска, не е Ц. Внимавај ќе си избришеш нешто што не би требало.
Инаку за Windows инсталација секако ќе препорачам мој торент на Пајрат беј, 21 во 1, со апдејти од почеток на јуни 17134.112. За неколку дена ќе го има 17134.137, во моментов се прави па ќе го дигнам на Пајрат беј.
Многу ти благодарам. Порано Руфус по автоматизам правеше ИСО во МБР и Биос. На новиов апдејтуван Руфус не обрнав внимание мислејќи дека се е по дифолт како порано. ПоздравRufus-от сега има опција да праи UEFI или BISO. Тука ја промашил работата.
Јбг, ја на пример ич не сакам да се замарам со CMD коа има програмче што со 2 клика (буквално) средува работа.A да не користите тоа срање Руфус? Доволно е само да се ископираат фајловите на усб и си бутира.
How To Create Bootable USB Without Any Software In Windows 10 (Using Command Prompt)
Не се баш два клика. И овде се 2 команди во CMD, и тоа еднаш ќе го направиш заради форматирањето. A и не мора да се прави тој дел со CMDако не сте го користеле на некој линукс или случајно на бум-тв. После само избриши и копирај другиот. А башка што резултатот не е исти (проблемот опишан погоре со GPT) i + побрзо, само се копира на усб.Јбг, ја на пример ич не сакам да се замарам со CMD коа има програмче што со 2 клика (буквално) средува работа.
Зошто да менуваш во Биос кога во Руфус место ГПТ ќе смениш МБР, и се е ОК. Ова го научив пред 2 дена од член на Форумот.Немам никакви проблеми со новиот Руфус. Со истото УСБ инсталирав на два лаптопи Win 10 Enterprise LTSB без проблем.
Единствено што им сменив на лаптопите во БИОСот од Legacy во UEFI и тоа е.
Погледнете го атачментот 65342
Оди на вибер страната симни си вибер.Едно прашање... Претходно го имав вибер инсталирано преку Windows Store и ми се допаѓаше делот што за нотификации си користи тоа background services, но после последниот апдејт на Win10, веќе не е компатибилна заради некоја причина со оперативниот.
Дали знае некој како би можел пак да ја инсталирам апликацијата на десктоп?
Оди на вибер страната симни си вибер.
BTW интермецо вика дека нема некоја разлика меѓу GPT и MBR, туку дека GPT е подобро за дискови над 2 тера. Така да ако инсталирате оперативен на SSD од 120гб, не менува ништо.
Оди на вибер страната симни си вибер.
Не знам како е во десетка, но стави NO PROXY
- Тие чудата во Settings>Change Proxy Settings ми се на ауто
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден