Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 10 генерална дискусија

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
852
734
И сеа, Verdict ? бива да скокнам од 7ца на 10ка и дали ќе ми влијае на гејмингот(читај Дото и све Близард) ..? си стокмив 8гб рам, претпоставувам тоа е доволно за сите срања што би ги добил у позадина.. :D не за друго, доека е гага да ја стаам..
Остани си на windows 7

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Дали тоа значи дека е бесплатна и за користење во фирма т.е без лиценца, инсталирана со скип на серискиот број?
Ако користиш неактивирана Десетка ни инспектор не ти може ништо. Ова ти доаѓа ко try before buy а засега неактивирана Десетка нема "рок на траење".

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
И сеа, Verdict ? бива да скокнам од 7ца на 10ка и дали ќе ми влијае на гејмингот(читај Дото и све Близард) ..? си стокмив 8гб рам, претпоставувам тоа е доволно за сите срања што би ги добил у позадина.. :D не за друго, доека е гага да ја стаам..
Не вредат тие 5-10 фпс за тие нервози што ќе ги добиеш. Ако не ти ТРЕБА Виндоус 10 не ставај, и имај добар антивирус на 7мица зашо нема секјурити апдејтс.

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
CPU i7 4790К Deep Cool Captain 360EX
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
Cooler Master Vanguard 850W
RAM
32GB Kingston Beast 2400mhz
Video card
OnBoard madafakaz :) & понекад GTX 980Ti Matrix
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS
Windows 7 Ultimate 64bit & гомноно 10-ка

Cape

hello world
23 март 2011
129
61
Која верзија на 10ката е за поспор нетбук со 1Gb рам и Atom N270 cpu. Значи верзија како моменталната Win7 Starter без Aero? Инсталирав pro ама безкорисна е, преоптеретена е графиката и цпу. Или ако нема таква верзија, што се треба да се исклучи за да биде употреблива?

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
852
734
Која верзија на 10ката е за поспор нетбук со 1Gb рам и Atom N270 cpu. Значи верзија како моменталната Win7 Starter без Aero? Инсталирав pro ама безкорисна е, преоптеретена е графиката и цпу. Или ако нема таква верзија, што се треба да се исклучи за да биде употреблива?
На тоа хардверче едино xp работи како треба

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.570
19.278
Значи, без навреда, ама абер да се немало за лиценцирањето на Windows.
Windows не е trial! Ниеден од XP наваму не е trial. Претходните се активираа само со сериски.
Во периодот од 30 дена си обврзан да го активираш. После тоа ги прекршуваш нивните правила.

Со Десетка немора да ти праќаат инспекција. Можат да ти шибнат директна тужба.
Соработката Microsoft <> ISP <> Government е на сите нивоа. Особено со шугавата и шпиунска Десетка. Читајте тоа EULA -та.
Немора да одговараш за пиратска верзија, Microsoft ќе им даде инфо дека симнуваш пиратерија.

Во претходните EULA-и не беше тоа опфатено.

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Во зависнот од тоа за што ќе се користи netbook-от пробај Linux дистрибуција?

MartinK_2

hello world
8 декември 2011
88
15
Скопје
Помош...?
f06b67fa5ef53ff8fa50574b88252cbf.jpg

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

A

aleksandar.divitarov

Гостин
Некое решение за фонтот..Чиста инсталација направена денес,направив неколку измени и после ребоот вака отвора.....

Атачменти

• Screenshot (10).png
    Screenshot (10).png
    161,1 KB · Прегледи: 65

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Така и е...пак истиот проблем го имам сеуште
Треба да смениш "system locale" за да Виндоусот поддржува non-unicode карактери во десктоп апликациите.
Тоа се прави во стариот добар Контрол Панел.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

Проверив и кај мене (преферирам Англиски насекаде) во АИДА64, кога префрлам на Македонски истото го извади. Кога сменив System Locale почна да ја вади кирилицата како шо треба.

A

aleksandar.divitarov

Гостин
Треба да смениш "system locale" за да Виндоусот поддржува non-unicode карактери во десктоп апликациите.
Тоа се прави во стариот добар Контрол Панел.

Погледнете го атачментот 56477

Погледнете го атачментот 56478

Погледнете го атачментот 56479

Проверив и кај мене (преферирам Англиски насекаде) во АИДА64, кога префрлам на Македонски истото го извади. Кога сменив System Locale почна да ја вади кирилицата како шо треба.
Благодарам го средив како што кажа..:)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.570
19.278
System locale треба да се намести веднаш после инсталација пред се друго (Со задолжителен рестарт. Всушност не е можно да смениш locale а да не рестартираш)
Идеално е за време на инсталација да се намести сето ова. Од ненавремено менување на Locale настануваат секакви проблеми. Најизразени се проблемите во Office пакетот поврзани со валути и означување на денови во неделата (особено осетлив е Excel)

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
CPU i7 4790К Deep Cool Captain 360EX
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
Cooler Master Vanguard 850W
RAM
32GB Kingston Beast 2400mhz
Video card
OnBoard madafakaz :) & понекад GTX 980Ti Matrix
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS
Windows 7 Ultimate 64bit & гомноно 10-ка
Бапни каква било 7-ца освен ако не бркаш DX12 па ти треба тоа ѓубрето 10-ка
Доколку барате какви било драјвери за било што идете на drp.su (DriverPackSoluton)
Има можност и да се симне offline само ке ви требаат 32GB usb-ња пошо зафаќа над 16GB
btw симнете си Windows AIO torent-че каде ке ги имаш сите верзии на њиндози
Windows 7 8.1 10 AIO 36in1 ESD DUAL-BOOT pt-BR Dec 2016 {Gen2} (download torrent) - TPB

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.761
3.926
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
овој ти е на португалски ---: pt-BR = BRAZILIAN

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.170
16.258
Викендов спремав неколку компјутери и се потсетив колку ниско паднале Mirkosoft со Windows 10 i Edge.

У Edge Пишувам „download Firefox“, и првиот резултат: аман немој друг броусер, види Еџ колку е брз и секјур.... Гитла ај копук еден!

Симнувам Фајрфокс, инсталирам, избирам Set as Default. Се појавува новиот прозор за дефинирање Default апликации, кликам да изберам Фајрфокс и ете ти го пак Еџ: аман молим те размисли уште еднаш, види колку сум брз и безбеден.

Море марш у пизду матери** да не те гледам ретардиран еден, гитла ај од тука маму ви **ам лузерска, ќопеци низаедни....

ееее, све да ви *бам!

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.311
1.332
Викендов спремав неколку компјутери и се потсетив колку ниско паднале Mirkosoft со Windows 10 i Edge.

У Edge Пишувам „download Firefox“, и првиот резултат: аман немој друг броусер, види Еџ колку е брз и секјур.... Гитла ај копук еден!

Симнувам Фајрфокс, инсталирам, избирам Set as Default. Се појавува новиот прозор за дефинирање Default апликации, кликам да изберам Фајрфокс и ете ти го пак Еџ: аман молим те размисли уште еднаш, види колку сум брз и безбеден.

Море марш у пизду матери** да не те гледам ретардиран еден, гитла ај од тука маму ви **ам лузерска, ќопеци низаедни....

ееее, све да ви *бам!
И мене ме дупеше цело време но во претходната верзија (Anniversary Update), Creators не ме мачи. :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно