Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

ThinkPad Lenovo (препорака)

Кој би го избрале Вие, или наведете друг лаптоп.

• Notebook Lenovo Ideapad G510

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласале
    4

матрапас

read-only
12 декември 2014
2
1
Нов член и одма тема отварам :)
Сакам да земам лаптоп од Анхоч, (иначе буџет 25-27k) но се двоумам помеѓу два модели..
Notebook Lenovo ThinkPad E540
Notebook Lenovo Ideapad G510

Или паралелно да ги споредите

Се двоумам поради тоа што планирам да го користам покрај секојдневие(интернет,филм,некоја игра) но и за работа со Аутокад и 3дмакс, е сега Тинкпадот е супербренд на Леново но во дадената конфигурација има и3 и вградена графичка, за разлика од Г510моделот кој е и5 со 1г графичка.

Ваше мислење дали тинкпадот ќе ми ги задоволи потребните барања??
поздрав :)

Последна промена:

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Кога ќе видам ThinkPad со 15.6" дисплеј и резолуција 1366 x 768 тогаш тоа нема ни T од ThinkPad.

Dr_KleX

hello world
26 јануари 2014
65
65
Тежок избор, мешани перформанси, но ако би бирал од овие 2 би го земал ThinkPad E540 . (подобар квалитет, подобри можности за docking, гратис оперативен, доколку не ти смета послаб процесор и графичка).
ThinkPad E540 - позитивно = (квалитет, dock-инг за работа како десктоп, оргинален ОС, побрз хдд, подобра батерија).
Ideapad G510 - позитивно = (подобар процесор, графичка, поголем хдд (ама спор) и DOS OC - цена. )
Сега ако се занимаваш по сериозно со графика јас би одел на десктоп али ако морам од овие 2 би го користел ThinkPad E540 со екстерни монитори, сепак зависи од тебе колку ќе го користиш и за што.

матрапас

read-only
12 декември 2014
2
1
Фала за одговорот, дилемата сепак ми е дали вградената Intel HD4600 и и3 процесорот ќе одговорат на Аутодеск предизвикот?

Dr_KleX

hello world
26 јануари 2014
65
65
Провери на интернет кој се минималните побарувања за тие програми што сакаш да ги работиш и види дали ги исполнуваш условите. Колку што знам јас за графика на прво место ти е Рам меморија (без доволно рам неможеш да работиш некои работи - ама тоа можеш да го надоградиш), па Процесор (колку побрз толку помалку време за чекање да се испроцесира/рендерира), па на крај Графичката да ти даде малку boost.
Сега рековме тешки графики не за на лаптоп, ова колку да работиш нешто во таа област.

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.719
Имам ThinkPad X60T долги години. Попуштија држачи од екранот (се ротира како таблет), ги сменија таман пред да ми истече гаранцијата. Пошто ми е прв личен лаптоп (све претходно од фирма и 99% Dell Latitude), траеше и траеше и кога решив да го сменам, го заменив со - Dell Lattitude. Да, за истите пари добив послаб процесор, ама рачунам дека процесорот e и онака 5% од брзината. Дека не играм, не ми беше битна ни графиката, HDMI и сл. Инаку во Thinkpadot имаш и фингерпринт ридер и трекпад што мене лично ми прави ќеиф :)
Генерално, Thinkpad на Lenovo и Latitude на Dell се посебна класа на производи - наводно еднаш во годината се дизајнира моделот (наменет за бизнис корисници), купуваат или нарачуваат делови и толку. Цела година се прави истиот модел со исти делови. Другите модели на фирмиве што се за обични корисници ги штанцаат со делови што у моментот им се на располагање. Што има. Веќе тоа е доволно да ги разгранични нештата.
Клучно - на нашиот пазар само овие модели имаат Anti-Glare екрани. Кој пробал да работи со оние светкавите на многу светло или у двор знае дека е КА-ТА-СТРО-ФА. А моделов што си го избрал има таков нерефлектирачки екран (ПРОВЕРИ у Анхоч да не е некоја зезанција, пошто не им го пишува во спецификацијата). И ѕирни на www.notebookcheck.net сигурно има разни рецензии и за двата.
И да си доплатиш 3 години гаранција. Муабетиве кај нас на форумиве се дека Леново почнал да пропаѓа со квалитетот (Thinkpad серијата сѐ уште добро се држи) па три години гаранција спасуваат многу секирации.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно