Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Имам пишано и пак ке пишам. И да симнеш со DTS на брзинка можеш со format faktory да конвертираш audio mp3,AAC , после за минутка со MKVToolnix ги спојуваш со видеото, односно ти прави нова копија од видеото и го спојува со новото аудио.
И после пушти на озвучување којзнае што ќе излезе:)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Какви глупости се трескаат не ми се верува.
Неговиот коментар беше брутален, но во сржта вистинит:) сакаш да кажеш не губи квалитет после конвертирање со бесплатен софтвер? И колку долго трае тоа конвертирање?

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Неговиот коментар беше брутален, но во сржта вистинит:) сакаш да кажеш не губи квалитет после конвертирање со бесплатен софтвер? И колку долго трае тоа конвертирање?
И натаму глупости се трескат. За да кажеш нешто вистинито земи тестирај бе друже. Земи една песна рецимо од FLAC ковенрирај ја у mp3 320bita пушти ја на квалитетно озвучување, или квалитетни слушалки и примети разлика и после тоа трескај глупости.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Бесплатен или комерцијален не е важно. Секако дека има загуба на квалитет ако имаш асално озвучување. Кој колку ќе примети е различно и не може да се каже.
2 минути фаќа со просечен модерен процесор.
Може да се користи бесплатен BOX4 наместо кинесконо срање Format Factory што не сум го користел којзнае од кога а Авирава сега го фаќа ко вирус, лол.

Последна промена:

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
И натаму глупости се трескат. За да кажеш нешто вистинито земи тестирај бе друже. Земи една песна рецимо од FLAC ковенрирај ја у mp3 320bita пушти ја на квалитетно озвучување, или квалитетни слушалки и примети разлика и после тоа трескај глупости.
Прашав, не знам како е тоа трескање глупости.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Какви глупости се трескаат не ми се верува.
Јас се извинувам ако се најде повреден од мојот коментар, но те молам да ми посочиш што глупоста, чисто да не дојдам во ситуација некаде пак да се изглупирам.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Не биди злопамтило, особено не за незлонамерни шеги.
Злонамерна или незлонамерна, мене ме здоболе... а псај од кремата немаше... знаеш дека тука јасно ги изразувам моите чувства, немој друг пат така да се шалиш.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Јас се извинувам ако се најде повреден од мојот коментар, но те молам да ми посочиш што глупоста, чисто да не дојдам во ситуација некаде пак да се изглупирам.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Злонамерна или незлонамерна, мене ме здоболе... а псај од кремата немаше... знаеш дека тука јасно ги изразувам моите чувства, немој друг пат така да се шалиш.
Се дешава.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Коментарот беше за конверзија од DTS во mp3. Не за FLAC и не за музика. Никој не го ни спомна тоа.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Коментарот беше за конверзија од DTS во mp3. Не за FLAC и не за музика. Никој не го ни спомна тоа.
OMG. Песните имаат ногу повеке звук него филмовите. Тако да ако има загуба при конвертирање пре би се осетило на песни него на филмовите. И тие загуби се само математички. За нашио слух не постојат. Туку ја несам Авид па џабе да кењам непотребно офтопик напразно и бесмислено. Земи наптави некоја конверзија , самио испитај па после дискутирај.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
OMG. Песните имаат ногу повеке звук него филмовите. Тако да ако има загуба при конвертирање пре би се осетило на песни него на филмовите. И тие загуби се само математички. За нашио слух не постојат. Туку ја несам Авид па џабе да кењам непотребно офтопик напразно и бесмислено. Земи наптави некоја конверзија , самио испитај па после дискутирај.
Ова што го пишуваш ме тера да заклучам дека никогаш по пропис не си гледал/слушал филм во ДТС. Затоа што разликата меѓу ДТС звук и мп3 и приглув веднаш ја забележува. (Башка комшиите :) )
А тоа па не враќа на првичната забелешка за опремата.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Ова што го пишуваш ме тера да заклучам дека никогаш по пропис не си гледал/слушал филм во ДТС. Затоа што разликата меѓу ДТС звук и мп3 и приглув веднаш ја забележува. (Башка комшиите :) )
А тоа па не враќа на првичната забелешка за опремата.
Јесте несум гледал из простог разлога шо ТВ-то не ми подрзува ДТС. Ем имам опрема која е стерео, не е сараунд. Ако мислеш на разликата од сараунд и стерео тоа се две различни ствари. Нема веза со квалитет на звук.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Тие што конвертираат од дтс во мп3, не ни имаат озвучување за да заприметат што ќе излезе :)
Јесте несум гледал из простог разлога шо ТВ-то не ми подрзува ДТС. Ем имам опрема која е стерео, не е сараунд. Ако мислеш на разликата од сараунд и стерео тоа се две различни ствари. Нема веза со квалитет на звук.
Гуглај „модус поненс“.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
Ќе давам 500 -700 евра за телевизор за да се ебавам со конверзии. Еднаш ја направив таа грешка. Во гаража сега ми стои тој телевизор.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Ц ц ц, абе као прво поголем дел од торентите не се со ДТС. Као фторо превише се заќењафте офтопик.
Бај да веј симнувај филм со ДТС и ке ја споредам вечер разликата, па ќе ви потврдам коуку ќењате.

Последни теми

Последни огласи

На врв