Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Среден проблемот, малце смешно но функционираше.

Инструкции:
Активирав 4G (немав интернет)
Отидов во Call Settings
- Call Forwarding и Call Barring
И во двете избрав Voice Call и чекав да се вчитаат "параметрите".
Рестартирав телефон (ми беше речено)

Брзината (мерено во Гостивар): Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
И глупоста е генерален проблем некој, или Самсунг специфичен?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.345
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
И глупоста е генерален проблем некој, или Самсунг специфичен?
Колку ти знаеш, толку и јас .
Претпоставувам дека причината е пошто се нови па им треба време на телефоните да ги препознаат.
Искрено не знам...

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Не е до тоа дека се нови, кај девојката работеше се ОК до пред месец дена. Отпосле се јавија проблемите - прво губеше мрежа и беше недостапна (исто губеше 4Г), ама губењето на мрежа се реши со нова СИМ картичка. Остана проблемот со губење на интернет (3Г/4Г).

Нешто е чепкано во меѓувреме кај нив, а телефонот нема никаков апдејт инсталирано. Глумат болни мајмуни.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Јас од 1ви Февруари сум кај овие, Huawei уред и никаков проблем немам со достапноста на мрежата. Баш и деновиве бев на различни места низ државава, се беше ОК.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.345
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Толку од 4G пак снема по телефонски разговор.

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Толку од 4G пак снема по телефонски разговор.

Мислиш за тоа кога збориш на телефон со некој па се префрла на 3G,дека јас неколку дена сум на телекабел и само нетот е 4G а не и не и разговорите.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Мислиш за тоа кога збориш на телефон со некој па се префрла на 3G,дека јас неколку дена сум на телекабел и само нетот е 4G а не и не и разговорите.
Никој кај нас нема VoLTE. Додека се остваруваат разговори автоматски се префрлува на 3G.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Почнаа да праќаат пораки за пропуштени повици, но на секој 1 час системот им го прави тоа (хх:30). Се надевам ќе го досредат и тоа ќе се прави откако ќе се најавиш на мрежата нивна.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Вреди или не за да се префрлиш кај Телекабел?
Често сум надвор од МКД.
Користам Note9.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Дали некој искусил праќање смс од странство, проблеми при конекција/смс на нивна странска мрежа таму .. Такви проблеми мислев.
Домашни проблеми со 4g евентуално.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Би замолил некој доколку е во можност да провери дали 2FA преку СМС му функционира за Microsoft Account? Кај мене вечерва штотуку се обидов 2 пати не функционира.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Би замолил некој доколку е во можност да провери дали 2FA преку СМС му функционира за Microsoft Account? Кај мене вечерва штотуку се обидов 2 пати не функционира.
Да, смс за автентикација и потврди скоро и да ме стигнуваат

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
После рестарт на телефонот (note9) немам проток на интернет. Android pie верзија.
Морам да остварам 1 телефонски повик за да почне да тече.
Не знам зошто вака.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
После рестарт на телефонот (note9) немам проток на интернет. Android pie верзија.
Не знам зошто вака.

Прочитај мислења погоре... Буквално на една страна претходно е пишувано за истото.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Да, смс за автентикација и потврди скоро и да ме стигнуваат
Ххх, уште од Февруари сум нивен корисник до сега сум немал проблеми ни со Microsoft ни со Google. Им пријавив проблем рекоа ќе ме известат откако техничкиот тим ќе проверел.

Последна промена:

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Не знам зошто вака.
Незнам но само со Самсунг уредиве имаат проблеми. Huawei користам, кратко пробав и на iPhone, се е во ред. Контактирај ги, нека си поиграат малку, најдобро преку ФБ мислам направи screen recording и прати им.

Последна промена:

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Конечно пропуштен повик и кај мене да стигне денеска :) Ке средат се телекабел, ке биде.

spektrumZX

hello world
31 октомври 2008
199
17
Се работи за канали во радиобранови кои се користат од страна на Телекабел за испорака на 4G мрежа, а кои на одредени телефони не се препознаени.
Да, има поврзаност со update, бидејќи производителите може да не ги предвидат сите подканални фрекфенции.
Да, проблемот сигурно ќе се реши.
Имам, umidigi s2 pro и немам проблеми. Воедно веќе два месеци користам дополнително и телекабел (освен вип) и на места каде што со вип не можев ни смс да пратам со телекабел можам да зборувам колку сакам.
За сите подплатени подривачи на нови конкуренции само да им напомнам дека Телекабел има необврзувачки договори па ако толку сте незадоволни слободно без никакви ПЕНАЛИ раскинете си го договорот, ама вие сте платени вработени кај тие безвезни странски компании и ниту со еден миг не го цените трудот на тоа што една наша компанија се бори и станува се појака од вас

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Се работи за канали во радиобранови кои се користат од страна на Телекабел за испорака на 4G мрежа, а кои на одредени телефони не се препознаени.
Да, има поврзаност со update, бидејќи производителите може да не ги предвидат сите подканални фрекфенции.
Да, проблемот сигурно ќе се реши.
Имам, umidigi s2 pro и немам проблеми. Воедно веќе два месеци користам дополнително и телекабел (освен вип) и на места каде што со вип не можев ни смс да пратам со телекабел можам да зборувам колку сакам.
За сите подплатени подривачи на нови конкуренции само да им напомнам дека Телекабел има необврзувачки договори па ако толку сте незадоволни слободно без никакви ПЕНАЛИ раскинете си го договорот, ама вие сте платени вработени кај тие безвезни странски компании и ниту со еден миг не го цените трудот на тоа што една наша компанија се бори и станува се појака од вас

Аууу која констатација. Па па па.
Ај добро онда пренеси им го на твоиве платени од Нашата компанија.
Во тој обврзувачки договор да стават:
1. Неможе да испраќате интернацуонален СМС каде сакате.
2. Ако имате самсунг или можда и друг телефон, 4Г нема да ви работи.
3. 2FA ќе ви работи како ќе му текне а на некои сервиси нема би да ви работи.
4. Виртуелен оператор не е некоја нова работа во светов и не е дека измислиле топла вода, и се ова погоре работи кај нив.
5. Сим картичките ако може да не се со глупи броеви од Космоте Грција од кај најверојатно ги купиле за да намалат трошоци.
6. АПН стандардно се добива од оператор, на картица или пуш, а не да су местат сами корисниците.
.
.
Ете така пренеси од мене платеникот.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

spektrumZX

hello world
31 октомври 2008
199
17
Аууу која констатација. Па па па.
Ај добро онда пренеси им го на твоиве платени од Нашата компанија.
Во тој обврзувачки договор да стават:
1. Неможе да испраќате интернацуонален СМС каде сакате.
2. Ако имате самсунг или можда и друг телефон, 4Г нема да ви работи.
3. 2FA ќе ви работи како ќе му текне а на некои сервиси нема би да ви работи.
4. Виртуелен оператор не е некоја нова работа во светов и не е дека измислиле топла вода, и се ова погоре работи кај нив.
5. Сим картичките ако може да не се со глупи броеви од Космоте Грција од кај најверојатно ги купиле за да намалат трошоци.
6. АПН стандардно се добива од оператор, на картица или пуш, а не да су местат сами корисниците.
.
.
Ете така пренеси од мене платеникот.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Договорот е необврзувачки можеш да го раскинеш кога сакаш.
Но твоите ставки се барем невидено конструктивни, за разлика од претходни прочитани, не директно твои, каде што има навреди во стил на дебили итн...
Се надевам дека некој од Телекабел чита се ова, ама и лично како што ги пиша ќе ги препратам до нив од мое име.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно