ИстоИ јас сум на 150/150 година дена користев гигабитни брзини, за жал после некој си технички проблем (кој траеше 2 недели) морав да пријавам во техничка поддршка, дечките ресетираја и еве сеа си плачам на 150/150.
Боље 150/150 него ич.еве сеа си плачам на 150/150
Ова е тој 1/1Gbps, ама не ти е максимална брзината 1000/1000 Mbps некако ти фалат по 100 Mbps на download/uploud барај од таму да ти го појачат пакетот за да ја искоритиш маскимално брзината. Кај телеком гигабит ти е 3699 денари, кај телекабел 3500 денари. Истестирај убаво се и со здравје да го користиш.Ајде еден апдејт од циркузантиве за последен пат
Ова е со нивен рутер, зедов TP-Link Archer AX23 па ќе видиме да го наместиме еднаш како и со него
![]()
Aбе тие ми рекоја првпат местат гигабит, да му побара некојОва е тој 1/1Gbps, ама не ти е максимална брзината 1000/1000 Mbps некако ти фалат по 100 Mbps на download/uploud барај од таму да ти го појачат пакетот за да ја искоритиш маскимално брзината. Кај телеком гигабит ти е 3699 денари, кај телекабел 3500 денари. Истестирај убаво се и со здравје да го користиш.
Немам приметено никакви проблеми после прекинот пред некој ден, види да не имаш проблем кај тебеИсто и Лелеком
Нема ништо кај мене. Може е проблем некој регион.Во право е @kirev, јас ги имам двата дома и Телеком е проблематичен денес..
Пред 5 дена пратив порака на Инстаграмот на Телекабел за ова и за пола сат ми се јавија монтажерите и закажаа датум за монтажа. За пола сат го пуштија кабелот и сега веќе интернетот е активен.Зошто Телекабел одбиваат нови приклучоци и како да не им се работи и проверува.
Сигурен сум дека локацијата има покриеност со оптика, ме одби еднаш на телефон, наводно нема покриеност, мислев дека се работи за лош вработен, во салон исто така ме одбија без ниту да проверат или да запишат контакт.
Знам дека има покриеност затоа што соседите на друг спрат имаат оптика.
Дојде време и да добиеме Агент од Телекабел?Мислам дека Tekekabel нуди најдобар оптички интернет и одлично е тоа што се единствен оператор без обврзувачки договор
Телекабел не се само сега, колку луѓе се жалаат само дека не им креваат на телефон.Дојде време и да добиеме Агент од Телекабел?
Користам оптички интернет и на Телеком и Телекабел кај мене дома, можам само да ги пофалам и двете дека интернетот ми доаѓа без NAT ама затоа стабилноста за гигабитната брзина не е идеална. Исто така Телекабел кога ќе падне целата мрежа на регион во Скопје немаат абер да ти се јават или да известат некаде дека знаат за падот, со тоа се натпреваруваат со операторите од МВР кога ги бараш по 140пати да закажеш за нови лични документи.
Јас мислам дека тамо нема да ги исплашиш затоа што они ќе се извадат на тој дел многу едноставно.Изгледа пак со баба рога АЕК ќе треба![]()
Да да, плус и во договорот мислам има таму еден текст дека минимална брзина секогаш ќе биде таа и таа (килобајти кузнај колку беа) и не е гарантирана брзината што ја плакаш и мислам нема база и да се заканва чоек, онака шеги правам со АЕК бидејки само заради тоа ми ставија оптичкиЈас мислам дека тамо нема да ги исплашиш затоа што они ќе се извадат на тој дел многу едноставно.
Ќе кажат моментално не можеме да го средиме проблемот корисникот е во право и корисникот нема никаков обврзувачки договор кон нас и нема да плаќа пенали ако си го раскине договорот од следниот месец и ја врати опремата назад.
Ова е мое мислење е сега незнам како би било со баба рога ти што викаш ама како што е нашава држава не верувам дека ќе направиш нешто.
Да имаа кај тебе македонски телеком и а1 македонија оптика ќе видеше што е стабилност и брзина, ама ете таква ти се погодила местоположбата кај што се наоѓаш. Кога потпишуваш 2 години договор имаш рок 10 дена да истестираш и доколку не чини во тие 10 дена да го раскинииш договорот. Телекабел се супер и сето тоа, ама за онлајн работа зависи каква им е прилагодена опремата што ја имаат за да издржи онлајн состаноци и повеќе веб страни. Некако имам чувство дека телекабел не се замараат толку со модернизација на опремата во централа од каде влечат после оптика до кај тебе, а ако ја модернизираат и зајакнат опремата ќе бидат најдобри и исто и во софтверскиот дел.Да да, плус и во договорот мислам има таму еден текст дека минимална брзина секогаш ќе биде таа и таа (килобајти кузнај колку беа) и не е гарантирана брзината што ја плакаш и мислам нема база и да се заканва чоек, онака шеги правам со АЕК бидејки само заради тоа ми ставија оптички
За стабилноста би рекол е супер е за сега иако како што реков пнгот е +10мс ич не мрда, ни пакет лос ни ништо тоа е се супер еве и за работава што работам од дома нема проблем, само тоа мене што ме нервира од 47мс на 57-60 на ВалорантДа имаа кај тебе македонски телеком и а1 македонија оптика ќе видеше што е стабилност и брзина, ама ете таква ти се погодила местоположбата кај што се наоѓаш. Кога потпишуваш 2 години договор имаш рок 10 дена да истестираш и доколку не чини во тие 10 дена да го раскинииш договорот. Телекабел се супер и сето тоа, ама за онлајн работа зависи каква им е прилагодена опремата што ја имаат за да издржи онлајн состаноци и повеќе веб страни. Некако имам чувство дека телекабел не се замараат толку со модернизација на опремата во централа од каде влечат после оптика до кај тебе, а ако ја модернизираат и зајакнат опремата ќе бидат најдобри и исто и во софтверскиот дел.
Исто така и со проширувањето на нивната мрежа доколку направат нов план за проширување не би било лошо да се прошират повеќе во градовите, а понатаму и нивните региони и така би биле поконкуретни и повеќе корисници би добиле.
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден