Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел оптички пакети

Halaf

hello world
27 јуни 2015
90
140
И јас сум на 150/150 година дена користев гигабитни брзини, за жал после некој си технички проблем (кој траеше 2 недели) морав да пријавам во техничка поддршка, дечките ресетираја и еве сеа си плачам на 150/150.

Crazy

hello world
29 октомври 2016
345
231
И јас сум на 150/150 година дена користев гигабитни брзини, за жал после некој си технички проблем (кој траеше 2 недели) морав да пријавам во техничка поддршка, дечките ресетираја и еве сеа си плачам на 150/150.
Исто

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Ајде еден апдејт од циркузантиве за последен пат :)
Ова е со нивен рутер, зедов TP-Link Archer AX23 па ќе видиме да го наместиме еднаш како и со него
image.png

18 септември 2020
930
871
Македонија
Ајде еден апдејт од циркузантиве за последен пат :)
Ова е со нивен рутер, зедов TP-Link Archer AX23 па ќе видиме да го наместиме еднаш како и со него
image.png
Ова е тој 1/1Gbps, ама не ти е максимална брзината 1000/1000 Mbps некако ти фалат по 100 Mbps на download/uploud барај од таму да ти го појачат пакетот за да ја искоритиш маскимално брзината. Кај телеком гигабит ти е 3699 денари, кај телекабел 3500 денари. Истестирај убаво се и со здравје да го користиш.

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Ова е тој 1/1Gbps, ама не ти е максимална брзината 1000/1000 Mbps некако ти фалат по 100 Mbps на download/uploud барај од таму да ти го појачат пакетот за да ја искоритиш маскимално брзината. Кај телеком гигабит ти е 3699 денари, кај телекабел 3500 денари. Истестирај убаво се и со здравје да го користиш.
Aбе тие ми рекоја првпат местат гигабит, да му побара некој:) наместо на гигабитен порт имаја ставено на FastEthernet на рутерчето нивно и вадеше макс 100мб модел е JMFibre нез дали е добро, сменав јас порта и сега местам archer ax23 да видиме што ќе вади

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Немам приметено никакви проблеми после прекинот пред некој ден, види да не имаш проблем кај тебе
Во право е @kirev, јас ги имам двата дома и Телеком е проблематичен денес..

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro

389mk

hello world
16 јануари 2020
281
306
Зошто Телекабел одбиваат нови приклучоци и како да не им се работи и проверува.
Сигурен сум дека локацијата има покриеност со оптика, ме одби еднаш на телефон, наводно нема покриеност, мислев дека се работи за лош вработен, во салон исто така ме одбија без ниту да проверат или да запишат контакт.
Знам дека има покриеност затоа што соседите на друг спрат имаат оптика.
Пред 5 дена пратив порака на Инстаграмот на Телекабел за ова и за пола сат ми се јавија монтажерите и закажаа датум за монтажа. За пола сат го пуштија кабелот и сега веќе интернетот е активен.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Мислам дека Tekekabel нуди најдобар оптички интернет и одлично е тоа што се единствен оператор без обврзувачки договор
Дојде време и да добиеме Агент од Телекабел? :ROFLMAO:

Користам оптички интернет и на Телеком и Телекабел кај мене дома, можам само да ги пофалам и двете дека интернетот ми доаѓа без NAT ама затоа стабилноста за гигабитната брзина не е идеална. Исто така Телекабел кога ќе падне целата мрежа на регион во Скопје немаат абер да ти се јават или да известат некаде дека знаат за падот, со тоа се натпреваруваат со операторите од МВР кога ги бараш по 140пати да закажеш за нови лични документи.

18 септември 2020
930
871
Македонија
Дојде време и да добиеме Агент од Телекабел? :ROFLMAO:

Користам оптички интернет и на Телеком и Телекабел кај мене дома, можам само да ги пофалам и двете дека интернетот ми доаѓа без NAT ама затоа стабилноста за гигабитната брзина не е идеална. Исто така Телекабел кога ќе падне целата мрежа на регион во Скопје немаат абер да ти се јават или да известат некаде дека знаат за падот, со тоа се натпреваруваат со операторите од МВР кога ги бараш по 140пати да закажеш за нови лични документи.
Телекабел не се само сега, колку луѓе се жалаат само дека не им креваат на телефон.
Телекабел се одамна пред МВР, понапред ви се, а сега е се државно станато бетер од телекабел.
Screenshot_20230831-094327_Lite.jpg 1693467812184.jpg
ПС:Попрофесионални се за разлика од А1/Телеком.

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Абе забележав дур сега кога имам повеќе слободно време дека пингот +10мс на скоро повеќето игри има искучоци ама сепак е +10 или +15мс на некој примери, исто и на Speedtest во наша држава вади по 7-9мс и за брзината почна до кај 800/500 макс да иде, има нешто чаре да се караме со телекаблево или џабе би било, рутер од кај нив и мој користам нивниот е некој си JMFibre а мојот ТP-Link Archer AX23

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
@comakot јас мислам да им се јавиш и да им кажеш да си средат се ама они ќе ти кажат ве молиме господине ако не ви одговара од следниот месец немора да користите :)
Изгледа пак со баба рога АЕК ќе треба :ROFLMAO:

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Изгледа пак со баба рога АЕК ќе треба :ROFLMAO:
Јас мислам дека тамо нема да ги исплашиш затоа што они ќе се извадат на тој дел многу едноставно.
Ќе кажат моментално не можеме да го средиме проблемот корисникот е во право и корисникот нема никаков обврзувачки договор кон нас и нема да плаќа пенали ако си го раскине договорот од следниот месец и ја врати опремата назад.
Ова е мое мислење е сега незнам како би било со баба рога ти што викаш ама како што е нашава држава не верувам дека ќе направиш нешто.

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Јас мислам дека тамо нема да ги исплашиш затоа што они ќе се извадат на тој дел многу едноставно.
Ќе кажат моментално не можеме да го средиме проблемот корисникот е во право и корисникот нема никаков обврзувачки договор кон нас и нема да плаќа пенали ако си го раскине договорот од следниот месец и ја врати опремата назад.
Ова е мое мислење е сега незнам како би било со баба рога ти што викаш ама како што е нашава држава не верувам дека ќе направиш нешто.
Да да, плус и во договорот мислам има таму еден текст дека минимална брзина секогаш ќе биде таа и таа (килобајти кузнај колку беа) и не е гарантирана брзината што ја плакаш и мислам нема база и да се заканва чоек, онака шеги правам со АЕК бидејки само заради тоа ми ставија оптички

18 септември 2020
930
871
Македонија
Да да, плус и во договорот мислам има таму еден текст дека минимална брзина секогаш ќе биде таа и таа (килобајти кузнај колку беа) и не е гарантирана брзината што ја плакаш и мислам нема база и да се заканва чоек, онака шеги правам со АЕК бидејки само заради тоа ми ставија оптички
Да имаа кај тебе македонски телеком и а1 македонија оптика ќе видеше што е стабилност и брзина, ама ете таква ти се погодила местоположбата кај што се наоѓаш. Кога потпишуваш 2 години договор имаш рок 10 дена да истестираш и доколку не чини во тие 10 дена да го раскинииш договорот. Телекабел се супер и сето тоа, ама за онлајн работа зависи каква им е прилагодена опремата што ја имаат за да издржи онлајн состаноци и повеќе веб страни. Некако имам чувство дека телекабел не се замараат толку со модернизација на опремата во централа од каде влечат после оптика до кај тебе, а ако ја модернизираат и зајакнат опремата ќе бидат најдобри и исто и во софтверскиот дел.
Исто така и со проширувањето на нивната мрежа доколку направат нов план за проширување не би било лошо да се прошират повеќе во градовите, а понатаму и нивните региони и така би биле поконкуретни и повеќе корисници би добиле.

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Да имаа кај тебе македонски телеком и а1 македонија оптика ќе видеше што е стабилност и брзина, ама ете таква ти се погодила местоположбата кај што се наоѓаш. Кога потпишуваш 2 години договор имаш рок 10 дена да истестираш и доколку не чини во тие 10 дена да го раскинииш договорот. Телекабел се супер и сето тоа, ама за онлајн работа зависи каква им е прилагодена опремата што ја имаат за да издржи онлајн состаноци и повеќе веб страни. Некако имам чувство дека телекабел не се замараат толку со модернизација на опремата во централа од каде влечат после оптика до кај тебе, а ако ја модернизираат и зајакнат опремата ќе бидат најдобри и исто и во софтверскиот дел.
Исто така и со проширувањето на нивната мрежа доколку направат нов план за проширување не би било лошо да се прошират повеќе во градовите, а понатаму и нивните региони и така би биле поконкуретни и повеќе корисници би добиле.
За стабилноста би рекол е супер е за сега иако како што реков пнгот е +10мс ич не мрда, ни пакет лос ни ништо тоа е се супер еве и за работава што работам од дома нема проблем, само тоа мене што ме нервира од 47мс на 57-60 на Валорант

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Ајде јас пак досадвам во темава, дали Телекабле делат јавни адреси? Треба порти да отворам но неможам, незнам дали сум тапа или што ама со NO-IP пробав преку руртер ништо не работе

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв Дно