Нема проблем кај мене, си работи оптичкиот без проблемНекој друг карпош - влае - ѓорче реон проблем со Телекабел оптика ???
Нема ни ТВ ни Интернет
Викаш Телекабел, а тестов ти е од Телеком. Ако си на Телекабел, под "Change Server" треба да ти пишува Telekabel, а не Makedonski Telekom.Во глобала многу задоволен од Телекабел во Битола, од Мај го користам досега 2-3 пати имаше прекин од кој најдолгиот беше 1 час другите по 15-20 минути. Брзината топ, пинг топ. Фајбер оптик афкорс. П.С дур палам цигара Warzone ја спушти
Погледнете го атачментот 120367Погледнете го атачментот 120368
Okay Sherlock, плаќам сметки во Телекабел сакаш и фактура да прикачам или како? Оти неќам да те остам во двоумење...Викаш Телекабел, а тестов ти е од Телеком. Ако си на Телекабел, под "Change Server" треба да ти пишува Telekabel, а не Makedonski Telekom.
Не мора таков однос, само забележав дека нема никаде Telekabel во тестот прикачен погоре.Okay Sherlock, плаќам сметки во Телекабел сакаш и фактура да прикачам или како? Оти неќам да те остам во двоумење...
Викаш Телекабел, а тестов ти е од Телеком. Ако си на Телекабел, под "Change Server" треба да ти пишува Telekabel, а не Makedonski Telekom.
Обратно, Телекабел има поголема покриеност со инфраструктура во Битола( Оптички кабли по бандери ).Јасно, значи на тие локации одат преку инфраструктурата на други провајдери. Фала на инфо, не знаев. Мислев Телекабел се стриктно со своја инфраструктура.
Изгледа зависи каде како, кај мене Телекабел влегува под земја.Обратно, Телекабел има поголема покриеност со инфраструктура во Битола( Оптички кабли по бандери ).
Изгледа ги имаат изнајмено серверите од Неотел и Телеком за доделување IP.
Другите провајдери користат метод подземја кабли, и тоа е многу потешко да се изведи тука.
А1,Телеком и Неотел треба да барат дозвола од општина + во таа линија каде што сакат да копаат ако има некој приватник и таму треба да контактираат со газдата, затоа телекабел става каде што сака без овие чекори.
Зависи каде да, на почетокот пред неколку години по бандери наредија насекаде.Изгледа зависи каде како, кај мене Телекабел влегува под земја.
Дали имате проблем при Download, кај мене од било која страна да направам Download, брзината почнува со 15мб и после неколку секунди ми паѓа на 4мб.
А пак јас мислев да ги ангажирам после празнициве да дојдат да средат, ама како што ми гледа џабе ќе се малтретирам, штета што се уште не го решија ова.Дали имате проблем при Download, кај мене од било која страна да направам Download, брзината почнува со 15мб и после неколку секунди ми паѓа на 4мб.
Кај мене го отвораRARBG.COM ne otvara vejke. Raboti samo so VPN, Ostanatite mirror sajtovi gi otvara.
Да не користиш cloudflare dns? оти таму не ја отвара.RARBG.COM ne otvara vejke. Raboti samo so VPN, Ostanatite mirror sajtovi gi otvara.
Da toa e. Sega go otvara. Ne pomisliv deka bi bilo toa. Fala.Да не користиш cloudflare dns? оти таму не ја отвара.
На google dns отвара rarbg.com
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден