TheMarshal
user
- 3 јануари 2019
- 1.762
- 2.776
Него, мене од кога ми средија се брзината ми падна на 300/300. До вчера беше промотивната 1000/1000.
ДаИ на гејмин така се понаша?
Мене ми доаѓа гејминг пакетот ‘гратис’ и ги има истите проблеми. Со гејминг пакетот имам подобар пинг за 10/15 мс во просек.И на гејмин така се понаша?
Скрос исто и тука, од кога заврши понудата и се вратив на 60/30 катастрофа е. Било која страна и да отворам и треба по 30+ секунди. Wifi-то па уште полошо. Два пати се јавувам кажуваат прават некои рестарт на рутер ама пак џабе. Пред промоцијата да почне кога си бев на 60/30 супер си беше, немаше никакви проблеми.Интернетот е срање за отварање страни со месеци а посебно на ви-фи. Почнува да заебава после 18:00, едвај страни отвара... инстаграм, фејсбук треба по 5 рефреша за да ги отвори.
Брзината за даунлоуд и пингот се одлични па затоа не им се жалам. Мене тоа ми е најбитно![]()
Скрос исто и тука, од кога заврши понудата и се вратив на 60/30 катастрофа е. Било која страна и да отворам и треба по 30+ секунди. Wifi-то па уште полошо. Два пати се јавувам кажуваат прават некои рестарт на рутер ама пак џабе. Пред промоцијата да почне кога си бев на 60/30 супер си беше, немаше никакви проблеми.
Ќе си земате убај вифи рутери не да ги користите телекомските што ви ги дадоле за користење и ќе си имате побрз интернет и на мобилен, лаптоп или таблет. Ве жалам буквално, кај мене на А1 варира дома можи брзината некогаш е и намалена после лимитот, ама пак бе не ме е*ава како вас Телеком и тоа прајме муабет на брзини од 60/100/300Mbps не на 2/10/20Mbps. Ќе си пријавите убо во Телеком.
И кај мене средија дури сега.Него, мене од кога ми средија се брзината ми падна на 300/300. До вчера беше промотивната 1000/1000.
Не гледам како е проблем со рутер за на кабел, интернетот 60/30 со 1 пинг на тест а не може ни Гугл да отвори.
Поише членови пишаа погоре, не би рекол да е еден. А @Ervo и самиот кажа океј е али кога активираат пакет не му работи.А пријави ли пречка? Можам јас да дрвам и другиве на форум недела дена, а тебе да ти е погрешно конфигурирано нешто или да е дефект ендпоинтот.
Генерален проблем оваа недела со оптика или бекбон линиите нема, не само телком, никој во МК. Прошлата недела имаше проблем, цели линии кон надвор не функционираа. Неотел чинам беше оффлајн одредено време итн. Тоа се среди. Ако имаш ти конкретно проблем, најверојатно е локален.
Да, се јавив два пати. Рекоа дека не гледаат никаков проблем со рутерот. Двата пати рекоа ќе сменат некои параметри и ќе рестартираат рутерот, па ако има проблеми да се јавувам пак да дојдат. Ќе видиме утре како е, па ако има проблеми ќе се јавувам. Мислев да не правам јас некоја грешка.А пријави ли пречка? Можам јас да дрвам и другиве на форум недела дена, а тебе да ти е погрешно конфигурирано нешто или да е дефект ендпоинтот.
Генерален проблем оваа недела со оптика или бекбон линиите нема, не само телком, никој во МК. Прошлата недела имаше проблем, цели линии кон надвор не функционираа. Неотел чинам беше оффлајн одредено време итн. Тоа се среди. Ако имаш ти конкретно проблем, најверојатно е локален.
Ќе си земате убај вифи рутери не да ги користите телекомските што ви ги дадоле за користење и ќе си имате побрз интернет и на мобилен, лаптоп или таблет. Ве жалам буквално, кај мене на А1 варира дома можи брзината некогаш е и намалена после лимитот, ама пак бе не ме е*ава како вас Телеком и тоа прајме муабет на брзини од 60/100/300Mbps не на 2/10/20Mbps. Ќе си пријавите убо во Телеком.
Претпоставувам дека проблемот им е со Gaming пакетот и sticky IP-то.Значи денес утрото средија работа од повисоко ниво техничар, испадна дека некој конфигурации утнале за моето корисничко име, и денес пак пред некој час им пријавувам сега не ми е активен Gaming XL пакетот, иако они тврдат дека е, не е, имам 10+ ms (1/2/3 ms беше претходно) ping и sticky IP е со range 79.125, а јас добивам скроз друга, во ред вика ќе пријавам, и бум, магично пак не можам да напраам PPPoE конекција, страшна работа, не знаат кај тераат. Пак пријавена пречка... хаос.
Претпоставувам дека проблемот им е со Gaming пакетот и sticky IP-то.
Затоа нѐ ставија на обична IP адреса, дур не се среди.
Му кажав на техничарот дека немам sticky IP и дека брзината е помала,
вика колку ти идеше претходно, 300/300, ај сега види
Ја зголеми брзината колку да не му се жалам, ама пак не е решено.
Демек не знаеле за други вакви проблеми, само јас сум.
Да, се јавив два пати. Рекоа дека не гледаат никаков проблем со рутерот. Двата пати рекоа ќе сменат некои параметри и ќе рестартираат рутерот, па ако има проблеми да се јавувам пак да дојдат. Ќе видиме утре како е, па ако има проблеми ќе се јавувам. Мислев да не правам јас некоја грешка.
Да, и јас мислам дека тој момент со sticky IP ги мачи, сепак до пред некој ден работеше се ко шо треба, некој има направено некоја нова промена што не е како што треба, овој пат им потенцирав дека ова е проблемот според мене, па да видиме денес дали ќе има некое решение.![]()
Дај отвори повершел пушти трацерт до гугл, фејсбук итн. Ако они ти викаат не губи оптиката сигнал, друго ќе да е проблемот.
Стики ИП не им работи ако хуавеито или техниколорот се во бриџ мод. Мислам дека на почеток работеше ама после тропна. И кај мене се мења.
Не е многу лоша туку МИЗЕРИЈА е, тотален КРШ у однос на тоа што треба да биде. Куп локални и сите други големи оператори имаат ненормално многу подобра слика. Со години тука трубам и кај нив ама џабе. Ги заболе. Телеком е телеком. Телеком е најдобар. Жими таквото.А и кај телевизијата на спортските канали е многу лоша, вчера Лига на шампиони гледав и матна сликата, додека во другата соба имам Телекабел со обичен коаксијален сликата далеку подобра, да не речам одлична
Може да држи вода ова, сега, но си работеше убаво до пред да се појави проблемот кај повеќето.Стики ИП не им работи ако хуавеито или техниколорот се во бриџ мод. Мислам дека на почеток работеше ама после тропна. И кај мене се мења.
2 пати Request Timeout ми даде.Дај отвори повершел пушти трацерт до гугл, фејсбук итн. Ако они ти викаат не губи оптиката сигнал, друго ќе да е проблемот.
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V4U, 2xMIC, USB-C Receiver, Black, BY-V4U
8.490,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black