Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro

Mario Markovski

hello world
29 ноември 2018
80
106
Интернетот е срање за отварање страни со месеци а посебно на ви-фи. Почнува да заебава после 18:00, едвај страни отвара... инстаграм, фејсбук треба по 5 рефреша за да ги отвори.

Брзината за даунлоуд и пингот се одлични па затоа не им се жалам. Мене тоа ми е најбитно :)
Скрос исто и тука, од кога заврши понудата и се вратив на 60/30 катастрофа е. Било која страна и да отворам и треба по 30+ секунди. Wifi-то па уште полошо. Два пати се јавувам кажуваат прават некои рестарт на рутер ама пак џабе. Пред промоцијата да почне кога си бев на 60/30 супер си беше, немаше никакви проблеми.

18 септември 2020
942
881
Македонија
Ќе си земате убај вифи рутери не да ги користите телекомските што ви ги дадоле за користење и ќе си имате побрз интернет и на мобилен, лаптоп или таблет. Ве жалам буквално, кај мене на А1 варира дома можи брзината некогаш е и намалена после лимитот, ама пак бе не ме е*ава како вас Телеком и тоа прајме муабет на брзини од 60/100/300Mbps не на 2/10/20Mbps. Ќе си пријавите убо во Телеком.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Скрос исто и тука, од кога заврши понудата и се вратив на 60/30 катастрофа е. Било која страна и да отворам и треба по 30+ секунди. Wifi-то па уште полошо. Два пати се јавувам кажуваат прават некои рестарт на рутер ама пак џабе. Пред промоцијата да почне кога си бев на 60/30 супер си беше, немаше никакви проблеми.

Најобичен Тенда ац6 како АП и микротик hap ac2.

Ова е на вајфај. Не очекувај да ти обезбеди оператор сигнал по дома.

1710265939346.png

Ќе си земате убај вифи рутери не да ги користите телекомските што ви ги дадоле за користење и ќе си имате побрз интернет и на мобилен, лаптоп или таблет. Ве жалам буквално, кај мене на А1 варира дома можи брзината некогаш е и намалена после лимитот, ама пак бе не ме е*ава како вас Телеком и тоа прајме муабет на брзини од 60/100/300Mbps не на 2/10/20Mbps. Ќе си пријавите убо во Телеком.

Точно така.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.272
803
delicon.mk
Него, мене од кога ми средија се брзината ми падна на 300/300. До вчера беше промотивната 1000/1000.
И кај мене средија дури сега.
Имам активирано гејминг пакет 300/300,
а сега имам обична IP адреса и оди со 100/100.

Да не треба уште нешто да активирам.
Неколку срциња да заменам за некој дополнителен пакет. :D

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Значи денес утрото средија работа од повисоко ниво техничар, испадна дека некој конфигурации утнале за моето корисничко име, и денес пак пред некој час им пријавувам сега не ми е активен Gaming XL пакетот, иако они тврдат дека е, не е, имам 10+ ms (1/2/3 ms беше претходно) ping и sticky IP е со range 79.125, а јас добивам скроз друга, во ред вика ќе пријавам, и бум, магично пак не можам да напраам PPPoE конекција, страшна работа, не знаат кај тераат. Пак пријавена пречка... хаос.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Не гледам како е проблем со рутер за на кабел, интернетот 60/30 со 1 пинг на тест а не може ни Гугл да отвори.

А пријави ли пречка? Можам јас да дрвам и другиве на форум недела дена, а тебе да ти е погрешно конфигурирано нешто или да е дефект ендпоинтот.

Генерален проблем оваа недела со оптика или бекбон линиите нема, не само телком, никој во МК. Прошлата недела имаше проблем, цели линии кон надвор не функционираа. Неотел чинам беше оффлајн одредено време итн. Тоа се среди. Ако имаш ти конкретно проблем, најверојатно е локален.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
А пријави ли пречка? Можам јас да дрвам и другиве на форум недела дена, а тебе да ти е погрешно конфигурирано нешто или да е дефект ендпоинтот.

Генерален проблем оваа недела со оптика или бекбон линиите нема, не само телком, никој во МК. Прошлата недела имаше проблем, цели линии кон надвор не функционираа. Неотел чинам беше оффлајн одредено време итн. Тоа се среди. Ако имаш ти конкретно проблем, најверојатно е локален.
Поише членови пишаа погоре, не би рекол да е еден. А @Ervo и самиот кажа океј е али кога активираат пакет не му работи.

Последна промена:

Mario Markovski

hello world
29 ноември 2018
80
106

Да, се јавив два пати. Рекоа дека не гледаат никаков проблем со рутерот. Двата пати рекоа ќе сменат некои параметри и ќе рестартираат рутерот, па ако има проблеми да се јавувам пак да дојдат. Ќе видиме утре како е, па ако има проблеми ќе се јавувам. Мислев да не правам јас некоја грешка.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Имам рутер со Wi-Fi 6E и телефон со подршка за истиот, рутерот е со 6 антетни. НЕ Е ДО ЕБАНИТЕ РУТЕРИ. Фала.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
А и кај телевизијата на спортските канали е многу лоша, вчера Лига на шампиони гледав и матна сликата, додека во другата соба имам Телекабел со обичен коаксијален сликата далеку подобра, да не речам одлична

Delicon

user
10 јуни 2007
1.272
803
delicon.mk
Значи денес утрото средија работа од повисоко ниво техничар, испадна дека некој конфигурации утнале за моето корисничко име, и денес пак пред некој час им пријавувам сега не ми е активен Gaming XL пакетот, иако они тврдат дека е, не е, имам 10+ ms (1/2/3 ms беше претходно) ping и sticky IP е со range 79.125, а јас добивам скроз друга, во ред вика ќе пријавам, и бум, магично пак не можам да напраам PPPoE конекција, страшна работа, не знаат кај тераат. Пак пријавена пречка... хаос.
Претпоставувам дека проблемот им е со Gaming пакетот и sticky IP-то.
Затоа нѐ ставија на обична IP адреса, дур не се среди.

Му кажав на техничарот дека немам sticky IP и дека брзината е помала,
вика колку ти идеше претходно, 300/300, ај сега види :D
Ја зголеми брзината колку да не му се жалам, ама пак не е решено.

Демек не знаеле за други вакви проблеми, само јас сум.

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Претпоставувам дека проблемот им е со Gaming пакетот и sticky IP-то.
Затоа нѐ ставија на обична IP адреса, дур не се среди.

Му кажав на техничарот дека немам sticky IP и дека брзината е помала,
вика колку ти идеше претходно, 300/300, ај сега види :D
Ја зголеми брзината колку да не му се жалам, ама пак не е решено.

Демек не знаеле за други вакви проблеми, само јас сум.

Да, и јас мислам дека тој момент со sticky IP ги мачи, сепак до пред некој ден работеше се ко шо треба, некој има направено некоја нова промена што не е како што треба, овој пат им потенцирав дека ова е проблемот според мене, па да видиме денес дали ќе има некое решение. :)

mansa

read-only
14 август 2022
3
2
Кај мене уште ништо не средиле, деактивирав гаминг пакет но уште покажува дека е активен.На секои 10 мин прави нови реконекции.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Да, се јавив два пати. Рекоа дека не гледаат никаков проблем со рутерот. Двата пати рекоа ќе сменат некои параметри и ќе рестартираат рутерот, па ако има проблеми да се јавувам пак да дојдат. Ќе видиме утре како е, па ако има проблеми ќе се јавувам. Мислев да не правам јас некоја грешка.

Дај отвори повершел пушти трацерт до гугл, фејсбук итн. Ако они ти викаат не губи оптиката сигнал, друго ќе да е проблемот.

Да, и јас мислам дека тој момент со sticky IP ги мачи, сепак до пред некој ден работеше се ко шо треба, некој има направено некоја нова промена што не е како што треба, овој пат им потенцирав дека ова е проблемот според мене, па да видиме денес дали ќе има некое решение. :)

Стики ИП не им работи ако хуавеито или техниколорот се во бриџ мод. Мислам дека на почеток работеше ама после тропна. И кај мене се мења.

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Дај отвори повершел пушти трацерт до гугл, фејсбук итн. Ако они ти викаат не губи оптиката сигнал, друго ќе да е проблемот.

Стики ИП не им работи ако хуавеито или техниколорот се во бриџ мод. Мислам дека на почеток работеше ама после тропна. И кај мене се мења.

Не е до bridge mode 100%, го тргнавме bridge mode за да тестираме преку телеком рутер, пак не сака да направи PPPoE конекција. Инаку повеќе од месец дена се беше во ред со sticky IP. Нема друга логика освен дека пред некој ден има некој направено некоја системска промена околу ова. И уште не средија, ќе им вртам сега пак да барам да ме поврзат со higher level техничар...

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Телефонската поддршка на Телеком е страшна работа. Направив tracert кон facebook.com и од 4 теста на 3 имаше request timeout.
Тој што ми се јави не ни знае што е tracert, не одговарале за апликации, нема врска со facebook. Човек да не знае дали да се смее или да плаче.
Не можел да пријави, не може да ме поврзе со никој што знае повеќе и класиката дека никој друг не пријавил.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
А и кај телевизијата на спортските канали е многу лоша, вчера Лига на шампиони гледав и матна сликата, додека во другата соба имам Телекабел со обичен коаксијален сликата далеку подобра, да не речам одлична
Не е многу лоша туку МИЗЕРИЈА е, тотален КРШ у однос на тоа што треба да биде. Куп локални и сите други големи оператори имаат ненормално многу подобра слика. Со години тука трубам и кај нив ама џабе. Ги заболе. Телеком е телеком. Телеком е најдобар. Жими таквото.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.272
803
delicon.mk
Може да држи вода ова, сега, но си работеше убаво до пред да се појави проблемот кај повеќето.

Значи, дур работеше еден техничар на модемот и не беше во бриџ, се најавив на модемот и имаше 79.. адреса.
Го стави во бриџ го конектирав преку мојот рутер, не работеше некое време и фати обична адреса.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
кога ќе се јавите во телеком контакт ако начекате некој што не се разбира кажете му да си пријави пречка и да си пише во налогот дека барате да правите муабет со некој кој се разбира повеќе од техничка служба и тоа е тоа ако нејќе да пријави кажете му ќе идам во салон ќе си пуштам писмена жалба и за вас и за тоа дека не се разбирате , затоа што повеќето тука на форумот зборите работи кои стварно на контакт центарот немаат поима и воедно немаат АЦЕСС да ви го поправат тоа но сепак вие имате поголемо разбирање од нив и тоа е нормално затоа што тие тамо читаат скрипти и кажано им е што да проверуваат и како да зборат со вас и едно исто ќе ви повторуваат.

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Значи повеќе луѓе го имаме пријавено проблемот, ми кажаа дека запознаени се за ова, и уште не е решен од Понеделник, не е можно колку не им е гајле, 100 пати им се бунам да се ескалира тикетот поради што е пријавен рано Понеделник, nobody cares... ќе ви се јават денес, денес, и никаде ги нема... никогаш ми се нема претходно случено да има толку долг проблем.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно