Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Стопен глушец при враќање од сервис

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Еј донт џаџ, секоа чест ако маусот навистина му е најголемиот проблем у животот. Али изглеа само јас и ти го гледаме ова како театар на апсурд.
Искрено до некаде се соживувам со Аутсајдер (пошо јас патам од аутсајдер синдром), али за 3к волку фама немаше да кревам, макар и да ме попиздиле анхоч.
Да беше некоа животоменувачка сума и предмет, океј, ама маус е реално.. јесте да сме сите тука ГикФрикови и малце превише приврзани за предмети, али треба некогаш у перспектива да се стават нештата.

P.S.
No offense @outsider , зборам од моа перспектива субјективно јас шо би напраил, сите сме различни сепак.
Ако се случило нешто вакво за сума од 3000 денари зошто мислиш дека утре за сума од 30000 денари би било поразлично?

Sent from my SM-G998U1 using Tapatalk

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Ако се случило нешто вакво за сума од 3000 денари зошто мислиш дека утре за сума од 30000 денари би било поразлично?

Pravata treba da se barat i za 30den, i ako treba i vaka public shaming i toa treba da se pravi. Samo vaka moze da se podobrat nekoi raboti, ama nie sme se naucile "toa e, ne mozam jas nisto da promenam", i zatoa uste zivime vaka kako sto zivime. Outsider napravi najdobro nesto so ova + DPI. Samo vaka se ide napred, kolku i da vi zvuci smesno.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Напротив, баш добро е да се пишуваат вакви искуства. Ниедна фирма не е имуна од опуштање на стандардите, и реална критика секогаш е добра работа... Или барем ѐ за нас купувачите.
Океј е да се напише ама ова е веќе историско.
Него, од кај извади надреден знак на само е, жити мајка? Кога се пишува со, а кога без надреден знак?
Никогаш не е со надреден знак. Не постои само е со надреден знак.
Не се вади на печатна грешка!
Калиум ≠ потасиум низаеден.

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205

Коа беше најголемата криза за графички другар мој купи од анхоч 2070 за 60к и му цркна за 2 недели, му ја заменија за сафирка 6700xt... Карта цела класа подобра.
Ова го спомнувам како пример само.
Не дека ги фалам не сум ни муштерија, немам еден дел купено од Анхоч.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.305
5.291
Скопје
hackitfree.github.io
Еј донт џаџ, секоа чест ако маусот навистина му е најголемиот проблем у животот. Али изглеа само јас и ти го гледаме ова како театар на апсурд.
Искрено до некаде се соживувам со Аутсајдер (пошо јас патам од аутсајдер синдром), али за 3к волку фама немаше да кревам, макар и да ме попиздиле анхоч.
Да беше некоа животоменувачка сума и предмет, океј, ама маус е реално.. јесте да сме сите тука ГикФрикови и малце превише приврзани за предмети, али треба некогаш у перспектива да се стават нештата.

P.S.
No offense @outsider , зборам од моа перспектива субјективно јас шо би напраил, сите сме различни сепак.
Не збори така - и за 1000ден ќе се пожалам - зошто ? Делиме искуства со купени продукти од наши фирми . Нивниот однос. Мене лично ме интересира. Не дига „фама „ - едноставно си се справува со проблемот и го изложува своето искуство членот. Да знаеме и ние како да постапиме ако ни се деси. А кој несака да се замара со темава - па има и други теми - нели ?

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Не збори така - и за 1000ден ќе се пожалам - зошто ? Делиме искуства со купени продукти од наши фирми . Нивниот однос. Мене лично ме интересира. Не дига „фама „ - едноставно си се справува со проблемот и го изложува своето искуство членот. Да знаеме и ние како да постапиме ако ни се деси. А кој несака да се замара со темава - па има и други теми - нели ?
У право си, надувани цени на графички одамна не сум ја чепнал.
Санчо, декса и сука малце да ги заденеме (иако веројатно сите копачи на игнор ме имаат стаено, со тотално право )

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.305
5.291
Скопје
hackitfree.github.io
У право си, надувани цени на графички одамна не сум ја чепнал.
Санчо, декса и сука малце да ги заденеме (иако веројатно сите копачи на игнор ме имаат стаено, со тотално право )
Па така кажи - ја не те разбрав
Иди - ја ке дојам ;)

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Јас за суми под 90.000 денари не ни отварам мејл апликација, не пак мејл да пратам.

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Си пропуштил:
  • Ова му е вториот маус.
  • Првиот бил Glorious исто вака некои заебанции имал, ама му дале да си одбере нов.
  • Одбрал нов, друг производител SteelSeries. Ама ете пак заебанции.
  • Трет не им се дава.
Ахммм значи ова е второ не ви чини маусот.... е па другарчо мој има вработени таму изгледа со слаби нерви , го имаш некој таму изиритирано што те гледа по втор пат со сличен проблем и ти го затопиле парчево на хардвер па си го ладат со тебе ако е така муабетов . Друг оутсиде муабет корисникот е секогаш во право ама има и корисници шо бараат влакно во јајцето , извини вака ама ако си и ти од тие оти маусов криво лизга ,пластиката мириса на керозин , кликот нема убав саунд и тн и тн тогаш ПЕПЕЛ другар.....

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.767
6.476
SK
Никогаш не е со надреден знак. Не постои само е со надреден знак.
Добро бе граматички полицаецу, ај научи ме како да потенцирам акцент во е ако не со акцентирано ѐ? :)
Мислењето е автоматски споено:

има вработени таму изгледа со слаби нерви , го имаш некој таму изиритирано што те гледа по втор пат со сличен проблем и ти го затопиле парчево на хардвер па си го ладат со тебе ако е така муабетов ...
Толерирање на ваков однос на вработените од бизнис аспект е чисто самоубиство... На менаџментот, не на рандом дилбери во сервис. :)

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.798
5.514
Добро бе граматички полицаецу, ај научи ме како да потенцирам акцент во е ако не со акцентирано ѐ? :)
Не постои такво нешто како потенцирање на акцент. Надреден знак во македонскиот јазик се употребува само и само во 3 случаи. Надреден знак — Википедија

@Avid Запиши и овој кикс со потенцирање на акцент :) у стихозбирката со киксовите на дотичниот.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Ахммм значи ова е второ не ви чини маусот.... е па другарчо мој има вработени таму изгледа со слаби нерви , го имаш некој таму изиритирано што те гледа по втор пат со сличен проблем и ти го затопиле парчево на хардвер па си го ладат со тебе ако е така муабетов . Друг оутсиде муабет корисникот е секогаш во право ама има и корисници шо бараат влакно во јајцето , извини вака ама ако си и ти од тие оти маусов криво лизга ,пластиката мириса на керозин , кликот нема убав саунд и тн и тн тогаш ПЕПЕЛ другар.....
Не другар, јас после Glorious маусот си доплатив за Logitech G Pro Hero. Јас си платив лично 3400 денари за Steelseries Aerox 3 2022 со отворена кутија во Ми-Да. Потоа тој маус е дефектен затоа што има расклатен клик (имам видео снимено побарај по форумот). Јас чисто поштено си барам нов маус, иначе зошто имаме гаранција? Маусот при кликање после сервисирањето е како маус од 300 денари. Извинете вака ама ако не си ги цените парите и понашањето од фирмите то е ваш проблем.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.767
6.476
SK
Маусот при кликање после сервисирањето е како маус од 300 денари.
Oд каков маус мислиш дека извадиле тастер/свич за да ти го заменат неисправниот? Омрон да не се потепале да ти стават... ;)

Сериозно ако немаат заменски падови, зошто да се надеваш дека ставаат оригинал свичеви?

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Oд каков маус мислиш дека извадиле тастер/свич за да ти го заменат неисправниот? Омрон да не се потепале да ти стават... ;)

Сериозно ако немаат заменски падови, зошто да се надеваш дека ставаат оригинал свичеви?
Затоа и му го враќам повторно оти маусот не е како шо треба. И затоа после горењето ги известив Steelseries, со кои го потврдуваат проблемот со маусот. Делуваат на сериозна фирма, се рекламираат како гејминг поддржувачи по социјалните мрежи. Но искуството далеку е со то шо го рекламираат. Да сакав маус од 300ки ќе си купев чисто поштено. И ова не ми се случе само мене, туку и на многу членови на нашиот форум, а и на луѓе што се не се тука. Некој мора да крени глас. Во спротивно лесно е да се порача од Computer Universe.

1656162413173.png

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.832
4.975
Писти Охту
Офтопик: 190 коментари, од кои шо дали 15тина се на темата? Заклучивме само дека има многу членови шо живеат под мотото: "наведната глава сабја не ја сечи", "ќути не се буни", "ај бе па и ти се курчиш, х компанија е најбоља". Се дури не си го барате она шо ви следува, ќе има вакви проблеми.
/Офтопик

Онтопик: чекаме развршница :)

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Update од ДПИ:

1656652164550.png
20220630_112014.jpg

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.305
5.291
Скопје
hackitfree.github.io

Еејјј SteelSeries Aerox 3 2022 Show edition - си го купил од мерак за да има најубаво и најмодерно глувче..Не е ефтино..И на сервис така невнимателно да се однесуваат со него ? А некој со фен што го стопил - го стопил - некој што не внимавал и падовите со прашина што ги наполнил - ги наполнил.
Не знам како ДПИ увидел дека можеби клиентот бил досаден - барал во влакното јајце па го враќал производот 3 пати - ама глувче или перфектно работи - или не можеш да го користиш.
Завршен случај - сепак АМАСО треба да внимава повеќе со сервисираните производи - како што доликува на еден современ сервис за електронски уреди а не да добие репутација на попатен авто-сервис од Пакистан

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Од кога проверката за механичко оштетување ја прави сервисот, а не лицето кое го отвора сервисниот налог и врши прием на производот? Да беше внатрешно оштетувањето тогаш во ред, но производот беше примен под гаранција. Јас сум сведок дека во Анхоч при оставање за сервис прават детална проверка и го одбиваат доколку сметаат дека не подлежи под гаранција, уште во самиот продажен салон. Доколку имаше видливо оштетување ќе беше одбиен со образложение за неважечка гаранција. Кој инспектор постапуваше? Не е возможно некој да е до толку некомпетентен. Мислам дека тоа што крена врева тука влијаеше на исходот. Имаат свртено два телефони. Кај нас сè оди по принципот - кој е општествено попогоден - тој е во право. Во случајов - Анхоч вработува луѓе, ти си обичен смртник без влијание во општеството. Плус, пред партиите кои даваат наредби до "инспекторите" како да одлучат Анхоч е и едно големо гласачко тело. Анхоч е во криво дури и во самиот извештај од постапката ако се земи во предвид обратниот тек на настаните - сервисот му го одбива производот примен од страна на продажниот салон, за механички недостаток кој е лесно визуелно уочлив, што е чиста контрадикција.

Последна промена:

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Од кога проверката за механичко оштетување ја прави сервисот, а не лицето кое го отвора сервисниот налог и врши прием на производот? Да беше внатрешно оштетувањето тогаш во ред, но производот беше примен под гаранција. Јас сум сведок дека во Анхоч при оставање за сервис прават детална проверка и го одбиваат доколку сметаат дека не подлежи под гаранција, уште во самиот продажен салон. Доколку имаше видливо оштетување ќе беше одбиен со образложение за неважечка гаранција. Кој инспектор постапуваше? Не е возможно некој да е до толку некомпетентен. Мислам дека тоа што крена врева тука влијаеше на исходот. Имаат свртено два телефони. Кај нас сè оди по принципот - кој е општествено попогоден - тој е во право. Во случајов - Анхоч вработува луѓе, ти си обичен смртник без влијание во општеството. Плус, пред партиите кои даваат наредби до "инспекторите" како да одлучат Анхоч е и едно големо гласачко тело. Анхоч е во криво дури и во самиот извештај од постапката ако се земи во предвид обратниот тек на настаните - сервисот му го одбива производот примен од страна на продажниот салон, за механички недостаток кој е лесно визуелно уочлив, што е чиста контрадикција.
Продажното лице не е квалифициран кадар за дијагностика на уреди. Затоа инспекторот бара извештај од сервисот, а не од сервисниот налог направен во продажниот салон.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
1 недела помина, маусот не беше заменет. Го повикувам @Pane24 да настапи и да ја спаси ситуацијава
Што е најјтрагичното секој вработен во Анхоч @Вајкинг , Жирафа @Rilind , Нексио можда и тие,се вклучија у темава си ги одмерија силите и никако не се најде алтернатива да му се замене маусот на дечкото од страна на Анхоч. Друже ако не ти го сменаат за 1 недела пиши ми у порака јас ке ти купам нов маус исти таков и ке ти го пратам.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
1656659236787.png
Еве и скриншот од мене. @outsider време е да си бараш нов маус тука.

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Продажното лице не е квалифициран кадар за дијагностика на уреди. Затоа инспекторот бара извештај од сервисот, а не од сервисниот налог направен во продажниот салон.
Па не вршат дијагностика, туку визуелна проверка за физичко оштетување. Ако така ангажирајте си по еден сервисер во секоја продавница и нека прави он стручен прием. Од сега ќе треба со телефон да го снимаме процесот на оставање на производите за да се заштитиме. Ѓубриња.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Тогаш што бара продажно лице да прими уред за сервис?

Се вртиме во круг, односно муабетиве ги вртите во круг бетер од политичари.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно