Вградна машина за садови 45см кој е најдобар избор? Буџет околу 20.000 ден.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Гледај нешто од ,, Фаворит " имам од најголемите.. Година и кусур секој ден по минимум 1се пушта, топ работи до сега! И плус 5години Гаранција!Вградна машина за садови 45см кој е најдобар избор? Буџет околу 20.000 ден.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Telefunken/Midea од Сет и Гледам една Горење од Техномаркет , Беко забега со цените а не е ништо подобар од другиот турчин Vestel(Favorit/Quadro/Telefunken). Сега ќе слушнеш лаици од рекла-казала за Горење дека е срање што не е точно(најпопуларен бренд е и логично е да слушнете најмногу негативни случаи за Горење), за некој што работел долги години во сервис ќе ви кажам само дека Горење има еден од најмалите % ( заедно со LG, после следат турциве зашто во суштина имаат многу прости модели) на сервис освен на машините за садови(тие се комплетна утка) и секогаш имаш резервни делови/сервис ако има потреба. Telefunken со најдобра цена , едноставна машина без глупости , сензори , wi-fi и други непотребни расипливи клопотарци, Midea ако сакаш hi-tech со солиден квалитет ама и многу непотребни глупости за машина за перење. ИЗБЕГНИ ГИ СИТЕ ОД Whirpool групација( Whirpool, Hot-Point Ariston, Indesit) затоа што се најлоши машини со меки лагери , лоша осовина, лим што скапува многу брзо и дефекти што само Ајнштајн може да ги сервисира. За машини за садови се ок , за ладилници и перални се најлоши.Ве молам препорака за комбинирана машина пери/суши, просторот не ми дозволува за одделни машини, буџет до 30к.
Фала.
Кај мене Самсунгот има 1200 на 6кг, но повеќе од 800 не се пуштила. Сосема доволно е и ги вади прилично суви и не се истуткани.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ја па на 1200 ја пуштам 5 години веќе, переме секој ден, нема мака. Ама самсунг. Беко имав пред тоа, на 1000 идеше кај комшиите. Самсунгов е поприлично тешка.
Нешто што научив за Electrolux вчера. Ја имаме машината 9 години, просек и е еднаш дневно, најчесто на 1000/1200rpm. Презадоволни, тивка, мирна, никаков проблем досега.
Пред некое време почна лагерот да прави галама. Е сега, Electrolux да ти ги правеле лагерите затворен склоп со сè барабан и промената на истиот е околу 200€. Опција е отварање и лепење на склопот, што кошта некаде упола, ама е мајсторлук, не е фабричка замена и никој не гарантира оти ќе трае и нема да протече...
Нашава отпеа доволно и замена не е страшна после 9 години, ама ако се случи брзо по гарантен рок, може да боли троа повеќе.
Препорака за сервис/сервисер за Самсунг машини? Сервис Македонија ќе фатат денови, не ми се чека.
Philips со пластичен сад за собирање (не со вреќа)Која и каква правосмукалка да земам (да не е робот) а да не зафаќа многу простор кога е за складирање? Ми треба правосмукалка што добро чисти влакна, пердуви, прашина, се и сешто и од тепих и од паркет. Значи да е појака. Што треба да гледам при купување, Моќноста да е повеќе вати?
Оние големите што ги користат по автоперални не би имал кај да ја чувам. Не сум задоволен од една Samsung правосмукалка со сад и една Max стик правосмукалка. Што ќе препорачате вие? Не ми е битно дали е стик, дали е со вода, дали е жичана или бежична. Поголема моќност и да може да се „расклопи“ за полесно да ја складирам барам, значи не R2D2 тип на правосмукалка![]()
Една од подобрите правосмукалки што сум користел (2ра по ред користам), заедно со Филипс сличен модел со сад. Собираат супер, само сакаат одржување за да чистат добро, т.е. перење на филтрите. Ако не го правиш тоа џабе е што и да купиш.Не сум задоволен од една Samsung правосмукалка со сад
Nilfisk Aero 21 од вап мак.Која и каква правосмукалка да земам (да не е робот) а да не зафаќа многу простор кога е за складирање? Ми треба правосмукалка што добро чисти влакна, пердуви, прашина, се и сешто и од тепих и од паркет. Значи да е појака. Што треба да гледам при купување, Моќноста да е повеќе вати?
Оние големите што ги користат по автоперални не би имал кај да ја чувам. Не сум задоволен од една Samsung правосмукалка со сад и една Max стик правосмукалка. Што ќе препорачате вие? Не ми е битно дали е стик, дали е со вода, дали е жичана или бежична. Поголема моќност и да може да се „расклопи“ за полесно да ја складирам барам, значи не R2D2 тип на правосмукалка![]()
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
Бесплатна достава
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
Бесплатна достава
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
Бесплатна достава
USB Flash Drive 3.2 Gen1 32GB INTENSO TWIST LINE, USB-A&USB-C, 3539480
570,00 ден