Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Сомнително

Статус
Затворена за нови мислења.

100janovski

read-only
8 декември 2007
7
0
Пред нешто повеќе од две недели ми се блокира компјутерот,и кога го рестартирав,системот не се подигаше до крај,туку одприлика две третини,и самиот започна да се рестартува,и така во недоглед.Ми излезе информација дека недостига,Апликација Dll 032{aко добро се сеќавам}, и дека треба да се ре-инсталира.Се јавив во сервис,ми рекоа дека е можно да е тоа,и дека ќе ме чини 600ден.или може да се вгради нов Windows за 800 ден.Го однесов комп.во сервис,по една недела ми рекоа дека хард дискот е расипан.Го "поправија",и сега кога го земав ми излезе информација,ќе jа напишам во оригинал. TOTAL RAM: required 512 MB ,FOUND:256MB {problem} _________________________________________________________________AVAILABLE RAM: required 176 MB ,FOUND:22MB {problem} --------------------------------------------------------------------------Mе интересира:1. Што значи ова. и, 2.Дали е можно,доколку е расипан хард дискот, да го подига оперативниот систем,макар и,како што напишав,околу две третини. Поздрав.

dulemk

user
11 јануари 2008
1.049
53
Тие од сервисот те зафркнале, инаку виста имаш??

Најверојатно рамот ти го собрале и затоа сега тоа ти вика.:rolleyes:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.877
34.178
roka.mk
Ќе да ти го собрале рамот како што кажа дуле...или земи отвори го види дали имаш две плочки и такви ствари....Иначе во НИКО да ти беше на сервис?

spiderman

lurker
16 април 2007
783
44
Haha definitivno vo NIKO, obicno tamu praat takvi dubari

:bravo: гарант бил таму во niko:ua::ua::ua: имам лично искуство со нив..како ме зафркнаа ужас. Мој совет кој си го сака бизнисот, ШТО ПОДАЛЕКУ ОД НИКО КОМПЈУТЕРИ... се извинувам поради краткиот избув на оф топик...

100janovski

read-only
8 декември 2007
7
0
Компјутерот го купив во "Дигиком",и сметав дека е нормално да го однесам таму.Платив,2550 ден.и имам Windows.

Vlatzki

user
1 мај 2008
1.281
340
Ќе да ти го дигнале рамот, прво види колку рам имаш во биосот, , а колку рам имаше пред да го носиш на сервис. Ако ти покаже помала бројка од пред да го однесеш на сервис.... Жалам....... :plachko2:

Flash

hello world
22 декември 2008
140
1
Можно е да ти го извадиле едниот рам може по грешка ама може пак и намерно хехех а и многу скапо ти земале за Windows...

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.877
34.178
roka.mk
Па ако компјутерот е под гаранција и хардот е расипан не по негова вина ондак не се плаќа...мислам не се плаќа во фирми со реноме,а преинсталирање на виндовс е 500ден

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
Па ако компјутерот е под гаранција и хардот е расипан не по негова вина ондак не се плаќа...мислам не се плаќа во фирми со реноме,а преинсталирање на виндовс е 500ден

500-600 денари е за работна рака + цената на оперативниот систем.
Ама во секоја озбилна фирма работна рака не се наплаќа ако компјутерот е купен од кај нив, само вредноста на легален оперативен систем. Иако инсталираат и нелегален само не го наплаќаат. Ова е за првото инсталирање на оперативниот систем.

@100јановски
Кога го купи компјутерот од дигиком и со колку рам го зема?
1.Ако ти го собрале рамот тужи ги.
2.Ако претходно си немал купен легален Windows и ти инсталирале пиратски ... можеш и за тоа да ги тужиш. Само кажи прво каков виндовс имаше пред да го носиш компјутерот на сервис.
XP - чини околу 3.500 home и professional околу 7.000 денари.
Виста е од 4.200 до 9.500 денари зависно од верзијата.
А според тоа колку си им платил ти на нив, ако си немал претходно легален виндовс, дефинитивно ти инсталирале пиратски .... за што мора да сносат одговорност и последици.
Така да ако паметно изиграш можеш да не ги тужиш а плус тоа да ти дадат нешто гратис или евентуално да ти платат за штетата(ако ти го собрале рамот ако си имал претходно повеќе). А ако ти го смениле хард дискот дали ти го дадоа стариот? Затоа што тој си е твој .... а плус тоа ако не ти го дале може да ти рекле имаш нов ставено а уствари не ставиле нов само те лажеле да ти соберат пари за ништо.

trakilaki

user
15 мај 2008
1.084
18
Само што проверив на нивниот сајт(на дигиком) и видов дека најевтиниот хард диск од 40GB им е 3500 денари .... па затоа не знам за што уствари ти земале тебе пари кога најверојатно ни хард диск нов не ти ставиле.:ermm:

ПС.- WTF овие или не го ажурирале сајтот 4-5 години или имаат дијамантски компоненти за ПЦ:ermm:
Не е ваљда дека 512МБ РАМ им е 6.500 денари http://www.digikom.com.mk/Memory.asp

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.877
34.178
roka.mk
Значи 100јановски мораш убаво да си провериш што имаше како имаше пред да го носиш на серивис...ти имаат направено ујдурма 100% ем ти собрале пари им ништо не направиле:ua:

П.С подалеку од сервиси луѓе:ua:

kraljevski

hello world
4 ноември 2008
197
2
А може имаја ХР а после му инсталирале стручни лица Висту па тражи више рам.
Брале одрале те 2250ден. за што?
P.S.Само да научам Windows crack,tips&tricks,преинсталација,формат...има формат да правам секоја недела :p и нема више да ме видат оние од АМЦ.

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
290
Тестирај си ја рам меморијата со некое бутабилно ЦД што има MemTest86

100janovski

read-only
8 декември 2007
7
0
Благодарност

Еден мој пријател,детално го прегледа комп.,со сигурност смета дека комп.дал погрешна информација,и дека се' е во ред.Упатувам до сите вас голема благодарност што се обидовте да ми помогнете,а до модераторот упатувам апел, оваа страница да биде избришана.Сепак да бидеме коректни кон"Дигиком".

spiderman

lurker
16 април 2007
783
44
твојот пријател да не работи во дигиком :) хахах..сепак компјутерот се случува да даде погрешна информација ..

dulemk

user
11 јануари 2008
1.049
53
Да бе бил уморен, па незагледал колку рам имал, изгледа твојот компјутер нема кондиција.:LOL::LOL:

Сори за офф топик.

Значи едно да си знаеш, компјутерот никогаш не греши, човекот е тој што греши.

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно